Do What to do Amsterdam

Elke (nieuwe) Amsterdammer moet het werk van Streetart Frankey kennen

Streetart Frankey

(Foto’s: Streetart Frankey)

Als jij als Amsterdammer Streetart Frankey nog niet volgt op Instagram, dan wordt het hoogtijd om dit te gaan doen. Frankey fleurt de stad namelijk op met hilarische kunst, waarbij hij alledaagse objecten een ‘make-over’ geeft. Zijn avonturen zijn tevens te volgen in PS het Parool, maar voor wie niet deze stadskrant heeft kan ook op Instagram meegenieten. Het is echt kunst dat je laat glimlachen, want iedere keer als wij zijn nieuwste creatie zien denken wij ‘hoe ziet hij dat toch‘. Frankey kijkt op een andere manier naar de stad en dat werkt aanstekelijk. De kunstenaar heeft nu een nieuwe primeur te pakken, namelijk ‘s werelds eerste street art toonstelling OP STRAAT!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Een overzicht van Streetart Frankey’s beste street art tot nu toe is vanaf nu te zien Tussen de Bogen (voetgangerstunnel tussen huisnummer 21 en 23) in Amsterdam. Streetart Frankey – bekend van z’n stadsingrepen die wekelijks te zien zijn in Het Parool – is niemand minder dan Frank de Ruwe, oprichter van het ‘niet normale’ bureau Natwerk (onder andere bekend van de FEBO kledinglijn). Zijn modus operandi is helder: ziet Frankey een ontbrekende baksteen in een muur ergens op straat, dan is er een grote kans dat hij in het holst van de nacht de plek nog eens bezoekt, om er zijn sporen achter te laten. Zoek goed en je zult zijn werk vinden. Greatest hits die de stad sieren zijn Jean Claude van Damme (in zijn signature ‘split’ tussen een V-vormige betonnen paal achter de OBA), de zogenaamde ‘Saunaman’ (dampend boven de toen nog in aanbouw zijnde Noord-Zuidlijn) en Guust Flater op de U van het Trumpgebouw in New York.

Vannacht liet Streetart Frankey weer van zich horen. Komt dat zien! De guerrilla expo van zijn oeuvre is 24 uur per dag geopend en de toegang is gratis.

 

Streetart Frankey

Streetart Frankey

Streetart Frankey’s eerdere werk:

1 Comment

 • Reply
  Dick
  8 juli 2020 at 20:36

  Hoi, Mijn naam is Dick van der Geld, heb veel archief materiaal van Hazes en dan bedoel ik foto en video opnames.
  Ik zag dat Frankey de kunstenaar een leuk toepasselijk beeld had gemaakt geinspireerd door Lego maar dat is inmiddels al weer vernield door????? waarschijnlijk lieden die in de publiciteit wilde komen, want waarom sloop je zo beeld, althans het hoofd eraf.
  Ik ben teven filmer en zendt via iedere week via SALTO1 op Vrijdagvond om 23.00 uur een televisie programma uit met alles wat met of rond Mokum draait. Ik zou graag in contact komen met de kunstenaar zodat ik het maken van het nieuwe (diefstal bestendige) beeld van Hazes kan vastleggen op video. Dit dan kan weer worden uitgezonden in een vban onze uitzendingen de kmende tijd.
  Graag jullie bemiddeling in het conact krijgen met Frankey.
  Met groet,
  Dick van der Geld

Leave a Reply