Do Eat nederland NEDerland NEDERLAND Sleep

Elfsteden citytrip: alle romantische winter hotspots in Arnhem op rij

Tijdens het maken van deze winterse Alternatieve Elfstedentocht (11 weken lang, bezoeken wij iedere week een andere stad in Nederland), hebben wij onszelf goed leren kennen. We zijn toch meer zomermensen. Daarom deelden wij bij de vorige editie in Amsterdam vooral hotspots, waar je het ook daadwerkelijk hot van kreeg en daar gaan wij nu nog eventjes mee door. We zijn aanbeland bij deel 8 alweer, Arnhem!

(Foto: Shutterstock)

Bestemming 8: Arnhem

Hoewel wij al een keer eerder in deze stad zijn geweest, wilden we de hoofdstad van Gelderland toch nog een tweede kans geven. Een tweede kans? Yes, want de eerste keer waren we een beetje geschrokken van het treurige centrum van Arnhem, da’s namelijk zo grauw als wat. Daarom slaan we het centrum dit keer over en kijken we naar wat er te beleven valt. Winters én lekker warm.

Stempelpost 1: Burgers’ Light

Zo, als dit geen geval is van met je neus in de boter vallen, dan weten wij het ook niet meer. Van zaterdag 10 februari tot en met zondag 4 maart 2018 organiseert Koninklijke Burgers’ Zoo dagelijks tot 21.00 uur het sfeervolle lichtevenement Burgers’ Light. Dat is zeg maar het Amsterdam Light Festival, maar dán in een van de mooiste dierentuinen van Nederland. De route loopt langs honderden lichtfiguren door de geheel overdekte, weersonafhankelijke Bush en Ocean en door een deel van het dierenpark in de openlucht. Het maakt dus helemaal niet uit of het met bakken uit de hemel komt, je loopt dus grotendeels overdekt. Perfect dus als je net zo’n koukleum bent als ondergetekende.

Oh en het mooiste? Als jij het lichtjesfestival niets aan vindt, wat dacht je dan van deze indoor waterval in de tropische hal van het dierentuin? Yes, een tropische hal! Daar kan de snikhete vlindertuin in Artis nog wat van leren:

Meer informatie | Burgers Zoo

(Foto: Shutterstock)

Stempelpost 2: eten bij Graaf Otto & koffie bij Tape

Yes, wij weten dat bijna elk hotspot lijstje over Arnhem Tape heeft opgenomen, maar het is dan ook een hele fijne plek voor een goede kop koffie (en lunch). Daarnaast struikel je in Arnhem nou niet bepaald over de koffiezaakjes, dus een extra duim omhoog voor Tape. Het is heerlijk ongedwongen en als jij geen zin in koffie hebt dan hebben ze minstens zoveel speciaal bier klaarstaan. Lekker centraal ook!

(Foto: Tape)

Maar dan moet er ook nog gegeten worden en dat hebben wij bij Graaf Otto gedaan. Ietsje uit het centrum, maar dik de moeite waard. Hier eet je ‘ongedwongen’ in een intieme sfeer. Althans dat zeggen ze op de website, en we moeten zeggen dat we die ‘intieme sfeer’ omschrijving wel snappen. De gerechten zijn niet heel erg uitdagend (makreel, carpacccio, vitello tonato, ribs en andere dingen die wij al tien jaar niet meer hebben gegeten), maar wel stuk voor stuk goed bereid.

Je loopt trouwens in 4 minuten van Tape naar Graaf Otto, dus plan je reis een beetje goed en je kunt zo van je speciaal bier naar je reservering. Last van een after dinner dip? Op een paar minuten van het restaurant vind je het stadspark van Arnhem. Perfect voor een romantische winterwandeling met je liefde.

Meer informatie | Tape | Graaf Otto

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Stempelpost 3: Dudok Studio’s

Middenin het centrum van Arnhem vind je tevens ook het leukste hotel van Arnhem. Of eigenlijk moeten we zeggen, de leukste studio’s. Een rondje Arnhem op Booking.com laat zien dat het aanbod beperkt is, wat ook de reden is dat wij bij het vorig bezoek voor een megaschattig Airbnb gingen. Maar wij zijn dolblij dat we een nachtje bij Dudok Studio’s hebben geslapen, want de plek is werkelijk te gek. Gevestigd in een oud monumentaal pand, kom je aan sfeer in ieder geval niet te kort.

In de studio’s vind je alles wat je voor een kort verblijf nodig hebt, wat je eigenlijk nooit in een reguliere hotelkamer tegenkomt. Van vaatwasser tot elektrische kookplaat en van grote koelkast tot koffiemachine. Zoals Dudok zelf al omschrijft, de studio’s dienen echt als je eigen huiskamer van Arnhem voor hoe lang jij wil.

Meer informatie | Dudok Studio’s

Stempelpost 4: Kröller-Müller Museum / Nationaal Park De Hoge Veluwe

We willen je echt niet per se de stad uit jagen, maar een tripje naar het Kröller-Müller Museummuseum en Nationaal Park De Hoge Veluwe waar het Kröller-Müller Museum ligt is echt een dikke aanrader. Winter, zomer, herfst, het maakt niet uit in welk seizoen je hier komt, je waant je voor heel eventjes op een of andere Afrikaanse steppe. Het natuurgebied is ongekend voor Nederland, helemaal als je zoals veel Amsterdammers (wijzelf incluis) bijna nooit buiten de ringt komt. Het is afhankelijk van wanneer jij gaat, wat voor expositie er in het museum te zien is, maar wat ons betreft is het eigenlijk altijd wel een goede tijd.

Momenteel is de volgende expositie te zien:

Maar ook rondom het museum en in het park zelf kun je uren rondlopen in het On-Nederlandse landschap waarbij je van de een in de andere verbazing valt. Je kunt trouwens met je (huur)auto gewoon het park oprijden (en daarvoor betalen), of je kunt die voor de ingang laten waar je leenfietsen vindt. Wat een avontuur!

Meer informatie | Kröller-Müller Museum | Nationaal Park De Hoge Veluwe

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram