Food & Health

Deze 5 smerig lekkere Duitse snacks willen wij dolgraag hier in Nederland zien

Duits eten curryworst

(Foto: Shutterstock)

We bedoelen hier met ‘smerig’ trouwens ‘ontzettend lekker’, maar jij weet ook wel dat sommigen gerechten/snacks er niet zo appetijtelijk uitzien, maar oh zo lekker zijn. De Duitsers lijken de vieze/heerlijke snack wel uitgevonden te hebben en het wordt hoogtijd dat we wat van die rommel naar Nederland gaan halen. Hier is onze top-5 die we het liefst zo snel mogelijk bij de nachtwinkel zien liggen.

1. een dikke vette currywurst

We kunnen wel gaan doen alsof dit lijstje in een random volgorde staat, maar dat zou liegen zijn. De enige reden dat we onszelf af en toe door Ryanair naar Berlijn laten vliegen is om deze goddelijke worst in onze mond te stoppen. Het perfecte katervoedsel in een bakje, met het liefst nog wat patat ernaast. Wij aten trouwens een van de lekkerste curryworsten tijdens onze stedentrip naar Essen. Een dikke – vette – aanrader.

Curry worst

 

Artikel gaat hieronder zalig verder

 

 

2. Duits Haribo snoep

Yes, dit is een dingetje. Is het jou weleens opgevallen in Duitse supermarkten dat het Haribo-aanbod daar vele malen groter is? Dat klopt, want die sneaky Duitsers houden het beste van het beste voor zichzelf! Wij eisen ook het gehele assortiment van deze geweldige snoepboer, en snel.

3. Nussecken

Een soort tosti, maar dan de zoete variant en een stuk beter. Het deeg is een beetje kruimelig en is overladen met nootjes en chocolade. Eigenlijk hoeven we je niet nog langer te overtuigen van deze als jij ook van lekkers houdt.

4. Baumstriezel

Yes, dit is toch wel gewoon het betere broertje van de donut. Deze zoete swirls worden bedekt met een laag suiker en kaneel die je maar beter niet aan je tandarts kunt laten zien, maar wat is dit lekker zeg!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#Kürtőskalács for #Breakfast? Why not? I just love them. 🤗

Een bericht gedeeld door Lidia (@pardonme_blog) op

5. Strammer Max

Een hele simpele, maar Duits brood is als een soort (lekkere) baksteen, daar heb je aan eentje genoeg. Bestel dit broodje in een café (ei met ham op 1 broodje) en je hoeft de rest van de dag niet meer te eten.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram