amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Sleep

Hotel The Hoxton is de romantische huiskamer die de stad laat opbloeien

The Hoxton Amsterdam

(Foto’s: Colourful Rebel tenzij anders vermeld)

Vorige week trapten wij onze nieuwe serie De Grote Amsterdamse Hotel Tour af in Oost, bij Hotel Arena en zijn we daarna doorgegaan naar de Pijp. De hele West versus Oost discussie over welke buurt nu eigenlijk leuker is in Amsterdam kunnen we bij deze derde editie achterwege laten, want we zijn op de grachten! Laat je door het extreem sjieke imago van de grachtengordel niet tegenhouden, want het hotel dat wij nu behandelen voelt echt als de ‘woonkamer’ van de stad. The Hoxton wist als een van de eerste de figuurlijke drempel van het hotel zo laag te houden, dat er in de lobby en het restaurant iedere avond een hele fijne mix zit van locals en hotelgasten. Wij gaan hier regelmatig heen om ‘even’ een drankje te doen en eindigen dan tot diep in de nacht aan de bar.

The Hoxton Amsterdam

(Foto: The Hoxton Amsterdam)

The Hoxton

Dat gevoel wat The Hoxton in de lobby heeft gecreëerd, hebben ze als je het ons vraagt ook in de rest van het hotel weten neer te zetten. Het bruist er met toffe workshops, de receptie is open en niet zo opzichtig als in andere hotels en de kamers hebben een prachtige mix van authentieke details en prachtig moderne twists. Dat hebben ze mooi gedaan, want hoewel ze een ontzettend toegankelijke plek hebben gemaakt, eren ze hiermee ook nog wel op eigen manier de grachtengordel.

The Hoxton Amsterdam

Vergeet wat je gewend bent bij andere hotels

Alles waar je je normaal aan ergert in een hotel heeft The Hoxton niet. Sterker nog: andersom juist! Betalen voor drinken uit de minibar? Dacht het niet!  Betalen voor WIFI? Wegwezen! Ook dit is een gratis service die Hoxton aanbiedt. En nu horen we je al denken “maar dan moet ik zeker verplicht op facebook liken of gegevens invullen?”. Nee dus! Super toegankelijk en klantvriendelijk.

The Hoxton Amsterdam

Daarnaast biedt Hoxton een hele fijne ontbijtservice aan. Vul s’avonds op de ‘breakfast bag’ in of je graag ontbijt wil en de volgende ochtend hangt jouw ontbijtje aan de buitenkant van de deur en ontbijt jij met je lief op dat heerlijke bed! En trouwens, de check-out is om 12.00 uur én verlengbaar voor maar tien Euro per uur. Dus dat ontbijt op bed kan nog een fijn staartje krijgen. Kijk, dit zijn van die dingen die in de overvolle hotelmarkt opvallen, want het is service met een hoofdletter S.

Ontbijten, zeker niet pleitte

Als je zo’n fijne kamer hebt tijdens een romantisch weekendje weg, dan wil je toch helemaal niet haasten voor het ontbijt om vervolgens ook weer te haasten om uit te checken? Nee dan wil je lekker ontbijt op bed nuttigen en nog even samen onder die regendouche duiken. Die heb je toch ook niet iedere dag tot je beschikking? Wij vinden het knap dat The Hoxton die fijne sfeer van de lobby, het restaurant en de bar heeft weten door te trekken naar de kamers. Misschien hebben ze het wel een beetje te veel gedaan, want het is moeilijk om weg te gaan.

PS Wij hebben onlangs het nieuwe menu geproefd in Lotti’s (het restaurant van The Hoxton), maar omdat je de buurt moet ontdekken raden wij nu aan lekker naar buiten te gaan. Mocht je twee avonden blijven, dan zouden wij zeker wel even de keuken van Lotti’s gaan proeven (vergeet vooral cocktails niet)!

