amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Sleep Slider

Amsterdamse Hotel Tour | de tofste hotels én hotspots in de buurt: art’otel

Art'otel

(Foto’s: Colourful Rebel tenzij anders vermeld)

En de Tour gaat door! We verlaten de grachtengordel met The Hoxton en vertrekken naar een heel fijn design hotel recht tegenover Centraal Station. Heel eerlijk gezegd hadden wij niet echt hoge verwachting van dit hotel, omdat het nogal een tourist trap is in dit gebied. Hele meutes worden de stad ingetrokken en op het Damrak vind je nogal wat schimmige hotels. Laten we het gelijk maar verklappen: het art’otel heeft hier niets mee te maken. Dit 5-sterrenhotel heeft een plekje verworven in ons persoonlijke top-5 van fijne hotels in de stad en daar kom je niet zomaar in. Voor de rest van het programma sturen we jullie graag naar de overkant, met het pontje. Geen zorgen over lange tochten, want met 1,5 minuut sta je al aan de prachtige IJpromenade.

Amsterdam Noord IJpromenade

Amsterdam Noord IJpromenade

art’otel

De naam van het hotel geeft het al een beetje weg en je merkt het anders meteen bij binnenkomst: hier zijn ze dol op kunst en strak design. Dat is ook direct een heerlijk contrast met de buitenkant van het gebouw, dat niet zou misstaan middenin Rome. Hier bij binnenkomst geen stoffige balie, maar prachtige kunstwerken van Atelier Van Lieshout (die je door heel het gebouw vindt):

art'otel

(Foto: art’otel)

Om de hoek van de balie vind je direct ook het restaurant en bar van het hotel, 5&33. Wij hebben hier al eens gegeten, dus dat slaan we voor nu eventjes over. Maar dit is wel précies hoe wij een hotelbar zouden inrichten. De belichting minimaal en optimaal sfeervol, genoeg plekjes om heerlijk met je date in weg te kruipen en het gevoel alsof je op een hele internationale plek bent. Het enige minpuntje wat wat kunnen bedenken over deze prachtplek, is dat het nogal moeilijk te vinden is en daardoor de ‘drempel’ wat hoog kan zijn om binnen te stappen.

5&33

(Foto’s 5&33/art’otel)

5&33

(Foto’s 5&33/art’otel)

Kamers zoals wij ze niet eerder hebben ervaren

Het zijn vooral de extreem goed ontworpen kamers die ons zo enthousiast maken, want dat wil nog weleens tegenvallen bij veel (5-sterren) hotels. Het begint al met de verlichting, want waarom alleen een aan/uit knop installeren, als je de gast ook een heel scala aan sfeerlicht kunt geven? De verlichting (in verschillende kleuren!) in de badkamer tot het bed en zelfs de gordijnen zijn te bedienen met één druk op de knop. Noem ons nerds, maar wij gaan daar wel lekker op:

Kamer art'otel

(Foto: art’otel)

Art'otel kamer

(Foto: art’otel)

Uitzicht for the win

Wij hadden een prachtige kamer die rechtstreeks uitkeek op het machtige Centraal Station en dat is best lekker wakker worden kunnen wij je vertellen. De drukte van de stad aan je voorbij zien gaan, terwijl jij met een ontbijtje op bed rustig aan het wakker worden bent. Yes, dat lees jij goed: ontbijt op bed. Art’otel biedt namelijk de mogelijkheid om je ontbijt wensen op een kaart aan te geven en deze vervolgens aan je deur te hangen. Dan wordt er de volgende ochtend op het gewenste tijdstip aangeklopt en lig jij vervolgens met een verse jus en broodjes in bed. Wow, wow en nooit-meer-naar-huis wow. Dit zijn van die kleine details die een best prima hotel naar een heel erg goed hotel tillen als je het ons vraagt.

Prins Hendrikkade 33 | website

Kamer art'otel

To do’s

Als eerste to do zouden wij de vooringang van het hotel pakken en even 5 minuten hard doorlopen naar de pontjes achter Centraal Station. Het gebied rondom het prachtige Art’otel vinden wij namelijk niet zo heel prachtig en aan de IJpromenade in Noord gebeurt het tegenwoordig. Wegwezen dus!

Amsterdam Noord IJpromenade

Amsterdam Noord IJpromenade

Amsterdam Noord IJpromenade

Amsterdam Noord IJpromenade

Voor de consistentie van de Grote Amsterdamse Hotel Tour is het natuurlijk goed om bij ieder artikel evenveel ‘to do’s’ te geven, maar bij dit stuk hebben we last van keuzestress. Eenmaal aangekomen met het pontje heb je in een keer namelijk legio mogelijkheden om een leuke middag/avond te beleven en dat allemaal binnen 15/20 minuten lopen. Ze kunnen waaghalzen schommelen bovenop de A’dam toren. Kun je lekker raven in de Shelter, een brak bioscoopje pakken in het Eye museum, daarna door naar een concert in de Tolhuistuin en kun je je agressie kwijt bij de eerste virtuele arcadehal van Europa. Zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan, maar we lichten er nu graag eentje uit. Het enige wat je dus moet doen is dat pontje pakken en het vertier volgt vanzelf!

Amsterdam Noord IJpromenade

Amsterdam Noord IJpromenade

VR-Arcade

Omdat we van tevoren precies nul research hadden gedaan, waren onze verwachtingen redelijk laag gespannen. ‘Leuk even knallen en daarna happie eten’, was een beetje de instelling. Dit veranderde bij binnenkomst direct al, omdat we de groep die voor ons zat door een enorm raam konden zien spelen. Niets geen klein hokje of stilstaan met zo’n bril op je knar, nee je hebt een hele loods tot je beschikking waar je kunt rondlopen met je geweer op de arm. Naast dat enorme raam hangt ook een beeldscherm, waarop je kunt zien wat de mensen ‘op het veld’ zien en toen begon de spanning bij ons echt te stijgen.

Vr-Arcade Amsterdam

Vr-Arcade Amsterdam

Je start met elkaar een level door op een bel in het spel te schieten en dan wacht je vol spanning tot het komt: de zombies. Iedereen die weleens de zombie-modus van Call of Duty heeft gespeeld weet hoe het voelt, wanneer er hordes van zombies op je afkomen. Nu is het echter anders, want je staat te knallen en te schreeuwen met je beste vrienden. De spanning is onbeschrijfelijk, want soms schrik je jezelf het leplazerus als een van de zombies voor je snufferd staat en je vrienden om je heen staan te gillen ‘pas op, pas op!’. Je rent dan door de ruimte met zijn vieren als een echt stel – doodsbange – soldaten, waarbij je met de minuut meer in het spel komt. Dat brengt ons ook gelijk op het enige minpunt, want het duurt veel te kort. We wilden alle vier nog zeker wel twee uur doorspelen, zo leuk vonden we het.

Na afloop stonden we als een stel gierende keukenmeiden aan de bar de ‘wedstrijd’ na te bespreken en hebben we gelijk een strippenkaart gevraagd. Wij wisten eerlijk gezegd helemaal niets over VR, maar we zijn nu helemaal om. Een dikke aanrader, op maar 10 minuten van Amsterdam Centraal Station.

Asterweg 19E1 | Website

Eten / drinken

Tolhuistuin

Onze favoriete ‘huiskamer’ van Noord, waar het altijd bruist en waar je jezelf eigenlijk van opening tot sluit kunt vermaken. De Tolhuistuin is een restaurant, café, concertzaal (programmering wordt door poptempel Paradiso gedaan) en heeft tevens een gigantische tuin waar je in de zomer heerlijk kunt hangen. Het ontwerp van het gebouw doet ons nog het meest denken aan een of ander gestoorde mansion in de heuvels van Beverly Hills, want het is best bijzonder.

Tolhuistuin Amsterdam THT

Tolhuistuin Amsterdam THT

Tolhuistuin Amsterdam THT

Maar doordat het gebouw op hoge palen staat, heb je waanzinnig uitzicht op de stad en de rondvarende boten op het IJ. Dit is een plek om heerlijk lang na te tafelen en de schemer op de stad te zien vallen. Ga je feesten in de Shelter? Eet dan lekker wat bij de THT en rol na het eten direct door de rave kelder in. Keep it classy!

IJpromenade 2 | website

Tolhuistuin Amsterdam THT

Tolhuistuin Amsterdam THT

Tolhuistuin Amsterdam THT

Cafe Modern

Keuzestress bestaat niet bij Modern, want je volgt gewoon het menu dat is samengesteld door de chef. Je kunt uiteraard wel aangeven wanneer je iets niet lekker vindt. Dit laatste hadden wij misschien ook moeten doen bij een nogal pittig tussengerecht, waar we even bang waren dat ons grijze bloesje onder het zweet zou komen te zitten. Gelukkig maar dat onze wingman mee was. Je moet je trouwens niet laten gek maken door de naam van Café Modern, want dit heeft niets met een café te maken. Het restaurant zit in een geweldig oud bankgebouw en is prachtig strak ingericht met een licht jaren ’50 sausje eroverheen.

Meidoornweg 2 | website

Café Modern

(Foto: Café Modern)

[BONUSTIP]

We hebben bij dit artikel moeite om ons aan de zelf opgelegde restricties te houden, maar fuck it: hier is nog een extra tip. Want de een van de redenen waarom wij zo gek zijn op de IJpromenade is vanwege het uitzicht op de stad. Je ziet Amsterdam prachtig liggen, terwijl er ook nog eens tig bootjes per uur over het IJ voorbij zoeven. Het terras van het Eye filmmuseum heeft misschien wel het beste uitzicht op dit tafereel en daarom dus nog even hier een eervolle vermelding.

IJpromenade 1 | website

Uitzicht op Amsterdam-Noord

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram