Do What to do Amsterdam

Dé vier must-visits tijdens de Amsterdam Cocktail Week

Visit the best bars, enjoy their finest drinks and have a great time! Dat is waar het allemaal om draait tijdens de Amsterdam Cocktail Week. Een selectie van 45 bars voorziet je van maandag 16 maart tot en met zondag 22 maart van de beste ACW-cocktails voor een speciale ACW-prijs van slechts €8,-. We begrijpen dat bij de keuze uit 45 verschillende bars nogal wat keuzestress om de hoek komt kijken en dus hebben we het speciaal voor jou wat overzichtelijker gemaakt. Dit zijn volgens ons dé vier must-visits tijdens de Amsterdam Cocktail Week.

Het cocktail nest | Kanarie Club

Tijdens de Amsterdam Cocktail Week wordt Kanarie Clubs’ creatieve nest voor even omgetoverd tot cocktailnest. Een week lang geniet je hier van een fijn Akkevietje. Dit drankje, dat speciaal voor dit evenement in elkaar is gedraaid, bestaat uit onder andere Linie Aquavit, Campari, limoensap en celery bitter van de The Bitter Truth. Is dit niet geheel jouw cup of tea? Kiezen voor een andere cocktail kan natuurlijk altijd. Voel je je the day after wat minder fijn? Katers krijgen geen kans tijdens de ‘Ten Kater Brunch’ bij de Kanarie Club. En ben je toch even klaar met de alcohol of zijn er andere redenen waarom jij even alcoholvrij door het leven gaat; de Basil Flow – een virgin cocktail – is minsten net zo lekker, gezellig en scoor je al voor € 5,-.

Scentsational | London Essence

In de wereld van spirits en cocktails is London Essence de ideale partner. Dit luxe drankmerk dat mixers creëert, zorgt er elke keer weer voor dat jouw smaakpapillen worden verwend. De verschillende tonics, gingers en sodas zijn gemaakt van gedistilleerde essences. Dit maakt ze delicaat en geeft ze elk een unieke aromatische smaak. Zo kun je onder andere kiezen uit een tonic water met grapefruit en rozemarijn, een crafted soda met perzik en jasmijn of een spiced ginger beer. Tijdens de vierde editie van Amsterdam Cocktail Week heeft Pulitzer’s Bar in samenwerking met London Essence iets speciaals voor je in petto. Zij vonden het begrip drankmenu zó 2019 en kozen dit jaar dus voor iets omvangrijkers: aroma als thema. Laat deze unieke geursensatie niet aan je voorbijgaan en kies je favoriete cocktail op basis van je reuk.

Super Lyan x Belvedere Single Estate Rye Series | Belvedere
100 % Poolse rogge speelt de hoofdrol in de Belvedere Single Estate Rye vodka’s. En natuurlijk mag deze premium vodka niet ontbreken tijdens deze editie van de Amsterdamse Cocktail Week. Speciaal voor deze week heeft Belvedere de krachten gebundeld met Super Lyan – de all day cocktailbar in het hartje van centrum Amsterdam. Samen serveren zij de Glasshouse Fix, een cocktail gebaseerd op de Belvedere Smogóry Forest gemixt met eiwit, champagne en eetbare bloemen. Maar dat is nog niet alles. Kom op vrijdagavond voor een dansje en verschillende Belvedere drankjes naar het hiphopfeestje, Super Friday x Belvedere x ACW.  Op zondagmiddag geeft Mike Foster een masterclass en op zondagavond laat hij je vanaf 20:00 uur genieten van een speciaal menu bestaand uit, hoe kan het ook anders, vier verschillende Belvedere drankjes.

Amsterdamse glorie | Damrak Gin

Als een rasechte Amsterdammer brengt Bar Mokum graag een ode aan hun geliefde stad. En met wie kun je dan beter de krachten bundelen dan met Amsterdams trots, Damrak Gin. Tijdens deze editie van de Amsterdam Cocktail Week zorgen Bar Mokum en ‘The Best Dam’ gin voor een echt Amsterdams feestje met de ongekend gezellige cocktail, Fleur op ouwe. Maak je op voor een fleurig Mokums feestje met komkommer, rozemarijn, tijm en eetbare bloemetjes. Ooh, en voor een nogal schizofrene afspeellijst met lekkere deuntjes want daar zijn ze dol op bij Bar Mokum.

Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdam Cocktail Week.

No Comments

    Leave a Reply