Do Eat Slider What to do Amsterdam Where to eat Amsterdam

Het ijs is gebroken: 11 x vette Amsterdamse indoor to do’s

Van dit regenachtige weer worden wij niet altijd even blij. Maar gelukkig is er genoeg te doen in Amsterdam! Van arcade hallen tot zombie knallen, aan vermaak geen gebrek in de leukste stad van Nederland. Daarom nu, een heerlijk overzicht van to do’s die allemaal binnen zijn.

Doe eens gek, pak een bios

Yes deze koppen wij gewoon eventjes in, maar soms vergeten we hoe fijn het wel niet is om even naar de bioscoop te gaan. Onze favoriet is die in de Hallen (Amsterdam Oud-West), waar je tevens ook heerlijk kunt eten bij een van de 20 ‘food stands’. Het ideale uitje!

PS niet zo’n fan van de Hallen? Wij hebben hier een top-3 van onze favoriete bioscopen opgesomd.

Meer informatie | FilmHallen

Leuke restaurants

Wij gaan nog heel eventjes door met inkoppen (hierna wordt het origineler – beloofd), maar heb jij weleens op een vrijdagavond zonder reservering bij een restaurant in Amsterdam aangeklopt? ‘Daar is de deur, wegwezen!’ krijg je dan steevast te horen, omdat alles bomvol is. Nu iedereen zich heeft volgevreten in de winter, is het over het algemeen wat rustiger bij restaurants in de stad. Geniet hier even van, want voor je het weer is het weer bomvol tijdens de zomer. Bij bijvoorbeeld restaurant de School of bij de Goudfazant heb je door de enorme schuifdeuren het idee dat je buiten zit. Win-win.

Check hier onze top-10 van restaurants in Amsterdam die je echt even moet proberen.

Meer informatie | De School | Goudfazant

De School terrassen Amsterdam

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Koel zombies knallen in VR

Dan gaan we nu echt even naar binnen om te schuilen voor het slechte weer, een plek waar de gemoederen wel hoog kunnen oplopen. In Noord (5 minuten vanaf het ‘korte pontje’ bij CS) vind je een van de eerste VR Arcade hallen van Europa, waar je met je beste vrienden of vijanden heerlijk zombies kunt schieten. Je krijgt een volledig VR-pak aan plus wapen, waardoor je rond kunt rennen in een hal, in een volledig virtuele wereld.

Hoe leuk het precies is kun je hier lezen, maar neem maar van ons aan dat het zeker de moeite waard is. Oh en het is lekker warm en donker daar, ook niet onbelangrijk.

Meer informatie | VR Arcade

VR Arcade Noord

De longen uit je lijf zingen bij karaokebar Duke of Tokyo

Wie zegt dat karaokebarren alleen gebruikt worden aan het éinde van een (dronken) avond?! Waarom niet je avond ermee beginnen, helemaal nu het zo koud is? Bij de nieuwste aanwinst in Amsterdam heb je gewoon je eigen booth en is de cocktailkaart zo exotisch dat het alsnog lijkt alsof je buiten bent. Haal ons maar op wanneer de tent sluit!

Meer informatie | Duke of Tokyo

Duke of Tokyo

(Foto: Duke of Tokyo)

Pijnlijk leuk: Airsoft Aalsmeer

Van pijnlijke, awkward momenten bij de karaoke gaan we door naar echt fysiek pijnlijke momenten. Wij hebben eerder een middag airsoft gespeeld in de oude TV-studio’s in Aalsmeer en zijn daar emotioneel nog steeds van aan het bijkomen. Doordat de balletjes echt een beetje pijn doen, zit je continu als een gierende commando vol adrenaline door het enorme pand te rennen. Zorg ervoor dat je in een goed team zit, want wij moesten vaak het vuile werk opknappen. #Tip.

Meer informatie | Airsoft Aalsmeer

Airsoft Aalsmeer

Chardonnay in het park?! Wijnproeverij bij Paulus zul je bedoelen!

In de zomer lekker cheap ass wijn slurpen in het park. Maar wat nu in de winter? Goede wijn slurpen! Na meerdere wijnproeverijen gedaan te hebben, kunnen we wel met enige vorm van expertise vaststellen dat die van Paulus een van de leukste is. Waarom? Omdat het zo informeel als de pest is en je vooral met het nuttigen van wijn bezig bent.

Meer informatie | Wijnbar Paulus

Wijnbar Paulus

(Foto: Wijnbar Paulus)

De grootste indoorglijbaan van Europa

Geen geld om te overwinteren in Thailand (zeker wel een aanrader)? Waarom niet naar de grootste indoor glijbaan van Europa (check video’s hier)?! Juist, daar hebben wij ook geen legitieme argumenten voor. Ok je moet er even voor de trein naar Drenthe pakken, maar wij vermoeden dat die minder vol zit dan die naar Schiphol.

Meer informatie | Hof van Saksen

De Airhockey club – Puck

Liggen je vrienden op de bank lui te worden? Jij staat lekker in de vetste airhockey club van Europa. Of beter gezegd: de eerste van Europa en wij vinden het direct ook wel de vetste. De mensen van de TonTon Club (ook in dit lijstje) zitten erachter en dan weet je eigenlijk direct al dat het goed zit.

Meer informatie | Airhockey Club Puck

Airhockey club Amsterdam

(Foto: Airhockey club Amsterdam)

Peentjes zweten bij de kookworkshop van het Okura

Een beetje een wildcard, want wij hadden hier van te voren echt geen idee van dat het zo leuk zou zijn. Maar het is een hele vette ervaring en je doet dit allemaal in de prachtige kelder van het Okura, ver weg van de regen. Wij hebben eens een kookworkshop gedaan, maar de workshop wordt continu geüpdatet dus check vooral ook even voor actuele informatie.

Meer informatie | Okura

Hotel-Okura-Amsterdam-Taste-of-Okura-Seasonal-cooking-workshop

(Foto: Okura)

Laatste redmiddel: duik het Freezlab in waar het -110 graden is

Ben jij na al deze tips nog steeds oververhit? Dan zit er maar een ding op en dat is naar het Freezlab te gaan. Hier krijg je onder het mom ‘is lekker voor je’ -110 graden voor je kiezen, terwijl je niet meer aanhebt dan een bikini (of zwembroek in jullie geval jongens, no worries). Wij kregen dit al eens voor onze kiezen en kunnen niet anders zeggen dat het een hele bijzondere ervaring is. Daarna wil je graag weer even de zon in.

Meer informatie | Freezlab

Freezelab

Arcade fun bij TonTon Club

Met meerdere locaties in de stad, heb je met de TonTon Club altijd wel een plekje om te schuilen voor die koperen ploert. Wij zijn dol op deze arcadehal, want niet alleen kun je er heerlijk je vrienden afmaken met een potje Dance Dance Revolution, ook is het eten er altijd goed. Mocht je met vrienden op stap zijn die per se een zon op hun bol willen hebben, de vestiging van TonTon bij het Westerpark heeft een gigantisch terras. Kunnen zij mooi toekijken hoe jij binnen een leuke tijd hebt!

Meer informatie | TonTon Club

TonTon Club West

(Foto: TonTon Club West)

PS toch graag de (winter)zon in, maar liever niet op een overvol  (verwarmd) terras? Wij hebben de leukste terrassen op rij gezet, die (bijna) niemand kent. Niet doorvertellen he!

Groot Melkhuis

No Comments

    Leave a Reply