Cars & Bikes Slider

De eerste SUV van Alfa Romeo is meteen de mooiste van de klas

Alfa Romeo Stelvio

(Foto’s: Colourful Rebel)

De Stelvio van Alfa Romeo stond al heel lang op ons verlanglijstje om eens in te rijden en nu is het eindelijk gelukt. Waarom wij hier zo naar uit hebben gekeken? Dat komt doordat alles wat uit de fabriek van Alfa komt rollen tegenwoordig ‘rijplezier en sexy ontwerp’ schreeuwt. Met de opgepompte Mito, de Giulietta en de Giulia hebben de Italianen al een prachtige reeks te pakken, maar een SUV ontbrak nog in het rijtje. Als jij je afvraagt of dit type auto een beetje populair is, dan moet je voor de gein eens een rondje Amsterdam binnenstad doen op de fiets en je weet binnen 15 minuten het antwoord. Maar wij zijn blij dat Alfa de tijd heeft genomen om er ook eentje te maken, gezien Stelvio als het resultaat.

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Bevroren IJsselmeer

Hoewel de auto vernoemd is naar een van de bijzondere bergpassen in de wereld (lees: de Stelviopas) en hij daar zeker tot zijn recht zal komen, nemen wij de auto mee naar Groningen city. Yes, je kunt niet iedere week in het vliegtuig zitten naar New York, soms moet je ook gewoon even die pareltjes in eigen land bezoeken. Maar doordat wij in het koudste weekend van het jaar gaan, maken we het bijzondere moment mee dat het IJsselmeer compleet bevroren is en die ruige achtergrond staat de prachtige Stelvio behoorlijk goed:

Alfa Romeo Stelvio

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

280 pk

Dat rijden naar Groningen gaat trouwens ontzettend soepel en snel. Dat komt doordat er in deze versie (Alfa Romeo Stelvio 2.0T A8 AWD First Edition) maar liefst 280 pk onder de motorkap zit en omdat eigenlijk elke Alfa auto tegenwoordig altijd veel rijplezier biedt. Dat rijplezier vinden wij inmiddels wel echt typisch Alfa, dat we eerder ook bij de Mito en vooral ook bij de Giulia zagen. De Italianen geven de auto altijd flink wat extra’s mee, of dit nu het ontwerp is, het aantal pk’s, of de complete uitrusting vanbinnen.

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Ook nu weer kregen wij enorm veel blikken onderweg en een paar duimpjes omhoog en dat voelt toch altijd stiekem wel goed. Dat je met die 280 pk gerust een aantal keer langs die duimgevers kunt rijden is natuurlijk helemaal leuk. Hoewel de auto dik 1750 kilo weegt, merk je daar bij het sturen vrij weinig van. Ok, we hebben dit helaas niet kunnen testen met bochtenwerk à la de Stelvio pas, maar probeer maar eens een parkeerplekje hartje Groningen te zoeken en je hebt ongeveer dezelfde ervaring.

Wat een kont

Maar de Stelvio past niet alleen goed in het hierboven genoemde rijtje vanwege de fijne rijervaring, want ook qua looks doet de auto heerlijk ‘Alfa’ aan. De herkenbare grill is uiteraard aanwezig, maar wij zijn meer een (auto)billenpersoon en de kont van de Stelvio is wel wat deze auto bijzonder maakt. Mooie rondingen, prachtige lijnen en een opvallend kleine achteruit. Dit alles wordt ook nog eens goed geaccentueerd door die prachtige achterlichten, die in het donker net op een stel leeuwenogen lijken (of vul hier een ander krachtig dier in).

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Sexy Stelvio zet de SUV-markt weer op scherp

Wij zijn ontzettend blij dat Alfa Romeo eindelijk het SUV-strijdveld heeft betreden, want dat schudt de concurrenten misschien wel wakker. Dat het straatbeeld steeds meer wordt ingenomen door SUV’s vinden wij best prima, maar het zijn vaak wel hele suffe voertuigen. Dat daar nu ook de sexy Italiaan Stelvio tussen rijdt, is een ware verademing als je het ons vraagt. De autogekken mogen bepalen of de 68.000 euro (verkrijgbaar vanaf 54.000 euro) een goede prijs is voor een prachtbak als de Alfa Romeo Stelvio 2.0T A8 AWD (280) First Edition versie die wij reden, ons lijkt dit een hele goeie deal. Helemaal als je dit vergelijkt met andere SUV’s in dit hoge segment, dan is het een relatief koopje!

Meer informatie | Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram