Eat Food & Health

De nieuwste Japanse foodhype is hier: Jiggly Soufflé Cheesecake

Na de razend populaire Japanse Soufflé Pancakes waar we eerder over schreven is er nu een nieuwe hype in bak-land namelijk: Jiggly Soufflé Cheesecake. Deze Japanse cheesecake wordt ook wel Cotton Cheesecake genoemd en hij is super simpel om te maken. Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en is dus het perfecte baksel om nu in thuisisolatie te proberen!

Het recept

De Soufflé Cheesecake is net zoals de pancakes geen nieuwe vondst, er zijn enorm veel Japanse video’s met recepten op Youtube te vinden van jaren geleden, maar de hype komt nu met de coronacrisis pas echt naar boven. Wij hebben hieronder een video voor je die maar liefst 7 jaar geleden werd geplaatst en al meer dan 12 miljoen views heeft. In de video laat Japanse YouTuber ‘ochikeron’ zien hoe je met maar 3 ingrediënten (eieren, roomkaas en witte chocolade) deze heerlijk luchtige cheesecake maakt.

Zin in een wat grotere uitdaging? Dit recept van Tasty is net een tikkeltje anders en vergt ook iets meer bakervaring, maar is nog steeds goed te doen!

Misschien komen we dalijk wel allemaal uit de coronacrisis als meesterbakkers. 

No Comments

    Leave a Reply