amsterdam Eat Slider

De mooiste binnentuinen in Amsterdam voor een Indian Summer

Tuin

Foto: Shutterstock

We zijn er allemaal gek op: hotspot lijstjes. Of dit nou zomerse rooftop bars zijn, of juist een plekje met een open haard voor de koude winters. Wij blijven natuurlijk voor jullie op zoek gaan en lijstjes maken, want laat dat nou net onze favoriete bezigheid zijn hier. Hotspots heb je namelijk nooit genoeg. Omdat wij nog vol geloven in een warme oktobermaand, hebben wij een paar fijne binnentuinen voor jou op een rijtje gezet waar je de laatste zonnestraaltjes mee kunt pakken onder het genot van een wijntje en een heerlijke maaltijd.

Lion Noir

Iedereen heeft zo zijn favorietjes en Lion Noir is toch wel die van ons. Zo hebben we er al eens eerder over geschreven, want het is ook nog eens een van de perfecte plekken om je date mee naartoe te nemen. En als we het dan toch over dates hebben, ga na het etentje bij Lion Noir dan meteen door naar de bioscoop, aangezien er zich twee bioscopen op nog geen vijf minuten loopafstand bevinden. Perfect om de avond mee af te sluiten.
Reguliersdwarsstraat 28 | website

Morgan & Mees

De binnentuin van Morgan & Mees heeft iets speciaals. De binnentuin is de knusheid zelve, waar je soms bijna op de schoot van je buurman zit. Dit levert alleen maar leuke gesprekken op met je buren en als je je sociale skills een beetje doorpakt, levert het ook nog eens nieuwe vriendschappen op. Deze kleine binnentuin zorgt voor wonderen.
Tweede Hugo de Grootstraat 2-6 | website

Dignita Hoftuin

In Oost bevinden zich een paar sprookjes. Waarvan de eerste Dignita Hoftuin is. De meeste mensen kennen Dignita wel van naam. Er zit er namelijk al eentje aan de Koninginneweg in Zuid. Maar met dit tweede restaurant hebben ze velen heel gelukkig gemaakt, want er is niks lekkerder dan de drukte ontsnappen en even tot rust komen in deze binnentuin.
Nieuwe Herengracht 18a | website

De Plantage

Als we dan toch in Oost zijn, nog geen tien minuten van Dignita Hoftuin bevindt zich de Plantage. Dit plekje – en dan hebben we het natuurlijk over de binnentuin – zorgt direct voor een glimlach op vele gezichten. En ook op die van ons. Hoe we het net nog over sprookjes hadden, is deze binnentuin een écht sprookje, met alle lampjes in de bomen geeft het de perfecte zomeravond sfeer.
Plantage Kerklaan 36 | website

Pause at Pulitzer

Het verbaast ons soms dat er op de grachten zoveel ruimte is voor (binnen)tuinen. Alles lijkt hier – en vooral rondom de Negen Straatjes – zo op elkaar gebouwd. Toch bevindt zich hier weer een plaatje van een binnentuin. Bij Pause at Pulitzer om precies te zijn. Deze maakt onderdeel uit van het Pulitzer hotel dat bestaat uit 25 historische grachtenpanden. Daar kan de binnentuin ook eigenlijk niet bij missen.
Prinsengracht 315-331 | website

Restaurant Merkelbach

Je ziet ze nergens meer in Amsterdam: buitenhuizen. Toch is er hier nog één te vinden, namelijk Huize Frankendael. Hiervoor moeten wij wel het fietsje naar Watergraafsmeer pakken. Vanaf ons huis een aardig stuk fietsen, maar dat is het wel helemaal waard. Deze binnentuin komt zo uit een ouderwetse prinsessenfilm (we zeiden het toch: sprookjes).
Middenweg 72 | website

Bar Brasserie OCCO

Nog een binnentuin van een luxehotel aan de grachten: Bar Brasserie OCCO. Hoewel Pause at Pulitzer een stuk groter is, is OCCO juist veel kleiner en knusser en te vinden in The Dylan. Bij The Dylan heb je ook nog eens dubbele winst. Aangezien onze zomers nogal wisselvallig zijn, is het mogelijk om eerst een drankje te doen in de binnentuin en koelt het later op de avond af? Dan vind je binnen een open haard om de voetjes bij op te warmen.
Keizersgracht 384 | website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram