NEDerland Sleep

Een Airbnb top-5 van de mooiste lofts die je in Rotterdam kunt vinden

Rotterdam

(Foto via Shutterstock)

Sinds vorige week zijn we begonnen met het samenstellen van top-5 lijstjes, van de vetste, mooiste of meest opmerkelijke Airbnb’s in willekeurige toffe steden. We hebben de reeks afgetrapt met Gent, omdat dit toch wel de ideale stad is voor een vlug weekendje weg. Maar de lijst met toffe steden is eindeloos, dus we gaan gewoon verder! Deze week zijn we in onze tweede favoriete stad van Nederland, Rotterdam. Het duurde even voordat we eindelijk de afrit van de ring van Amsterdam konden vinden, maar wat hebben wij een tof weekend in Roffa gehad. Omdat we er in onze vorige Airbnb top-5 geen geheim van maakten dat we gek zijn op lofts, maken we dit keer maar gewoon een ‘lofts special’. Lekker ruim, lekker industrieel en vooral erg mooi:

1. Sleeping in an old chocolate factory in Rotterdam | Eigenlijk zijn wij gestopt met lezen na ‘chocolate factory‘, want hoe vet is dat?! Haal de innerlijke Sjakie in je naar boven in dit mega vette loft in Roffa, dat voorzien is van een te gek dakterras én boven een van de leukste bioscoopjes van de stad zit. Nooit meer de deur uit!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

2. Loft in bruisende hart Rotterdam | Ook dit getransformeerde huis (‘een oude werkplaats omgebouwd in 2015 tot een ruime en speelse loft met tuin‘) schreeuwt om er eens heerlijk in te ontspannen. Hoewel dit in vergelijking met nummer 1 in deze lijst voor sommigen een tikkie té industrieel kan zijn, gaan wij wel lekker op de minimale inrichting:

3. Retro loft studio | Na al het bovenstaande industriële geweld, komen we nu bij het meest romantische loft in deze lijst. Wij zijn alleen al door het zijn van de foto’s verliefde geworden op dit plekje, want schattiger wordt het niet. Misschien is het dat schuine dak, misschien die lieve blauwe keuken of misschien is het de leuke buurt. Dit voelt als een boomhut voor volwassenen:

4. Characteristic 160m2 design loft | Een gigantische open ruimte, een vette trap in het midden en een dakterras waar je U tegen zegt. Yes, dit is wel hoe wij een loft voor ons zien en dit allemaal ook nog eens in een leuke wijk in 010. De foto’s zijn niet heel scherp, maar zelfs in die staat lukt het ze nog om ons over te halen:

5. Spacious industrial loft | Dit loft lijkt ons nu perfect om met een stel goede vrienden, een fantastisch weekend te hebben. Zien jullie jezelf ook al zitten aan die enorme eettafel in die tevens enorme woonkamer? Wij wel en we vinden dit daarom ook een pracht exemplaar:

Maar wat heb je aan al deze mooie appartementen, als je niet weet waar je in de stad moet zijn? Wij hebben hier alles voor je op rij gezet, zoals bijvoorbeeld de lekkerste restaurants (de Jong!) en de leukste plekken om heel de dag te hangen ((Fenix Food Factory!).

    Instagram