amsterdam Eat Home

De lekkerste pasta van Amsterdam vind je bij Spaghetteria Pasta-Bar

Bron: Spaghetteria

De beste pasta van heel Amsterdam die vind je bij Spaghetteria. En zeker bij Spaghetteria Rijpgracht (of een van de 7 andere Spaghetteria’s natuurlijk). Want daar in Bos en Lommer waarvan je misschien wel dacht dat er geen echte Italiaanse, super lekkere pasta te vinden was? Jawel, net daar op de Rijpgracht op dat leuke hoekje vind je een Spaghetteria. Jammer, dat het weer niet mee zit, want het is ijskoud buiten in de avond, maar het terras ziet er aantrekkelijk uit (Perfect voor een warme zomeravond). Voor de girls: van die knappe obers krijg je het ook best wel warm! 

Artikel gaat hieronder verder

 

Bron: Spaghetteria

We moeten even wachten tot er een tafeltje vrij is, maar dan wachten we gewoon even met een lekker glaasje wit (of rood), en een heerlijk Sardijns biertje. We sterven van de honger en hebben wij even geluk want het was truffel-weekend. We krijgen direct een broodje voorgeschoteld, met een kommetje waar je lekker old skool een beetje olijfolie en balsamico kan soppen. En geloof me, meer heb je niet nodig als een lekker vers broodje! De keuze maken voor het eten, valt ons bijzonder zwaar, er is geen gigantische keuze maar alles wat op de kaart staat wil je wel eens geproefd hebben. En voor diegene die het niet weten, dit restaurant heeft dus het voordeel dat je een pasta half/half kunt bestellen. En dit zou eigenlijk gewoon de norm moeten worden in ieder restaurant. Dit maakt de keuzestress al net iets minder heftig.

 

Bron: Spaghetteria

Het is wat rumoerig, maar dit maakt het ook wel weer gezellig. Het leuke is dat het ook een kindvriendelijke zaak is, niet dat het er volloopt met van die bengels. Maar je ziet wel dat het een zaak is waar je je kids gezellig kan meebrengen. Maar oké, laten we het dan nu maar eens hebben over het eten… Aangezien wij grote truffel-fans zijn, waren 3 van de 4 pasta’s met truffel, een heerlijke ravioli en eentje met Toscaanse worst. En ze waren heerlijk! Ook de vongole en arrabbiata zijn aanraders. Maar eigenlijk kan je net zo goed blind wat van de kaart kiezen, want elke pasta is overheerlijk. De porties zijn groot genoeg, dus met honger (of dorst) ga je zeker niet buiten. Als je nog zin hebt in dessert is er nog de Tiramisu! En ondanks we zeggen dat niemand die beter kan maken als ‘mama’, komt deze toch aardig in de buurt. Er heerst een huiselijke sfeer, heerlijk Italiaans en het eten is vers en zelfgemaakt, en dat proef je! Niet alleen voor de Amsterdammers, maar voor mensen ver erbuiten is dit dus een aanrader als je het ons vraagt. Wij gaan zeker nog een keer (en met ‘nog een keer’ bedoelen we stiekem wekelijks)!

 

Bron: Colourful Rebel

 

Bron: Colourful Rebel

We serveren deze vervolgens bij onze pasta-bars in een menu van zes traditionele recepten, waarvan er drie dagelijks wisselen. Dit alles gebeurt onder toezicht van de chef en is gebaseerd op zijn kennis van en liefde voor de keuken uit zijn jeugd. U kunt aanschuiven aan één van de robuuste tafels of plaatsnemen aan een gezellige vensterbank. Na afloop is er tiramisu of espresso met donkere chocolade. De frisse sgroppino’s en de limoncello maken we natuurlijk zelf. Dus voor welke locatie u ook kiest, de naam Spaghetteria betekent altijd hetzelfde; kwalitatief Italiaans eten, geserveerd in een levendige omgeving met een hartelijke bravoure. Vi aspettiamo tutti per un buon piatto di pasta in Spaghetteria – Spaghetteria

 

Bron: Colourful Rebel

 

Bron: Colourful Rebel

Benvenuto from Spaghetteria Pastabar on Vimeo.

Spaghetteria op Facebook
Aanschuiven kan altijd, reserveren is niet mogelijk (ook niet voor grote groepen)
Keuken iedere dag vanaf 17:00 uur geopend.
Locatie: Spaghetteria Rijpgracht
Gerard Callenburgstraat 1
1055 TV Amsterdam
Of een van de andere 7 locaties in Amsterdam of Utrecht

 

No Comments

    Leave a Reply