Herengracht 255 | website

The Hoxton Amsterdam

The Hoxton Amsterdam

To Do’s

9 Straatjes

Dit gaat je bankrekening niet leuk vinden, maar vanuit The Hoxton loop je zo de 9 Straatjes in. Daar vind je niet alleen talloze leuke koffietentjes en lunchplekken, ook stikt het er van de originele kledingwinkels. Neem bijvoorbeeld Laura Dols, de moeder aller vintage winkels, waar je altijd wel met iets leuks naar huis gaat. Maar ook vind je hier winkels als Cos en Scotch & Soda, die stuk voor stuk net even wat fijner voelen dan in een drukke Kalverstraat.

9 Straatjes | website

9 Straatjes Amsterdam

9 Straatjes Amsterdam

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Sauna Deco

Vermoeiend het al dat winkelen en slenteren door de 9 Straatjes? Pfoe! Dan kun je het beste even doorlopen naar de volgende – letterlijk – stomende hotspot. Sauna Deco is niet je eerste de beste sauna, want zodra je binnenstapt lijkt het alsof je in het decor van The Great Gatsby bent beland. De sauna en alle extra ruimtes zijn allemaal in schitterend artdeco stijl gebouwd, wat je direct een soort van rust geeft. Zodra je de voordeur daar dichttrekt en vriendelijk ontvangen wordt, vergeet je ook direct even de drukte van de stad.

Tip: boek ook meteen een massage, die zijn daar relatief goedkoop en vooral erg goed (zegt onze rug uit ervaring)!

Herengracht 115A website|

Sauna Deco Amsterdam

(Foto’s: Sauna Deco Amsterdam)

Sauna Deco Amsterdam

Sauna Deco Amsterdam

Eten

Envy

Onze culinaire ontdekking van vorig jaar is zeer zeker Envy op de Gracht. We gingen er redelijk blanco naartoe, maar reden vol verbazing over het extreem hoge niveau van het eten naar huis. Dit toprestaurant zit dus op loopafstand van The Hoxton, dus je kunt rollend (neem een omweg, het is het waard over de grachten) naar je hotelkamer. Nu is het altijd een beetje makkelijk om met vergelijkingen te strooien (we doen het lekker toch), maar wij willen Envy echt in het rijtje plaatsen van Choux, Mos, Breda en de School. Je moet niet naar Envy gaan als je even een snelle hap wil eten, want dat is doodzonde. Nee voor dit restaurant moet je de tijd nemen, zodat je na afloop naar huis fietst en hoogstwaarschijnlijk op de hoek van de Prinsengracht al tegen elkaar zegt ‘wow, dat was wel bijzonder hè?’. Dat deden wij in ieder geval wel. Dikke vette aanrader!

Prinsengracht 381 | website

Envy Amsterdam

(Foto’s: Envy Amsterdam)

Envy Amsterdam

Envy Amsterdam

Fou Fow Ramen

Envy past helemaal in het plaatje om jezelf en je liefde even een weekendje helemaal te verwennen, maar als je portemonnee het even niet toelaat: Fou Fow Ramen. Aan het begin van de Elandsgracht vind je deze Japanse topper, waarbij het altijd stampvol is. Reserveren kun je er niet, maar mocht je niet direct een plekje krijgen, dan drink je eerst om de hoek een biertje bij een van de tientallen kroegs die deze buurt rijk is (Wij zouden voor Festina Lente gaan). Volgens velen serveert Fu Fo de beste ramen van de stad en daar zijn wij het ontzettend mee eens.

Fou Fow Ramen

I’m convinced that ramen saves lives

Een bericht gedeeld door Katy Bellotte (@hellokatyxo) op

 

Algemeen
De winactie is op geen enkele manier verbonden aan Instagram of Facebook en wordt op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door hiervoor genoemde partijen. De ontvanger van de door deelnemers beschikbaar gestelde gegevens is niet Instagram of Facebook, maar Colourful Rebel (hierna: ‘CR’), als beheerder van de pagina van Colourful Rebel op Instagram en Facebook. De beschikbaar gestelde gegevens worden enkel en alleen gebruikt voor deze winactie. Uitsluitend CR (en niet Instagram/Facebook) is verantwoordelijk voor de inhoud van de winactie. Aansprakelijkheid van Instagram of Facebook, direct of indirect, in samenhang met deze winactie is uitgesloten.

Deelname aan de winactie is alleen mogelijk onder de hier vermelde voorwaarden. Door deel te nemen aan de winactie gaat de deelnemer akkoord met deze voorwaarden voor deelname. CR behoudt zich het recht voor om het spel op ieder moment, zonder aankondiging vooraf en zonder opgave van redenen, af te breken of te beëindigen.

Looptijd van de winactie
Het winactie loopt van 23-07-2018 tot 30-07-2018 23.59 uur, deelname aan het spel is alleen binnen deze periode mogelijk. De winnaar zal op dinsdag 31 juli 2018 bekend worden gemaakt.

Recht van deelname
Alle personen die woonachtig zijn in Nederland of België, op het tijdstip van deelname ten minste 18 jaar oud zijn en die op Instagram en Facebook „fan/volger“ zijn van de Colourful Rebel-pagina hebben het recht om deel te nemen aan de winactie. Men wordt fan/volger van Colourful Rebel door het aanklikken van de “Volgen” –button van de Instagrampagina van CR of op de ‘like-knop’ van de Facebookpagina van CR. Deelname is uitgesloten voor medewerkers van Colourful Rebel en hun familie.

Deelname
Deelname aan de winactie vindt plaats door een antwoord te posten door gebruik te maken van de reageerfunctie Facebook waarin een vriend worden getagd. Het aantal vrienden die getagd worden heeft geen enkele invloed op de uitkomst. Iedere Facebook „fan/volger“ kan slechts één keer deelnemen. Het eerst gegeven antwoord doet mee in de verloting. De inhoud van de reactie heeft geen enkele invloed op de uitkomst. De winnaar wordt op dinsdag 31 juli onder het Facebookbericht bekend gemaakt.

Prijzen
De winnaar van de winactie krijgt twee prijzen:

 • 1 overnachting (inclusief ontbijt) voor (maximaal) twee personen in een tweepersoonskamer in The Hoxton Amsterdam;
 • De overnachting is op basis van beschikbaarheid en de overnachting kan geboekt worden tussen een door The Hoxton vastgestelde periode;
 • 100 euro shoptegoed te besteden in de fysieke winkel van Colourful Rebel aan de Heiligeweg in Amsterdam;
 • De prijzen zijn niet tegen contant geld of andere goederen in te wisselen;
 • Er geldt voor een door een winnaar geweigerde of niet opgehaalde prijs geen vervangingswaarde. Bij weigering van de prijs vervalt deze;
 • De prijzen kunnen niet worden doorgegeven aan derden;
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Voor zover in het kader van de winactie persoonlijke gegevens van deelnemers worden opgeslagen, worden deze door de organisator uitsluitend verzameld en verwerkt ten behoeve van de uitvoering van de winactie en na beëindiging daarvan vernietigd.

Slotbepalingen

CR behoudt zich het recht voor te allen tijde zonder opgaaf van redenen eenzijdig de actie stop te zetten of de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen waarbij CR er op toeziet dat de actievoorwaarden niet ten nadele van de deelnemers worden gewijzigd;
In gevallen waarin fraude, onrechtmatige beïnvloeding van de actie, of anderszins ontoelaatbaar gedrag wordt geconstateerd wordt of wordt vermoed, behoudt CR zich het recht voor om de deelnemer van de betreffende actie uit te sluiten;
Typ- en drukfouten voorbehouden;
Deze actie is in overeenstemming met de Gedragscode promotionele kansspelen 2014;
Geschillen met deelnemers zullen naar Nederlands recht worden behandeld en voorgelegd aan de daartoe bevoegde Rechtbank Midden-Nederland;
Indien de actievoorwaarden niet in bepaalde situaties voorzien, behoudt het management van CR zich het recht voor om naar eigen inzicht een beslissing te nemen waaraan de deelnemer zich dient te houden;

Voor alle vragen, klachten en/of opmerkingen met betrekking tot deze actie kunt u een mail sturen naar info@colourfulrebel.com.

No Comments

  Leave a Reply

  Instagram