Entertainment Films

De winter is voor thriller, daarna durf en wil je toch je huis niet meer uit

Hush

Screenshot: Hush Netflix

Wij willen als het echt koud begint te worden het huis niet meer uit. Op de fiets met zes lagen en zelfs dan heb je het nog koud. Je haar helemaal uitgezakt door de muts of een volledige wolf, omdat je je muts bent vergeten. En dan dat verdomde OV. Als er ook maar één sneeuwvlok valt, dan staakt heel de NS weer of komen alle bussen en trams ineens 20 minuten te laat. En dan zijn we nog niet eens begonnen over alle natte jassen die vervolgens tegen elkaar als sardientjes in blik zijn aangeplakt. Je zoekt dus een reden om je huis niet meer uit te hoeven gaan. En hoe doe je dat? Je kijkt gewoon een paar goede thrillers, waarvan je het huis niet meer durft. Niemand die jou nog kan vertellen dat je weg moet gaan. Daarom hier de vijf spannendste thrillers op Netflix van het moment. Durf jij het aan?

Artikel gaat hieronder verder

Incarnate

Wij kunnen aardig bang worden van films met seriemoordenaars of van die gestoorde creeps die achter je aanrennen. Maar wat ons echt een angstaanval geeft zijn films met geesten of om het nog erger te maken: demonen. En laat deze eerste film nu ook meteen dat laatste bevatten. In deze film gaat het over Seth Ember die na een ernstig ongeval in een rolstoel zit. Hij heeft een zeer bijzonder vermogen om zich te verdiepen in de geest van bezeten mensen. Als hij dan door het Vaticaan wordt gevraagd om een jongen te bezweren is Ember in shock als hij ontdekt dat het zelfde kwade geest is die verantwoordelijk was voor de dood van zijn vrouw een kind.

 

The Watcher

Het klinkt perfect: als jong koppel je perfecte droomhuis kopen. Wie wil dat niet? Helaas is niks wat het lijkt. Het huis heeft namelijk een verschrikkelijke geschiedenis en niet veel later merkt het koppel dat ze niet alleen in dit huis zijn. En dit iets of iemand zal er alles aan doen om het koppel weg te jagen.

 

Hush

Wij vinden geluid een van de meest spannende dingen als het draait om films. Zonder dat thriller-deuntje valt er heel wat spanning van weg. En in deze film is het een en al muziek. De film gaat namelijk over een vrouw die in haar eentje in de bossen woont en al sinds zij tiener is doof is. Als er op een dag een psychotische moordenaar voor haar deur staat moet zij er alles aan doen om te overleven.

 

I Am The Pretty Little Thing That Lives In Your House

Misschien na het zien van deze films wil je juist het huis verlaten. Want laat iedere film nou net gaan over je huis. Of wat er binnen het huis afspeelt tenminste. Ook hier staat er weer een huis centraal. En dit keer een landhuis. Hier is Lily, een jonge verzorgster, die wordt ingehuurd om een oudere vrouw, Iris Blum, te verzorgen. Iris is stervende en wil haar laatste dagen graag hier doorbrengen. Maar Lily komt er al gauw achter dat dit huis niet helemaal is wat het lijkt.

Shutter

Wij moeten heel eerlijk toegeven dat wij vroeger altijd een angst hadden voor selfies die wij stiekem in onze kamer maakten. Wat nou als daar ineens op de achtergrond een of andere schim staat? Het overkomt dit stel. Alleen dan tijdens hun huwelijksreis in Tokio. Op foto’s staan er elke keer onverklaarbare schimmen. En na een tijdje is het niet alleen de foto die dit laat zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram