Cars & Bikes Slider

De nieuwe Kia Picanto is veel meer dan een simpel stadsautootje

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1110
Laten we gelijk maar even beginnen met een kleine bekentenis, mochten jullie het nog niet doorhebben gehad: wij zijn geen échte autojournalisten. Wel zijn we liefhebber van het blik op vier wielen en daarom testen we dan ook regelmatig voor ’t blog mooie auto’s op even zo mooie locaties. De auto’s die we ondertussen getest hebben zijn in grote lijnen in te delen in de volgende categorieën: ‘groot’, ‘belachelijk veel pk’s’ en ‘SUV-achtig’. Dus toen de uitnodiging van Kia op de mat viel om de nieuwste Picanto in Barcelona te testen, moesten we even achter onze oren krabben. Maar wat zijn wij blij dat we zijn meegegaan zeg, want wat is de nieuwste Picanto een heerlijk bakkie. We hebben hier ook direct geleerd (als een echte ‘journalist’) dat je een auto wel eerlijk in zijn klasse moet bekijken en we dus even onze eerdere SUV-ervaringen moesten vergeten toen we in de Kia stapten.

Artikel gaat hieronder verder

Je moet de Picanto natuurlijk zien in het A-segment, het segment dat door autojournalisten liefkozend tot ‘boodschappenwagens’ is gebombardeerd. Dit laatste leerden we toen we Googlede op de term ‘A-segment‘, waarbij tot onze verbazing direct een aantal artikelen over de Picanto verschenen. Het meest opmerkelijke artikel vonden wij wel dat de Picanto kennelijk al jaren een van de bestverkochte auto’s in het A-segment is in Nederland en dat er soms wel 150 auto’s per week bij de Kia-dealer de deur uit gaan. Daar verbaasden wij ons misschien over in onze digitale zoektocht vóór de Barcelona-trip, maar na de 2-daagse proefrit snappen wij het volledig. De compleet vernieuwde (derde generatie) Picanto heeft in onze ogen namelijk haar stoffige imago afgeschud en is nu écht een stoere bak geworden, waarin wij auto-opscheppers ons ook maar wat graag in willen laten zien:

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1114

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1119

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1120

De Picanto van links naar rechts uit 2004, 2007 en de eindelijk volwassen versie uit 2017:Schermafbeelding 2017-04-13 om 22.10.11

Wij waren alleen nog bekend met de oude generatie Picanto’s, doordat dit model bij de autoverhuur bij ons om de hoek de goedkoopste optie is als je even kort de stad uit wil. We vonden het al de ideale stadsauto, maar om die oude Picanto nu als ‘spannend’ of ‘stoer’ te typeren zou nooit in ons opgekomen zijn. Dat is dus nu met de derde generatie compleet veranderd, want door een paar slimme optische trucs aan de buitenkant en een compleet vernieuwd interieur is deze Kia dé perfecte stadsauto, met een heel pittig uiterlijk.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1136

Z’n compacte formaat is niet echt veranderd, maar de Koreanen hebben door wat handige aanpassingen met de ophanging er wel voor gezorgd dat je binnen ruimer zit en dat merk je. Wat ook ruimer is geworden is de ruimte in de kofferbak. Doordat je de achterbank compleet plat kunt leggen, kun je van de toch al indrukwekkende 255 liter naar een massive 1.010 liter gaan – de ruimste in zijn klasse! We hebben geen idee hoeveel boodschappen dat zijn, maar voor een lange kampeervakantie in Zuid-Portugal heb je in ieder geval genoeg ruimte. Want laat je vooral niet tegenhouden door die term ‘stadsauto’. Yes, de nieuwe Picanto is fijn en klein voor in de drukke stad, maar met de 84 PK die geleverd wordt door de 1.2 MPI motor, heb je ook nog meer dan genoeg kracht om je buiten de stad te redden. Zo zoefden wij met gemak door de bergen rondom Barcelona op en af. Natuurlijk moet je dan soms eventjes terugschakelen en hoor je wat meer toeren, maar hij redt het wel allemaal met redelijk gemak en da’s niet wat je bij veel andere auto’s in dit segment ziet.

Naast het compleet vernieuwde uiterlijk van de auto, waren we vooral ook onder de indruk van het nieuwe interieur. Wij vinden het namelijk knap dat de Koreanen een auto in dit segment best luxe laten voelen. Zo heb je voor een heerlijk verstelbare armsteun in het midden, een prachtig ‘zwevend’ touchscreen met alle toeters en bellen, een achteruitrijcamera (yehes!) én zitten de luxe bekleedde stoeltjes als gegoten (al denken onze boomlange con-collega’s van Love at First Drive daar iets ander over). Veel van deze opties vind je trouwens wel pas bij de wat duurdere modellen van de Kia, maar zelfs het instapmodel biedt als je het ons vraagt genoeg plezier voor in de stad voor heel weinig geld (en nog steeds de beroemde ‘7 jaar garantie‘).

Schermafbeelding 2017-04-13 om 22.18.58

Schermafbeelding 2017-04-13 om 22.18.50

Dat brengt ons direct bij het laatste punt, de prijs. De Picanto is in zeven ‘smaakjes’ beschikbaar, beginnend (de EconomyLine) vanaf 11.725 euro en eindigend (de GT-line) bij 17.075 euro. De eerste drie opties zijn zeker dikke prima voor als je een mooie stadsauto wil, maar wij zouden dan toch voor de First edition gaan (of hoger), want vanaf die optie zit ook dat prachtige zwevende 7 inch scherm erbij en die maakt wat ons betreft de auto wel af.

Conclusie? “The power to Surprise” neemt Kia gelukkig hartstikke serieus, want wij waren ontzettend positief verrast door deze complete metamorfose. Of eigenlijk moeten we zeggen compleet nieuwe auto, want dat verdient de 2017 versie wel. Het voelt een beetje alsof ons kindje (de oude Picanto van het verhuurbedrijf) opeens volwassen is geworden en het huis uitgaat om de wereld te veroveren. Niet-heel-stiekem worden we dan ook blij van deze wagen en gunnen we ‘em het allerbeste.

Alle technische details kun je nog even rustig nalezen bij Kia zelf óf lees je toch liever de review over deze auto van een stel echte autojournalisten? Dan raden wij je Love at First Drive en Femmefrontaal aan.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_113c

    Instagram