Eat Hotspots Where to eat Amsterdam

De lekkerste borrelkaart van de stad vind je bij Weesper in Oost

Soms wil je geen moeilijk gedoe wanneer je uit eten gaat. Niet maanden van tevoren reserveren, geen 6-gangen en niet een wijnkaart die dikker is dan een IKEA-gids. Nee gewoon een paar keuzes, een fijn terras en – hier komt het belangrijkste – een hele fijne borrelkaart. Café Weesper heeft dit allemaal en die borrelkaart hebben wij in ieder geval al van voor naar achter getest voor jullie, de plek zit namelijk bij ons kantoor om de hoek.

Zelf vinden we het altijd fijn om ons lijstje van fijne eetcafé’s up-to-date te houden, want dit zijn de parels in de stad waar je altijd terecht kunt. We hebben er al een aantal voor jullie bezocht (kijk maar), maar gek genoeg degene die we het meest frequent bezoeken moest nog op een plekje in deze lijst wachten.

Nu wonen wij zelf in Amsterdam Oud-West / Jordaan, maar sinds de verhuizing naar ons nieuwe kantoor aan de Wibautstraat zijn we verknocht aan deze buurt. Weesper heeft misschien wel het mooiste plekje van allemaal, want op het terras heb je een waanzinnig uitzicht over de Amstel die op dit punt wel een kilometer breed lijkt. Ok als je binnen zit heb je daar niet veel aan, maar je kunt ook prima een date meenemen naar dit eetcafé en stel jullie dan eens samen voor op een bankje aan de Amstel na het eten. Juistem, da’s romantischer dan een tripje naar IJsland en Oslo samen (en een stuk goedkoper).

Het niveau van eten bij Weesper is net even een paar tandjes hoger dan bij de meeste eetcafé’s in de stad, zo hebben wij hier bijvoorbeeld de lekkerste tijger gamba’s sinds tijden gegeten. Ze zijn een beetje pittig, maar dat maakt het naar onze smaak helemaal af. Verder vind je op de kaart klassiekers als de bavette, varkenskotelet en burgers. Maar ook wat ‘apartere’ dingen als bijvoorbeeld de geroosterde andijvie (met sherry!) of de hele zeebaars. Fantastisch toch? Maar ons hart ging pas echt sneller kloppen toen we de dessertkaart kregen. Normaliter laten we dit altijd aan ons voorbijgaan, maar als er ‘wentelteefjes’ pontificaal bovenaan staan, dan zijn we erbij. Wanneer eet je die dingen nou?!

Weesper is wat ons betreft een baken in Oost, waar alle leuke mensen uit de buurt samenkomen voor een borrel of een goede bodem. Oh en die borrelkaart waar wij zo gek op zijn? Die is eigenlijk te lang om op te noemen (dit is de directe link), maar als wij zeggen nachos uit de oven met kaas, gemarineerde sardientjes en Limburgse gehaktballen dan moet jij het wel weten.

Weesper
Facebook
Weesperzijde 147