Entertainment Series

Dit wordt dé nieuwe hit op Netflix

Deze is voor alle true crime-fanaten, The Innocent Files komt naar Netflix. Gek genoeg moeten we hierbij gelijk aan Kim Kardashian denken omdat zij zich ook inzet voor dergelijke zaken. Ik weet niet of je het nog allemaal weet, maar Kim K. heeft wel even succesvol een onschuldige vrouw uit de gevangenis weten te pleiten. Alice Johnson zat 21 (holy sh**) jaar onterecht vast. Verder heeft Kim zelf niks te maken met deze nieuwe serie, maar we denken zomaar dat dit ook één van haar favoriete series van het jaar zal worden (naast Keeping Up With The Karsashians natuurlijk).

Helaas had ze laatst minder succes, toen ze de ter dood veroordeelde Nathaniel Woods wilde redden; hij zat vast terwijl iemand anders de misdaad heeft bekend. Heel apart verhaal, lekker ook met het Amerikaanse rechtssysteem, maar deze keer is het niet gelukt. Woods kreeg vorige week een dodelijke injectie toegediend. In Amerika zijn dit soort zaken, waarbij onschuldige mensen bizar lange straffen uitzitten — soms dus zelfs de doodstraf krijgen — niet heel ongewoon. The Innocence Project is een organisatie die zich hiervoor inzet, en diezelfde organisatie zit ook achter de nieuwe Netflix serie The Innocent Files.

Negen afleveringen zullen er zijn, elk van ongeveer een uur en elk behandelen ze een andere zaak. Niet bepaald licht materiaal allemaal natuurlijk, maar pluspunt: het zijn allemaal zaken met een positieve afloop. Kijk, da’s ook wel eens prettig. Maar alsnog niet minder spannend, ook al weet je dat het positief afloopt. Dat Amerikaanse rechtssysteem is gewoon zó frustrerend en bizar. Dus waarschijnlijk zitten we alsnog massaal schreeuwend voor de televisie.

Op woensdag 15 april komen alle negen afleveringen tegelijkertijd uit. Dat wordt bingewatchen!

No Comments

    Leave a Reply