Eat Hotspots Slider Where to eat Amsterdam

De 10 must-visit restaurants in Amsterdam van het moment

Amsterdam

(Foto via Shutterstock)

Lijstjes maken, wij zijn er gek op. Maar het leukste lijstje om te maken is toch altijd wel het overzicht dat over restaurants gaat. Je had het misschien al door op ons blog, maar wij zijn gek op (uit)eten.

We hebben een aantal weken geleden al ziel en zaligheid gestoken in de lijst met ‘beste late night snack plekken in Amsterdam’, maar daar moest natuurlijk nog een vervolg op komen. Dit keer geen tl-verlichting en frituurlucht, maar hoogstaand voedsel. Waarbij wij ook vooral naar sfeer hebben gekeken. Want ook al serveren ze ergens een gouden ei met geschaafde truffel, als dit geserveerd wordt met een chagrijn van hier tot Tokio, zijn wij er niet bij. Stuk voor stuk kun je er bij onderstaande 10 restaurants vanuit gaan, dat het date-material is.

Choux | website | recensie

Hoewel deze lijst geheel in willekeurige volgorde is, beginnen we toch even met onze absolute favoriet. Eens in de zoveel tijd gaat er in onze vriendengroep weer een appje rond, met de vraag ‘wie heeft er nog restaurant tips, het moet wel speciaal zijn!’ en dan wordt er steevast ‘ga naar Choux gek!’ geantwoord. Alles klopt hier. Het eten, de bijbehorende wijnen (ga vooral voor het arrangement, omdat je er toch bent), de bediening, de locatie en – ook niet onbelangrijk – de prijs-kwaliteitverhouding.

(foto: Caperleaves)

De School | website

Van achter Centraal Station (een beetje naar links), gaan we helemaal naar diep West. Maar geloof ons, deze fietstocht wil jij wel maken. De School fungeert niet alleen als plek om ‘linksvoor’ te staan pompen op een vrijdagavond, want het restaurant is misschien wel even legendarisch. Hoewel we bij Choux nog de fijne prijs-kwaliteitverhouding benoemde, is het bij De School fenomenaal. Wil jij op hoog niveau eten, maar zit je een beetje krap bij kas? Dan is dit de plek. Teven nog een extra tip: het café naast het restaurant is perfect om je avond te beginnen wanneer je flink gaat stappen in de club. Hapjes, veel wijnen en ontzettend lekker stoelen.

Breda | website | recensie

Toen ons vorige kantoor nog op de Singel zat, fietsen wij dagelijks langs dit prachtige restaurant. Waarom we zo lang hebben gewacht om het te bezoeken is ons een raadsel, maar wat zijn we blij dat we het nu kennen. Ok, je bent hier wat meer kwijt dan bij bovengenoemd restaurant, maar het 6-gangenmenu is er eentje om nooit te vergeten. Neem hier dus alleen een date mee naartoe, waarvan je zeker weet dat er een vervolg komt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Primi | website | recensie

Primi is toch wel onze leukste ontdekking van vorig jaar. Momenteel schrijft ieder foodie blog over de jonge Italiaan in de Westerparkbuurt, maar toen wij er aten zat er nog niemand in de zaak. Maakt helemaal niets uit, maar dan ben je in ieder geval wel gewaarschuwd dat je tijdig moet reserveren. Kosten? Heel betaalbaar, maar waaaaanzinnig lekker. Oh en vergeet vooral niet de drankkaart goed te bestuderen, want de Italianen hier zetten vooral in op een goede borrel (lees: cocktails!).

Loetje (Johannes Vermeerstraat) | website

Ok, dit is een soort van guilty pleasure, omdat veel Amsterdammers Loetje mijden vanwege het hoge toeristen gehalte. Maar heel af en toe is Loetje gewoon lekker, omdat je weet dat wat je krijgt altijd perfect is. Oh, trouwens: hier eet je dus biefstuk. Volgens vele de beste biefstuk van Amsterdam en dat merk je in de prijs. Een tikkeltje duur, altijd druk, maar toch ook altijd wel lekker. Voor wie een wat meer ‘casual biefstukje’ wil, dan raden wij Piet de Leeuw aan op de Noorderstraat.

De drie favorieten! De klassieker, de tonijnbiefstuk en de Bali 😱🍷 #loetje #delekkerstebiefstuk #diner

Een bericht gedeeld door Loetje (@loetje_restaurant) op

Café Modern | website | recensie

Voor de volgende twee restaurants in dit overzicht moet je even het pontje pakken bij Centraal Station. Geen zorgen, we hebben het hier over het korte pontje, die ongeveer één lange tongzoen duurt. Bij restaurant Modern is het eten ontzettend goed (en fijn geprijsd), maar het is hier vooral het gastheerschap waar wij van onder de indruk zijn. Dat het hier zo opvalt, zegt ook wat over al die andere restaurants in Nederland, waar het aan dit stukje service nog weleens kan ontbreken. Leuke extra tip: Modern is toevallig ook een piepklein boutique hotel, dus je kunt er gelijk een mini-vakantie in eigen stad van maken.

THT | website | recensie

Hoewel wij in onze recensie van het Tolhuistuin vooral het enorme terras met prachtig uitzicht op de IJ-oever roemde, is het eten er ook heerlijk. Ok, het zijn allemaal geen culinair hoogstaande gerechten als bij Choux, Breda of Envy, maar het is er wel verdomd gezellig. De THT heeft een beetje die ‘hotelbar’ vibe, omdat er altijd wel reuring is (er zit ook een concertzaal) en het hierdoor perfect is om met een groep vrienden te eten.

YamYam | website | recensie

Waaaat, een ordinaire pizzeria in dit lijstje? Hoor deze niet in de late night snack lijst thuis?! Nee, want YamYam is – naar onze bescheiden mening – de beste pizzeria van Amsterdam. Het maakt niet uit of je langs dit fijne plekje in Oud-West op een maandag of een vrijdag loopt, het zit er letterlijk iedere avond vol. Vooral veel mensen uit de buurt, maar ook vanuit de andere kant van de stad. Onze tip: ga voor pizza YamYam en je eet nooit meer iets anders. Ze hebben er ook ‘gewoon’ pasta’s, voor die paar gekke ‘vrienden’ die niet van pizza houden.

Plato Loco | website | recensie

YamYam zit in een culinair stukje Amsterdam, want twee straten verder vind je het nog redelijk onbekende Plato Loco. Het maakt niet uit of het pijpenstelen regent, bij dit Caribisch restaurant is het altijd tropisch feest. De Jamaican Jerk Chicken van dit mega fijne restaurant is inmiddels legendarisch in de stad geworden, dus die zouden wij ook zeker aanraden. Feeling blue? Plato Loco it is!

(Foto: Hester Boks)

Envy | website | recensie

We sluiten af met onze culinaire verassing van vorig jaar. Heel eerlijk gezegd hadden wij van tevoren geen idee dat we zo’n culinair hoogstaande avond tegemoet zouden gaan, toen we bij Envy binnenstapte. Onder leiding van de jonge chefkok Floris van Straalen gebeuren er hele bijzondere dingen bij Envy. Laat je niet afschrikken door het donkere (en moderne) interieur binnen, want als je eenmaal aan een tafeltje zit snap je dat dit ervoor zorgt dat je alleen oog hebt voor het bijzondere eten. Dikke aanrader voor wie een avontuurlijk avondje uit wil!

No Comments

    Leave a Reply