Do Eat Hotspots nederland NEDerland NEDERLAND Sleep Slider World

Elfsteden citytrip: alle romantische hotspots in Den Haag op rij

Welkom terug bij de alternatieve Elfstedentocht van Colourful Rebel. In 11 weken tijd, laten wij jullie de winterse hoogtepunten zien van 11 Nederlandse steden. Waarom? Omdat we al veel te lang wachten op die andere Elfstedentocht én omdat we willen laten zien dat Nederland op gebied van citytrips ook voldoende te bieden heeft. Vorige week trapten we af in een besneeuwd Leiden, nu kunnen we onze sneeuwschoenen gelukkig thuislaten. Den Haag!

Bestemming 2: Den Haag

Van Leiden naar Den Haag. Die mooie stad achter de duinen. Met het Binnenhof, het Plein en natuurlijk het strand van Scheveningen. Waar je trouwens niet alleen met handdoek en badslippers welkom bent, maar ook met handschoenen en snowboots. Waar we op de eerste dag van het nieuwe jaar met duizenden tegelijk en een Unoxworstwintermuts de niet-zo-warme Noordzee in springen, maar waar je ook de overige 89 winterdagen genoeg te doen hebt. Winkelstraten en etalages versierd met lichtjes, een ruime schaatsbaan en ijssculpturen om en rond het Kurhaus en ’s avonds laat met een maag vol cocktails en coquilles varen door de Haagse grachten. Oftewel: Wij zouden met niemand willen ruilen…

Meer informatie | Marketing The Hague

 

Stempelpost 1: Binnenstad en buitenbad

In de binnenstad van Den Haag omarmen ze de winter door de duisternis met verlichting te verjagen. In de winkelstraten hangen zelfs zoveel lampjes dat, van horen zeggen, ooievaars ook bij sneeuwval het stadshart kennen vinden – zelfs als de Royal Christmas Fair is opgedoekt. Of was het kunnen? Magisch ook zijn de winterse rondvaarttochten door de Haagse grachten (kleedje om je knieën): van 27 tot en met 30 december om 14:00 vanaf de Hooikade (maar €2,50) en op oudjaarsavond vanuit Scheveningen naar het Centraal Station om 21:30, ruim op tijd voor het Vuurwerk op de Hofvijver (€10, oliebol en champagne inbegrepen). Andersom is natuurlijk ook een optie: aan boord gaan om 22:45 bij het Centraal Station en dan – wederom ruim op tijd – in Scheveningen voor de vreugdevuren en het vuurwerk van Katwijk, Noordwijk, Zandvoort, Kijkduin en Hoek van Holland. En nu we er toch zijn: vergeet je zwembroek niet. Op nieuwjaarsdag is er natuurlijk de Nieuwjaarsduik. Met tienduizend anderen stipt twaalf uur voor het Kurhaus in Scheveningen de steenkoude Noordzee in (€3, Unox-muts inbegrepen).

Meer informatie | Willems Vaart

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Stempelpost 2: Jamey Bennett

De internationale huiskamer van Den Haag’, zo noemt restaurant Jamey Bennett op plein Plaats zichzelf. En laat dat nou toevallig zijn waarnaar wij op zoek zijn. Buiten snijdt de wind in je gezicht, binnen in het schaarse oranje sfeerlicht ontdooi je op de Chesterfields. Welkom warm, intiem krap, ontspannen hectisch en een sharing-is-caring-eetconcept van binnen- en buitenlandse gerechtjes waar wij totaal niet onplezierig tegenover staan. Het tweepersoontafeltje is net te klein voor de coquilles, iberico pork ribs, buikspek, ceviche, angus beef en zeeduivel (aanrader), maar dat vinden wij echt niet erg. Ook voor de geroosterde groenten en friet met truffelmayonaise vinden wij wel een plekje. En kunt u dan meteen even kijken of u morgen voor het ontbijt, en lunch, nog een plekje heeft?

Meer informatie | Jamey Bennett

Stempelpost 3: ’t Goude Hooft

Oudhollandsche spelling, dat voorspelt vaak zoiets als kroonluchters aan de ornamenten en tapijten met patroontjes. En verdraaid, stap je bij de oudste (1423) herberg van Den Haag over de drempel, middenin de binnenstad, dan is het ‘klassiek’ wat de klok slaat (in een moderne omlijsting van paars neonlicht en fotowanden). Eeuwen geleden de plek waar ridders om de tafel gingen en marktbezoekers hun dorst lesten, nu, na een grondige verbouwing, dé plek om een winterse middag in ’s-Gravenhage bij het haardvuur af te sluiten. De suite in de hoek van het gebouw waarin wij sliepen, genaamd Lange Voorhout, had een open haard in de woonkamer, ideaal om je voeten te warmen terwijl je door de authentieke ramen schimmen over de Hoogstraat en Dagelijkse Groenmarkt ziet bewegen. In de aangrenzende royale slaapkamer een open badkamer. Waarmee we natuurlijk willen zeggen: jij in bed, je vriendin in bad en samen op het Nachtwachtgrote beeldscherm aan de muur naar Home Alone, Annie, Mister Bean of the Sound of Music kijken.

Meer informatie | ‘T Goude Hooft

Stempelpost 4: Cool Events Scheveningen

Wat zou een Alternatieve Elfstedentocht zijn zonder op z’n minst een paar meter geschaatst te hebben? Op het plein voor het Kurhaus in Scheveningen staat dit jaar voor alweer de elfde keer een 600 vierkante meter grote schaatsbaan. Groot genoeg om je pirouetjes te oefenen zonder door een beginneling met een houten klapstoel ondersteboven te worden gesjoelbakt. Kluun vooral ook naar de andere kant van het Kurhaus, naar de boulevard, waar je vlak langs de pier (vergeet vooral geen ritje in het reuzenrad te maken) ook een 30 meter lange ijsglijbaan vindt om vanaf te roetjsen en een tentoonstelling op het strand met ijssculpturen. Is het zo koud dat er ijspegels uit je kin kruipen, dan doe je er verstandig aan om op het winterse terras van het nabijgelegen La Galleria op te warmen. Alles boven de veertig procent schijnt dikke prima te helpen.

Meer informatie | Cool Events Scheveningen

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram