amsterdam Eat Hotspots Slider

Dum Dum Palace op de Zeedijk is de ideale plek voor een snelle hap op hoog niveau

(Foto’s: Dum Dum Palace / CR)

Toegeven, eigenlijk komen veel te weinig op de Zeedijk. Natuurlijk er lopen veel (te veel) bezopen toeristen rond en je moet met je fiets om meters kots heen cirkelen, maar het is ook een stukje echt Amsterdam. De huizen op de Zeedijk en op de Oudezijds Kolk zien eruit alsof de tijd heeft stilgestaan en de smalle straatjes van de Zeedijk en de Warmoe geven je echt dat ‘oude Amsterdam’ gevoel waar we niet-zo-stiekem trots op zijn. Maar een tent die ons echt over de streep heeft getrokken om vanuit West vaker de Zeedijk te bezoeken, is toch wel Dum Dum Palace.

Artikel gaat hieronder verder

We horen al maanden van vrienden ‘Dum Dum’ dit en ‘Dum Dum’ dat, maar op de een of andere manier hebben we er nu pas gegeten. Soms worden restaurantjes in Amsterdam onterecht opgehyped door foodblogs en foodies (of vrienden), maar in het geval van dit drukke – maar charmante – zaakje op de Zeedijk zouden we willen zeggen: do believe the hype.

We probeerden nogal naïef de avond voor het etentje een reservering te maken, maar dat kun je wel vergeten. Toch moet je als het qua reserveringen volzit alsnog gewoon gaan, want er is ook plek aan de prachtige bar én er staat achterin de zaak een grote gemeenschappelijke tafel, waar iedereen kan aanschuiven als er plek is. Daar zaten we en ook al zit je met tien man aan tafel, je kunt alsnog gewoon lekker met z’n tweetjes kletsen alsof je aan een eigen tafel zit. Dat je aan zo’n lange tafel lekker ‘intiem’ kunt zitten met zijn tweeën, komt omdat het heerlijk rumoerig is in de zaak. Alsof je in hartje Bangkok zit (op een alleen maar positieve manier).

(De ‘lange tafel’)

Dum Dum is een beetje warm, het is een beetje luid, het lieve personeel vliegt rond je, maar het past er allemaal perfect bij. Het is hierdoor misschien geen zaak waar je urenlang gaat tafelen, maar dat moet je ook niet altijd willen. Nee hier bestel je per persoon 2/3 gerechtjes, drink je een paar Singha biertjes en duik je daarna met je vrienden goedgevuld de Casablanca in.

Wij hadden trouwens aan vier gerechten (met zijn tweeën) en een toetje al genoeg, dat bier vult natuurlijk ook. Je snapt, Mouth Water Chicken (oh my gawd, deze is goed), steak tartare, patatje ‘rendang’ en een portie homemade dumplings (wij gingen voor die met gamba’s) doen het ‘em wel. De hele sfeer bij Dum Dum, de lieve bediening, de hitte, de drankkaart: alles klopt.

Oh en het mooiste? Op vrijdag en zaterdag zijn ze tot 03:00 open! De perfecte plek dus ook om na al dat bier nog even die maag te vullen met wat kwaliteitssnacks.

Dum Dum Palace
Amsterdam zeedijk 37

(Ook het toilet is een feestje)

    Instagram