amsterdam Eat Hotspots

Het lekkerste broodje falafel van de stad scoor je gewoon in de Staatsliedenbuurt

(Foto’s: De Buurman)

Dit keer even geen haute cuisine of 10-gangen diner, nee gewoon een good ol’ snackbar. Nu denk je misschien dat we last hebben van een winterdip, maar niets is minder waar. Want je hebt falafel en je hebt fálafel. Het kan het verschil betekenen tussen een avond op het toilet spenderen en een avond met een enorme glimlach op de bank ploffen. Dit laatste omdat je net fantastische huisgemaakte Egyptische falafel hebt gegeten. Als jij vanuit kantoor op weg bent naar het Westerpark of de bioscoop op de Haarlemmerdijk, dan wil je het liefst onderweg even wat makkelijks oppikken en dat deden wij gisteren bij onze favoriete falafeltent van Amsterdam: De Buurman. Nu delen wij graag met jullie onze favoriete restaurants, maar wat ons betreft mogen daar ook best af en toe eethuizen/snackbars als De Buurman tussen staan. Je hebt namelijk niet altijd zin om een rib achter te laten na het ontvangen van de rekening.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Farouk en zijn oom maken het eten allemaal zelf en dat proef je meteen, want de enorme falafels hier zijn ongekend lekker (en niet droog!). Nu schrijven we bij andere restaurant reviews ook altijd iets over de sfeer en de bediening, maar jij denkt natuurlijk dat dit bij Buurman niet nodig is. Ha, think again, want de sfeer is altijd goed bij deze toko (iedereen wordt steevast aangesproken met ‘hé buurman!’) en er staan gezellige tafeltjes buiten en binnen. Natuurlijk moeten we het ook niet mooier maken dan het is, want het is geen first date materiaal. Toch stijgt de Buurman door het eten en de sfeer boven andere snackbars uit.

 

De Buurman een snackbar noemen is eigenlijk ook een beetje onzin, want liever spreken we van een ‘eethuis’. Een plek waar heel de buurt samenkomt. Nu zouden we je niet zo snel aanraden om de van Hallstraat te bezoeken, omdat er verder weinig te beleven valt (ok, biercafé Brel is ook echt een topper), maar voor de falafel van Farouk en zijn oom zouden we altijd omfietsen. Het menu is simpel, maar oh zo lekker.

De Buurman | website
Van Hallstraat 65
T | +31 (0)20 488 5872

De zaak is niet heel lang geleden trouwens compleet verbouwd en daar is een toffe video van gemaakt, waarbij je direct een warm gevoel krijgt van de eigenaren. Want kijk nou wat een lieverds:

 

    Instagram