amsterdam Eat Hotspots

Visrestaurant De Gouden Hoek bij het Westerpark is onze culinaire hangplek

(Foto: Shutterstock)

Er is maar één ding wat wij leuker vinden dan uit eten gaan in Amsterdam en dat is uit eten gaan in een visrestaurant, het werd dan ook hoog tijd dat we voor jullie bij viscafé de Gouden Hoek gingen eten. Op het altijd vrolijke Van Limburg Stirumplein met het Westerpark als achtertuin zitten ze hier op een heerlijk plekkie. Je denkt misschien wat een pokke eind, maar vanaf Centraal of de Jordaan ben je er met een beetje wind mee met vijf minuten.

 

 

Sinds de opening is het hier eigenlijk een gekkenhuis dus reserveren is aan te raden, zou toch zonde zijn als die vis in iemand anders z’n mond gaat en je weer naar de snackbar om de hoek moet. De vis bij de Gouden Hoek bestaat overigens allemaal uit bijvangst wat ervoor zorgt dat alles lekker betaalbaar is én je vis eet die je normaal niet zo snel op de kaart terugvindt maar die wel ontzettend lekker is. Een win-win situatie waar wij dol op zijn (oh en het is ook beter voor de overbeviste zeeën).

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Drie soorten oesters, gevulde krab, fish & chips, zeewierburger of waterzooi you name it en ze vissen het hier voor je uit de zee en maken er het meest smakelijke gerecht van dat jij in lange tijd hebt gegeten. Sommige gerechten zijn kleiner waardoor je ook fijn kunt delen met je visvrienden, wel zo gezellig en je proeft op die manier een hoop van de kaart. Wij bestelden eerst drie maal drie verschillende oesters (want fuck it het is maar een keer per week dinsdag) met de viskroketjes en de spiering, zodra je die eerste gerechten op tafel ziet komen weet je het zeker: hier weten ze wat ze doen. Als hoofdgerecht deelden we uit angst om iets te missen wederom onze gerechten met elkaar, zo ging de vis van de dag (boterzachte poon) en tweemaal fish & chips in verschillend beslag netjes door zijn drieën.

Voor wie weleens met zijn dronken knar in Londen een portie fish & chips heeft besteld weet dat dit regelmatig wordt geserveerd als een soort spons met frituurvet erin, wij weten na dinsdagavond dat dit niet zo hoort. Tjongejonge wat is het hier lekker zeg, dit gerecht hoort thuis in een sterrenrestaurant, dat weten wij nu wel zeker.

De inrichting is niet heel uitbundig maar dat is niet erg, het draait hier om de geweldige vis en het is eigenlijk wel een keer fijn om niet in de standaard ‘industrial/stijgerhoutenbankjes’ tent te zitten! Er zijn knusse tafeltjes aanwezig voor een date, en langere tafels voor als je gewoon lekker als een stel viswijven met je vrienden wil eten. Mocht je niet met je tinderdate aan zo’n lange tafel willen zitten dan kun je dit het beste even bij je reservering vermelden!

Mocht je die vis nou nog even goed willen laten zwemmen, de buurman van de Gouden Hoek is het heerlijke buurtcafé Piet de Gruyter waar het bier altijd koud is. Spijt van dat tweede portie fish & chips (nooit spijt van hebben!)? Dan kun je ook naar de TonTon club om de hoek op het Westerpark om je in het zweet te werken met dance dance revolution en die date nog even te wowen met je Pacman skills.

Piet-de-Gruyter_where_to_-eat_in_Amsterdam

Viscafé De Gouden Hoek
Van Limburg Stirumstraat 10A

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram