Slider

De deels elektrische SUV van Mitsubishi is stiekem een heerlijke sexy stadsauto

mitsubishi outlander phev

(Foto’s: Colourful Rebel)

Als je een beetje op de auto’s let in Amsterdam dan krijg je al snel het idee dat het goed gaat met de stad en haar inwoners. Grote bak na grote bak dendert door de nauwe straten van de stad op zoek naar dat veel te kleine parkeerplekje. Het is vaak een zee van eentonigheid als je het ons vraagt, maar toch springt er voor ons al een paar jaar eentje uit: de Outlander van Mitsubishi. Wij kunnen niet précies uitleggen wat wij nu zo tof vinden aan deze enorme (plug-in hybride) bak, maar nu we er eindelijk met eentje gereden hebben (de PHEV 2019 editie) kunnen we in ieder geval een poging doen.

mitsubishi outlander phev 2019

Een elegante reus

Waarom hij ons in ieder geval al veel eerder is opgevallen, is natuurlijk puur en alleen door het uiterlijk en iedere keer dat wij deze reus zagen rijden dachten wij ‘die moeten wij eens rijden’. Daar hebben wij nu dus de kans voor gekregen en het is direct een voordeel dat we ‘laat zijn’, want de 2019 editie is geheel vernieuwd. Met de technische specificaties gaan we jullie hier niet te veel vervelen, maar het komt erop neer dat deze uitvoering nóg meer kracht heeft (240 PK), een grotere accu, hele vette koplampen en een nieuwe grill (dit is een snelle notendop). Dit alles krijg je van de lieverds van Mitsubishi gewoon voor dezelfde instapprijs als voor die oude versie (35.000 euro) en da’s in dit segment een behoorlijk goede deal. Maar genoeg van al die PK’s, KW’s, KG’s (1500 kilo) en meer. Hoe rijdt dat ding?!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Plug-in hybride (en zelfs met dit formaat stiekem toch wel een stadsauto)

De 2019 editie is helemaal vernieuwd (de tweede keer sinds de lancering van de Outlander), maar nu moeten wij bekennen dat dit de eerste keer is dat we met de Outlander rijden. Het is echter niet de eerste keer dat we deze auto zien, want als je er een beetje op gaat letten in de stad, zie je de wagen meerdere keren per dag voorbij zoeven. Want laat je door dat grote uiterlijk en het SUV-plakkaat niet in de maling houden, dit is eigenlijk gewoon een heerlijke stadsauto. Ok, voor een parkeerplekje op de grachten moet je goed kunnen inparkeren, maar daar heb je al die parkeersensoren voor. Waarom wij het een echte stadsauto vinden, is omdat je met de accu zo’n 50 kilometer (afhankelijk van je rijstijl) volledig elektrisch kunt rijden. Fijn voor de stad en fijn voor je portemonnee.

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV 2019
Dat zijn heel wat ritjes naar de Ikea op zaterdag en weer terug voor de accu op is en daarnaast is die batterij ook weer zo opgeladen. Dat was voor ons nu allemaal ook de eerste keer, maar bij ons in de straat (Hugo de Grootplein) bleken maar liefst vier van die palen te staan. Even de auto inparkeren, de stekker uit de kofferbak trekken en opladen maar. Makkelijker dan tanken en eigenlijk een stuk leuker. Het voelt namelijk alsof je eigenhandig de planeet aan het redden bent, door met een (deels) elektrische auto rond te rijden.

mitsubishi outlander phev 2019

mitsubishi outlander phev 2019

Elektrisch vermogen is eigenlijk altijd turbo

Wij zijn een leek als het op (auto) techniek aankomt, maar potverdomme wat is het leuk om in een plug-in hybride auto te rijden. Je trekt namelijk op als een malle en als je even een inhaalslag moet maken op de ring, dan heb je evenveel power als wanneer je optrekt. Hoe dit precies werkt weten wij niet, maar het elektrische rijdt ontzettend sportief én stil. Want dat moet wel het meest fijne zijn wanneer je door de stad dendert, het is haast geluidloos!

Maak je trouwens geen zorgen wanneer het slimme systeem van de Outlander overschakelt op de benzinemotor (voor de nerds: 2,4 liter), want dit gaat geheel geluidloos. Wij merkten er letterlijk niets van, zelfs niet toen we er heel aandachtig op gingen letten. Hoe ze dit gedaan hebben weten wij niet, maar knap is het wel. Dat deze SUV (relatief) goedkoop is, dat je hem kunt opladen voor de deur en dat je met de actieradius van 50 kilometer van Amsterdam zo op het strand zit maakt het voor ons toch wel een perfecte stadsauto. En als je dan naast zo’n ronkende (uch, uch Duitse) SUV staat naast het stoplicht op de Nassaukade? Dan trek je die opschepper er zo uit met je muisstille Outlander. Wij zijn fan van deze sympathieke auto, nu ook van de binnenkant.

Wij reden trouwens met de S-Edition, die voor wat meer dan 50.000 euro weggaat. Da’s nog steeds een behoorlijk goede deal als je hem in het overbevolkte SUV-landschap zet. Voor dit geld krijg je een supercomplete SUV met Bilstein-schokdemoers, hele toffe 18 inch velgen, een skidplate (zowel voor als achter) en een heel riant dak dat deels open kan. De rest van de specificaties kun je op de website van Mitsubishi vinden. Enjoy!

Mitsubishi Outlander PHEV 2019

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram