Eat Where to sleep Amsterdam

Een speak easy champagnebar in Amsterdam: JP Bubbel Atelier

Champagne

Foto: Shutterstock

Amsterdam. Een echte wereldstad. Er is toch echt een reden dat New York vroeger New Amsterdam heette. En laat New York naast Amsterdam nou net onze favoriete stad zijn. Waarom? Omdat er op iedere hoek, of nee wacht, om de vijf meter er wel iets te ontdekken is. Er komt geen einde aan. Al woon je er vijf jaar, heb je nog niet alles ontdekt. Want net zoals in Amsterdam, weet New York elke week wel weer een paar nieuwe tenten te starten.

Artikel gaat hieronder verder

Maar dit is niet de enige reden dat wij van New York houden. Het heeft zo zijn charmes. Het heeft iets exclusiefs. En zo kunnen wij nog wel honderden dingen opnoemen. Maar wat wij misschien wel het allerleukst vinden zijn de zogenoemde speakeasies. Nu horen wij sommigen van jullie al denken: what the hell is een speak easy? Dan hebben wij hier Colourful Rebel’s geschiedenisles 101: een speak easy is een plek waar illegaal alcohol werd verkocht. Deze plekken ontstonden tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten van 1920 tot 1933, toen de verkoop en productie van alcohol verboden was. En zo is het anno 2019 vaak een geheime hotspot waar je niet zomaar binnenloopt. We love!

JP Bubbel Atelier

Screenshot: Instagram JP Bubbel Atelier

En zo heeft wijnbar Pipistrello op de J.P. Heijestraat haar eigen speak easy. Waar je denkt dat je in een gewone wijnbar zit, zit er achter een van de muren nog zoveel meer. Ga op zoek naar het slotje aan een van de muren en zo open je een deur naar JP Bubbel Atelier. Een champagnebar waar je als je op een van de gouden receptiebelletjes drukt er meteen een fles champagne voor je neus staat. Dit is toch alles wat je wil?

JP Bubbel Atelier
Jan Pieter Heijestraat 172 | website

No Comments

    Leave a Reply