Hotspots World

Dé manier om Zuid-Afrika te beleven: Segway wijntours en eten als godinnen

FullSizeRender[6]
De twee heerlijke meiden Robin & Vivian zijn voor ons naar Zuid-Afrika gereisd om daar eens eventjes wat toffe dingen te testen. Ze lagen eerder al met hun billen op het prachtige gazon van het Belmond Hotel in Kaapstad, nu gooien ze er nog een schepje bovenop en gaan ze naar Stellenbosch voor wat culinaire hoogstandjes én testen ze daar de lokale bedden. Kaapstad en omgeving begint steeds meer op de perfecte vakantiebestemming te lijken als we naar al deze toffe verhalen kijken, wat een heerlijkheid! De meiden zijn nog steeds dronken van hun Segway wijntour maar daar moet je maar eventjes doorheen lezen, hier hun dagboek:

FullSizeRender[2]

Het was donderdag 18 februari, de dag dat Vivian en ik heerlijk culinair mochten eten, rijden op een Segway en als prinsessen mochten slapen.

Om 12:30 kwamen we aan bij een van de eerste wijngaarden op de weg richting het centrum van Stellenbosch. We waren uitgenodigd voor een uitgebreide lunch in Bistro 13 op winefarm Welmoed (yes bekend van die wijnflessen die in de AH liggen). En uitgebreid was ie zeker; we hebben gekozen voor een 5 gangen tasting menu. We hadden best trek en we wilden een goede bodem leggen voor het wijproeven, dus 5 gangen leek ons zeker niet te veel. Na een steak tartaar, veggie springrolls en gegrilde kip hadden we even een pauze ingelast en het bovenste knoopje van ons broek los gemaakt. Wat een smaakvol, vers en gezond eten! Daarna kregen we nog een heerlijk malse steak en zoals bijna altijd hier in Zuid Afrika eindigden we met een kaasplankje. Bij het kaasplankje waren we trouwens al behoorlijk aangeschoten. Bij elke gang kregen we een bijpassende wijn en ik moet zeggen deze wijnen smaken toch wel iets beter dan bij ons in de lokale ap! Leuk feitje; de naam bistro13 is ontstaan doordat de familie van Van Wyk traditiegetrouw elk kind op zijn 13e verjaardag trakteerde op een diner in een restaurant naar keuze. Vanaf die dag is de passie voor voedsel en koken van Nick van Wyk (chefkok van bistro13) ontstaan!

FullSizeRender

Na de lunch zijn we als een speer naar Spier wine estate gereden, wat overigens maar 2 km verderop lag, want om 15:30 hadden wij een afspraak met Erik die ons een privé Segway Tour over de wijngaarden van Stellenbosch gaf. Ik kan mij geen leukere manier bedenken dan op deze manier de druiven en de gaarden van dichtbij te zien. Na 20 min stuntelen en oefenen op de Segway begon onze Tour. Erik is een hele aardige en vooral enthousiaste tourguide dus het was bere gezellig (de daarvoor gedronken glazen wijn hielpen ook wel). Aan het einde van de 2 uur durende tour weet je inmiddels hoe je zelf wijn kunt maken en heb je de prachtige omgeving van Stellenbosch kunnen zien. Inmiddels waren Vivian en ik Segway pro’s en vonden we het jammer dat de Tour alweer voorbij was.

FullSizeRender[7]

Als je van luxe en comfort houdt dan ben bij het Spier Wine Estate zeker aan het goede adres. Spier estate heeft alles te bieden; van wine tastings, Segway tours, wandel tours, picnics, eagle encounters, een middagje naar de spa en uitgebreid dineren in 1 van de restaurants. Het vriendelijke personeel van Spier heeft ons naar de kamer begeleid, wat eigenlijk meer een huisje is dan dat het als kamer aanvoelt. De kamers van Spier zitten in pastel gekleurde huisjes, welke over het terrein zijn verspreid. Elke kamer is heel ruim, met airco en tv en een waanzinnige badkamer. De stijl is een tikkeltje victoriaans waardoor het voelt alsof je als prinses in een kasteeltje zit. Voor meer info over het hotel check de website hier!

Unknown-2

Unknown-5

Unknown-3

Unknown

Na een nacht als roos te hebben geslapen, zijn we afgereisd naar het centrum van Stellenbosch wat op ongeveer 10 min rijden van Spier estate af ligt. In de middag werden we verwelkomd door Martina, de manager van het historische Oude Werf hotel. Dit hotel is het oudste hotel van Stellenbosch, wat inmiddels heel populair is bij de vaste gasten die er al jaren vertoeven. Tegenwoordig is het 58 kamers tellende hotel ‘redesigned’ en van alle huidige gemakken voorzien. Het hotel biedt 3 verschillende kamer stylen welke ieder op zich prachtig zijn qua interieur en alle luxe en comfort bieden. Verder bied het hotel een grote binnentuin met pooldeck waar je heerlijk een kleurtje op kunt doen. Na onze rondleiding zijn we getrakteerd op de ‘must have’ chicken salad in het restaurant van Oude Werf hotel. En daar was niks over gelogen; zo’n smaakvolle en rijke salade heb ik lang niet gegeten!

FullSizeRender[1]

Unknown-6

Unknown-4

FullSizeRender[3]

1 Comment

  • Reply
    Ben Franken
    23 augustus 2018 at 07:05

    Wij zijn er geweest in 2011 en toen was de Oude Werf echt oud met een klein zwembadje op de binnenplaats, Mosterdrift als heerlijke wijn, kost geen drol daar en geen oord voor alcoholisten…

Leave a Reply

Instagram