AMSTERDAM Do Slider

Dry January: Zo houd jij het vol en heb je toch nog een leuke maand

Gin tonics

Foto: Shutterstock

Wat is het eerste waar men aan denkt met het inluiden van het nieuwe jaar? Juist, de goede voornemens. Naast stoppen met roken, beter omgaan met geld, poging tot afvallen staat ook minder alcohol drinken hoog op het lijstje. Wij hebben hieronder een lijstje samengesteld waar je de beste virgin cocktails kan drinken met hier en daar natuurlijk een lekkere gezonde bite. Het is alleen deze maand januari, maar je kan het natuurlijk het hele jaar door drinken waar en wanneer jij wilt ;).

Artikel gaat hieronder verder

Alcoholvrije Gin & Tonic | Café Americain

Bij Café Americain kan je genieten van een G&T zonder de gevolgen. Hier schenken ze een alcoholvrije versie van deze all time favourite klassieker. Het perfecte antwoord op je gin-tonic-craving. Neem hier de bitterballen van De Ballenbar bij, of de noten van Gotjé. Of een gezondere snack, als je ook voornemens hebt om een kilo’tje kwijt te raken. Strijk vervolgens neer in de ronde booths en geniet van een avond die je de volgende ochtend nog goed zal herinneren.

Foto: Shutterstock

De bloemetjes buiten zetten | MR PORTER

Het nieuwe jaar ingaan met in beide handen een glas champagne leek zo’n goed idee op de avond zelf. In het nieuwe jaar starten we zonder! Om Dry January vol te houden kunnen we gelukkig gewoon langs bij MR PORTER. For the alcohol free saints, hebben de bartenders hun creativiteit losgelaten op een aantal virgin cocktails, bijvoorbeeld de Rose Julab of Herb Swizzle. De Rose Julab is de alcoholvrije versie van de Persian Rose Fresca. Deze creatie zit vol met rozen, hibiscus, granaatappel en appelsap. Deze combinatie laat je smaakpapillen de sterren van de hemel dansen. See you there!

MR. Porter

Groente gerechten & mocktails | Bardak

Wil je het jaar gezond starten, zonder vettige happen en zonder alcohol? Dan ben je bij Bardak op aan het juiste adres. Hier vindt je een scala aan groente gerechten, en op de maandag zelfs een Vegan Monday. Cauliflower, Mushroom Shawarma of falafel met tahini zorgen voor een menu waarbij je je vingers wil aflikken. Neem hier een van de fruitige mocktails bij, en je jaar begint meteen goed!

Bloemkool

Foto: Shutterstock

MOER’s mocktail | MOER

Bij MOER vind je niet alleen groentes in de gerechten. Maar ook in de cocktails. Heb je een favoriete groente, en wil je die graag omgetoverd zien in een drankje? Dat kan. Laat het de barman weten en hij tovert van jouw gekozen groente een ware cocktail… zonder alcohol natuurlijk. Perfecte match met de groente-gerechten op de kaart.

MOER

Virgin cocktails | Brooks

Elke tweede vrijdag van de maand het weekend inluiden bij Friday Night Live. Of warm en knus met je vrienden of familie op zondag brunchen tijdens de Boozy Brunch. Bij Brooks laten comfort food en bijbehorende boozy refreshments je weer op temperatuur komen. Bij Brooks snappen ze dat het begin van het jaar goede voornemens heeft. Daarom kan je ook van non-alcoholische boozy refreshments genieten. Ook met de virgin cocktails laat je in het nieuwe jaar de glazen klinken.

Virgin cocktails

Virgin Pinecone | ZA Amsterdam

Speciaal voor Dry January toverde ZA Amsterdam haar signature en meest populaire Pinecone cocktail om tot een Virgin variant. Met rozemarijn, Spaanse rode siroop met kers & braam. Spiced up met Fever Tree gemberbier. Voor een spectaculair uitzicht op de Houthavens en de Virgin Pinecone cocktail neem je plaats aan de elegante cocktailbar van ZA Amsterdam.

ZA Amsterdam

Bims Kombucha | Escobar

Ben jij helemaal klaar met alle mocktails? Kies dan bij Escobar voor de Bims Kombucha met gember en mango smaak. Dit drankje wordt ook wel het elixer voor het eeuwige leven genoemd. Al ver voor onze jaartelling werd het gedronken door Chinese keizers. Gemaakt met behulp van fermentatie, produceert het drankje allerlei stoffen waaronder zuren, enzymen, vitamine B en C. De friszurige smaak is een echte opwekker van je smaakpupillen. Voor jouw frisse en gezonde start van 2019.

Bims Kombucha

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram