amsterdam Eat

Een van de fijnste Franse restaurants zit verstopt in de Pijp


Het vorige restaurant dat we bezochten was ook al Frans en nu schrijven we weer over een restaurant uit het land van de zonnebloem? Zijn we soms francofielen geworden!? Potverdorie nee zeg, we houden die horizon altijd open, maar Arles is relatief nieuw (verscholen in de Pijp) en werd ons door een aantal mensen aangeraden. Het schattige restaurant heeft meerdere lagen en achterin zelfs nog een serre met daarachter een tuin. Hierdoor voelt het – zelfs wanneer de zaak volzit – alsof je met je diner date gewoon een eigen plekje hebt. Romantisch dus! Hoewel de zaak volgens eigen zeggen een ‘neo Franse keuken’ heeft, hebben wij er die avond toch een van de lekkerste pasta’s ooit gegeten.

Dat krijg je als je het woordje ‘neo’ bij de keuken gooit, want dat betekent eigenlijk dat je heerlijk buiten de lijntjes mag kleuren. Normaliter is de Franse keuken namelijk nogal rechtlijnig in wat je wel en niet mag doen, maar als Arles van die school was dan waren we er waarschijnlijk niet geweest (daar hebben we Hollandais al voor). De prijzen bij Arles zijn heel schappelijk (36 euro/drie gangen) en de kaart wisselt veel. Dat laatste is trouwens echt iets van deze tijd, want de tijden dat je bij een restaurant heel het jaar (of jaren) weet wat je kunt krijgen zijn voorbij. Ok, bij Loetje weet je wat je er kunt verwachten, maar da’s een fijne uitzondering op de regel. Chef Numa Muller en zijn team Verwoorden de stijl van het restaurant op de website prachtig en poëtisch:

“Numa kookt, samen met de twee Franse chefs die hem vanuit Zuid-Frankrijk zijn gevolgd, in het teken van wat ‘de markt’ te bieden heeft. Letterlijk zelfs. Door zijn vele ‘werkbezoeken’ aan Amsterdam heeft de nabijgelegen Albert Cuyp voor Numa geen geheimen meer en kent hij ook elders de beste adressen voor vlees, vis en groenten.”

Artikel gaat hieronder verder

 

Nu komen wij heel eerlijk gezegd niet supervaak in de Pijp voor een restaurant, wat zonde is. De hippe studentenbuurt zit namelijk ramvol met leuke restaurants, alleen moet je net even weten waar je moet zijn. Zo zit Arles best wel verstopt (we zijn er drie keer langs gefietst op de avond van de reservering) op de Gofert Flinck, waar je echt niet per ongeluk langs loopt. Maar de zaak loopt goed, dus het is sowieso aan te raden dat je eventjes reserveert van tevoren anders loop je al dat lekkers mis. Lekker is het zeker en keuzestress wordt je hier redelijk bespaard.

Arles
Govert Flinckstraat 251
T | +31 (0)20 679 8240

    Instagram