Food & Health

De top-5 duurste stukjes vlees ter wereld ziet er verrukkelijk uit


Ben je het beu om vanavond wéér je tanden te zetten in die kiloknaller plofkip of komen de broodjes droge rosbief je de neus uit? Dan wordt het misschien hoog tijd om deze top-5 even goed te bestuderen, want hier staan stukjes vlees tussen waar je sowieso van gaat watertanden. Je gaat er ook zeker arm van worden, want wat al deze vleessoorten gemeen hebben is dat ze knettertje duur zijn.

1. Kogelvis (Fugu) / 135 euro per 500 gram visvlees

De Simpson aflevering waarin Homer een stukje kogelvis gaat eten en bijna het loodje legt is niet overdreven, ieder jaar sterven er gemiddeld nog zo’n 40 mensen door het eten van deze vis (wiki). Je moet namelijk wel het juiste stukje van de vis naar binnen werken anders kan het je dood worden en daarom is het vissie zo duur. Wordt voornamelijk in Japan gegeten.

2. Ōtoro Sushi / 24 euro per stukje

Japanners en hun sushi, aah wat een liefde. Ze houden er zoveel van dat ze er hun leven voor riskeren (met de kogelvis) en betalen voor een stukje ōtoro tonijn 24 euro per hapje. Dit beetje is het allerbeste stukje van de tonijn en verschijnt normaal gesproken niet eens op de kaart bij een sushitent omdat het niet te betalen is, in Japaaaaaan dus wel.

canva-photo-editor-4

3. Jamon Iberico 140 euro per 500 gram

Ja dat had je niet verwacht hè, dat dit heerlijke stukje Spaanse ham er ook in zou staan? Zo’n flinke poot als die je hieronder ziet staan is duizenden euro’s waard, wel zo fijn dat je het lang kunt bewaren! Deze ham wordt steeds populairder in Nederland en ligt nu ook gewoon in de supermarkt, al verklaart deze prijs gelijk waarom er altijd zo weinig plakjes in de verpakking zitten.

Jamón_ibérico_de_bellota_Gran_Reserva_Or-600x413

4. Kobe Wagyu / 300 euro voor 500 gram

Alles roodvlees en hamburgerliefhebbers weten nu direct waar we het over hebben, dit is de Porsche onder de rundvlees. Deze Japanse koeien hebben waarschijnlijk een beter leven dan dat wij hebben (behalve dat ze worden opgegeten natuurlijk, maar soit) en dat mag wat kosten. Het goddelijke vlees is helaas bijna alleen in Japan zelf te proeven.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

meat-361270_1280-600x450

5. Ayam Cemani / 2500 euro per kip

Oké dit is een beetje een vreemde vogel in de bijt – een kippenras om precies te zijn – maar toch is dit een hele bijzondere. Door hyperpigmentatie is al het vlees aan deze kip (en organen) pik- en pikzwart. In Amerika is er maar een iemand die deze duivelse kippen fokt en hij vraagt er slim genoeg 2500 pietermannen voor.

Ayam_cemani1

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram