Design

Een vissig voetje, maar alles voor kunst

Nikolaj Beyer

Screenshots: Nikolaj Beyer Instagram

Tegenwoordig zijn aparte schoenen echt een hype. Hoe gekker de schoen, hoe vetter. Wat dacht je van de ugly dad sneaker? You either hate it or love it. Of de crocs-variant van Balenciaga? Gekker kunnen wij het in ieder geval niet bedenken. Maar er was iemand, die wel origineel genoeg was en elke week weer met een nieuw idee komt voor schoenen. Zijn naam is Nikolaj Beyer en hij publiceert op Instagram een fotoserie genaamd Everyday Shoes, waarin hij de voeten van zijn vriendin fotografeert gehuld in verschillende soorten dingen.

Artikel gaat hieronder verder

Nikolaj Beyer

Van sla, tot de Deense krant of een lekker stuk zalm. Hij bedenkt het allemaal. Veel eten vooral. Echter was eten niet het juiste product om telkens op de foto te zetten. Een Pakistaanse Instagrammer werd boos dat Nikolaj voedsel gebruikt voor kunst, terwijl mensen dit kunnen eten. “Daar heb ik van geleerd,” zegt Nikolaj. “Nu probeer ik zo weinig mogelijk eten te gebruiken, en het op de uiterste verkoopdatum te kopen. Of ik gebruik de restjes van mensen die het niet meer gaan opeten. Ik wil geen ruzie met mensen.”

Lees het hele interview op Munchies en bekijk de gehele Everyday Shoes fotoserie op Nikolaj zijn Instagram, waar hij elke vrijdag een nieuwe foto post.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram