amsterdam Eat Home

De perfecte avond wine & food bij Winehouse SOMM

Bron: Winehouse SOMM

De lekkerste wijn drink je bij Winehouse SOMM. Het klinkt je misschien niet direct bekend in de oren, maar dit restaurant is een prachtige verborgen parel in Amsterdam-West. Op een gezellig hoekje (met een even gezellig terras) ligt er verscholen in west deze mooie zaak. Winebars zijn tegenwoordig hip en in Amsterdam schieten er dan ook geen tekorten in deze soort. Maar een wijnbar waar je ook nog eens heerlijk kan eten en waar de prijs-kwaliteit verhouding klopt, komen we niet meer zo vaak tegen. En net daar waar het bij andere ontbreekt, weet SOMM precies waar de perfecte wine & food om draait. Er is plaats voor zo’n 40 couverts, maar de sfeer blijft lekker huiselijk. Door de open keuken heb je ook het gevoel dat je goed kan volgen wat er allemaal in de keuken gebeurt en dat is indrukwekkend. SOMM opende haar deuren in april 2017, en is daarmee nog maar 2 jaartjes jong. Omdat de kaart vaak afwisselt en werkt met verse producten, heb je ook elke keer weer wat anders op je bord liggen. Wat het des te interessanter maakt. Zo wisten wij op voorhand niet wat er ons te wachten stond, maar werden we aangenaam verrast.

Artikel gaat hieronder verder

 

Bron: Winehouse SOMM

De ultieme wijn spijs combinatie staat centraal bij Winehouse SOMM. Met wekelijks wisselende gerechten word je altijd culinair verrast door eigenaar en chef Sascha Holzkämper. Maar een ding hebben ze altijd gemeen; ze zijn puur, klassiek en geïnspireerd door het seizoen. Denk aan coquilles met beurre noisette, ceviche, tonijn tataki, langzaam gegaarde Iberico wang met rode wijn jus en als afsluiter een uitgebreide selectie van kazen.

Bron: Winehouse SOMM

Eigenaar Sascha Holzkämper heeft de afgelopen jaren bij diverse gerenommeerde restaurants gewerkt in binnen- en buitenland. Hij werkte o.a. als Maître sommelier bij Michelinsterrestaurant Beluga** in Maastricht, bij Gordon Ramsey in Londen als restaurantmanager en als Maître bij Michelinsterrestaurant Bord’Eau** in Amsterdam. Ondanks dit indrukwekkende cv wilde Sascha een andere koers varen. Zijn wens was een kleinschalige en laagdrempelige wijnbar te openen waar hij weer lekker onder mensen kan zijn en waar zijn passie en liefde voor eten en drinken optimaal tot uiting kan komen. De gedreven ondernemer wil vooral zijn eigen gevoel volgen en daar iets moois van maken. En dat is zeker gelukt met een uitgebreide selectie aan topwijnen scoort hij keer op keer. En geen schrik hebben van de prijzen, want deze kunnen variëren, zo heb je dus voor ieder wat wils en moet je je dus niet druk maken of je morgen dat paar nieuwe schoenen nog wel kunt betalen. Het is vooral belangrijk dat de wijn goed bij gerecht gaat. Maar ook gewoon lekker borrelen is zeker een aanrader bij SOMM! Sascha is erg vriendelijk en maakt dan ook gebruik van het moment om even gezellig te komen kletsen. Net zoals de rest van het personeel, vriendelijk, beleefd en goed opgeleid, maar ook weer niet te stijf, perfect dus!

‘Echte wijnen worden compromisloos en met respect voor de natuur gemaakt. Zij ‘spreken’ met ons de ‘taal van de natuur’, vertaald door de wijnrank en het sap van de druiven. Met een soort van signatuur van de wijnmaker ‘vertellen’ zij ons wie zij zijn, waar ze vandaan komen, wat ze de afgelopen tientallen jaren en soms zelfs meer dan 100 jaar geleden meegemaakt hebben. Ze zijn gemaakt voor diegene die zij graag willen begrijpen. De wijn kist als het ware compromisloos zijn publiek en niet andersom. Soms duurt het even tot ze begrepen worden maar hun vastbeslotenheid en geduld wordt bijna altijd beloond.’ – Sascha Holzkamper

Bron: Winehouse SOMM

En ook wij kunnen het bevestigen, het eten en de wijn waren beide heerlijk. Wij hadden het geluk te mogen proeven van het Lente/Asperge menu. Het voorgerecht van gemarineerde ‘Yellow fin’ Tonijn met soja & sesam en gesauteerde groene asperges met eigeel gel en crème fraîche met vliegende viseitjes met een Grüner Veltliner, een heerlijk fris wijntje. Maar ook de ‘cassoulet’ van coquille met tuinbonen, mini Shiitake, witte Asperges, zeekraal en 25 jaar oude Aceto Balsamico was om vingers bij af te likken. Samen met een lekker Italiaanse Soave Classico ‘Calvarino’, een zachte witte wijn die perfect smaakte bij de coquilles. Normaal gezien zijn we niet zo voor de doordringende smaak van lamsvlees, maar dit was een lamshaasje om u tegen te zeggen, samen met een puree van erwten en munt en de eerste verse asperges van het seizoen. Die geweldig paste bij een kruidige rode Chianti Classico. Kaasliefhebbers? Hier moet je zijn, de selectie kazen van Kef in samenwerking met de bekende Franse affineur Philippe Olivier. De kaasplank is heerlijk uitgebreid, er zit dus zeker wat tussen wat je lust. De kaasplank ging dan weer goed samen met een Barbera d’Alba van Sandrone. En om af te sluiten (we zaten eigenlijk al vol, maar): tiramisu. We kunnen het jullie verzekeren, met honger ga je hier zeker niet buiten!

 

Bron: Winehouse SOMM

Winehouse SOMM,
Baffinstraat 1,
1057 SV Amsterdam
Reserveren per emailreserveren@winehousesomm.nl
Telefonisch: 06-24144708

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram