Documentaires Entertainment Slider

Docu Tip | De bizarre hoestdrank verslaving in Zimbabwe

BronCleer

Foto: VICE

Hoestdrank. De meesten van ons kennen dit als iets wat je op een eetlepel legt en vervolgens doorslikt voor die onwijze keelpijn die je hebt. Hoe vaak gebruiken wij het? Eigenlijk zelden. De laatste keer dat wij dit goedje daadwerkelijk hebben gebruikt, is zo een twee jaar geleden. Maar in Zimbabwe wordt dit met hele andere redenen gebruikt.

Artikel gaat hieronder verder

In de straten van Zimbabwe ligt het vol met deze bruine flesjes. Overal waar je loopt ligt er wel een leeg flesje. Op iedere hoek is het te koop. Zelfs in de bussen kun je BronCleer (de hoestdrank waar het over gaat) kopen. En dit is niet omdat ze in Zimbabwe allemaal zoveel keelpijn hebben. In dit land zijn velen verslaafd aan hoestdrank. In de documentaire van VICE volgen wij Kuzivakwashe Mhlanqa, die op zijn hoogtepunt vier flesjes per dag dronk. Zijn verslaving was zo groot, dat hij zelfs geld van zijn moeder stal om deze flesjes te kunnen kopen.

Zijn moeder vertelt dat je wezenloos van BronCleer wordt. Het enige wat je doet is een beetje voor je uit staren en niet reageren. In deze documentaire vertelt Kuzivakwashe zijn verhaal.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram