amsterdam Eat Slider

Eten bij het te gekke visrestaurant Pesca levert soms best jaloerse blikken op

Pesca 1 jaar

(Foto’s: Pesca)

Met de hoeveelheid restaurants die wij bezoeken voor ons blog (hier) én het feit dat onze persoonlijke agenda vol staat met etentjes, zou je denken dat wij verwend zijn tot en met. Geen verrassingen meer, geen ‘oh wow’ meer en geen culinaire avonturen meer. Maar dit is Amsterdam waar wij het over hebben en in Amsterdam is de restaurant scene booming. Hoewel wij ontzettend vaak heerlijk uit eten gaan bij nieuwe (en oude) restaurants, gebeurt het zelden dat wij echt compleet van onze stoel vallen van geluk. Bij Pesca op de Rozengracht gebeurt dat dus wel, want alles klopt daar. Alles klopt en daarnaast voelt de zaak ook als ‘iets nieuws’ in de stad. Inmiddels hebben wij er drie keer gegeten en daar komt waarschijnlijk nog wel een nulletje achter als eenmaal de tweede locatie is geopend.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

VONGOLE!🐚 The sound of opening shells and the smell of garlic, curry and fresh herbs, so good🤤❤️🥘 #vongoleparty

Een bericht gedeeld door Pesca Amsterdam (@pesca.restaurant) op

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Roze bril

Nee wij hebben geen aandelen in de tent, al was dat wel mogelijk geweest als wij ook hadden meegedaan aan de crowdfunding actie. Geheel anno nu lanceerde Pesca vorig jaar een crowdfunding, om deels aandacht te vragen voor een tweede vestiging van hun goedlopende restaurant, maar ook om financiering op te halen. Dit werd zo’n enorm succes (ook iets met een haai in de grachten) dat het streefbedrag al binnen de kortste keren werd behaald. Pesca heeft namelijk alles in zich om op nog veel meer plekken te verschijnen, misschien wel buiten de Amsterdamse stadsgrenzen. Dat de crowdfunding zo’n succes was komt in onze ogen doordat het concept van Pesca ook zo uniek is.

 

Vis – maar dan anders

Zelf omschrijft Pesca zich als ‘theater of fish’. Daar kunnen wij dan wel proberen iets heel erg gevats en nieuw op te bedenken, maar wij voelen hem helemaal. Wanneer je binnenkomt zie je direct aan je rechterhand de ster van de avond: vis, schelp & schaaldieren en andere mooie wezens uit de zee. Een soort marktkraam, maar dan eentje die niet zou misstaan op een echt theater. Compleet met visman of vrouw die je precies kan vertellen wat er allemaal op de prachtig opgemaakte schalen ligt. Vervolgens kies je samen met de ‘visboer’ jouw kneiter verse gerechten en maak je het menu compleet met een stel hele fijne sides. Vervolgens loop je met je buzzer nog even langs de bar om daar een bucket inclusief fles wijn of biertjes op te halen en nestel je jezelf in een romantisch plekje verderop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

No Blue Mondays at Pesca with this party plate🎉🕺🏼💪🏼 #tunalove #partyonaplate

Een bericht gedeeld door Pesca Amsterdam (@pesca.restaurant) op

Jaloerse blikken

Dan komt het leukste van de avond: wachten op de buzzer. Er wordt bij Pesca niet gewerkt met een bepaalde volgorde van uitserveren, want iedere keer als er een visgerecht klaar is kun jij met je buzzer naar de keuken. Dit zorgt voor een hele dynamische avond en in ons geval flink wat jaloerse blikken van tafelgenoten. Oplossing: delen die hap! Pesca leent zich er uitstekend voor om lekker je gerechten te delen. Ten eerste omdat je gewoonweg alles wil proeven, maar ook omdat gerechten dus direct na bereiding worden geserveerd. Jij wil echt niet op een houtje bijten als jouw buurvrouw om een softshell crab zit te sabbelen. Prachtig allemaal, maar wel eventjes opschieten met die tweede locatie. Wij kunnen niet wachten!

Pesca | website
Rozengracht 133 (en hopelijk snel ergens anders)
T | +31 (0)20 334 5136

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

HAPPY 2019!🎉 No better way to start the new year than with a lot of oysters and a good glass of wine, right?😋🎈

Een bericht gedeeld door Pesca Amsterdam (@pesca.restaurant) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Brand new week, fully loaded fish market!💥 By the way, did you know that fish is the perfect hangover cure? Just saying…😏 #ADE #recovery

Een bericht gedeeld door Pesca Amsterdam (@pesca.restaurant) op

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram