Entertainment Films

De originele (digitaal opgepoetste) Superman is in februari exclusief te zien bij Pathé

(Foto via Pathe)

Vandaag de dag zijn superhelden niet meer uit de bioscoop te denken. Van Black Panther tot Aquaman en van Guardians of the Galaxy tot het onlangs geflopte Venom (vonden wij wel meevallen trouwens). Pathé geeft bezoekers de unieke kans om te zien welk personage 40 jaar geleden de populariteit van dit genre tot (letterlijk!) grote hoogte lanceerde door ‘Superman’ op het grote doek te vertonen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De gedigitaliseerde versie van de geliefde klassieker uit 1978, met hoofdrollen voor Christopher Reeve, Marlon Brandon en Gene Hackman, is op 2 en 4 februari exclusief in Nederland te zien bij alle Pathé bioscopen.

Wist je dat…
  • …meer dan 200 acteurs auditeerde voor de rol van Superman? Uiteindelijk kreeg de toen nog onbekende Christopher Reeve de rol en werd in één keer wereldberoemd. Hij trok het blauwe pak en de rode cape daarna nog drie keer aan voor de sequels.
  • … Marlon Brando weigerde om zijn tekst te leren? In de scene waarin hij baby Kal-El in de reis-pod neerlegt, waren zijn zinnen op de luier van de baby geschreven. Naar de regisseur verklaarde Brando dat hij door de tekst voor het eerst te zien en direct op te lezen, zijn acteerwerk het meest natuurlijk over zou komen.
  • … alle gesproken tekst voor de jonge Clark Kent werd gedubd door Christopher Reeve om continuïteit te behouden? De stem van acteur Jeff East is nooit in de film te horen.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram