amsterdam Eat Slider

Eten bij visrestaurant Pesca is een geweldige ervaring die je niet snel vergeet

Pesca 1 jaar

(Foto’s: Pesca)

Nadat wij al een aantal keer hier op het blog hebben geschreven over ‘het beste steak restaurant van de stad’, kregen we toch wat boze digitale brieven binnen. Niet van dierenactivisten, maar van visliefhebbers. Gelukkig houden wij wel van een uitdaging en daarom gingen wij op zoek naar hét leukste en lekkerste visrestaurant van Amsterdam. Die zoektocht kunnen we alweer staken, want: gevonden! De naam is Pesca en de locatie is de Rozengracht. Deze straat is bij ons vooral bekend, omdat hier onze twee favoriete bezorg- en afhaalrestaurants zitten. Maar nu gaat het even niet over de tl-keuken van Mesut 2 en TonTon, want vandaag staat er hoogstaande vis en ambiance (no offense Mesut 2) op het menu. Pesca was deze zomer heel eventjes ook wereldnieuws, omdat zij met een prachtige stunt (‘een haai in de grachten’) aandacht vroegen voor de uitbreiding van hun restaurant. Via een crowdfunding willen zij namelijk gaan uitbreiden met Pesca. Dat is zo’n succes geworden (streefbedrag is ruimschoots gehaald), dat het voor ons hoog tijd werd om eens langs het origineel te gaan.

Vis steelt de show

Gooi alles wat je weet over een traditioneel (vis)restaurant over boord, want bij Pesca doen ze het allemaal net eventjes wat anders. Hoewel je er aan de buitenkant snel voorbij loopt, valt er binnen een hoop te zien. Direct bij binnenkomst word je warm onthaald, en zie je direct alle vissen en schaal- en schelpdieren liggen in prachtige bakken met ijs liggen. Bij Pesca kies je namelijk zelf samen met de ‘visboer’ de verse ingrediënten uit die je met jouw tafel gaat eten. De visspecialist legt uit hoe de prachtige gerechten bereid gaan worden door de keuken en vraagt vervolgens nog of je er wat sides bij wilt. Dan pakt hij de vissen, soft shell crabs, oesters, coquilles en ga zo maar door prachtig in om het door te sturen naar de keukenhelden.

Pesca

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

OH YES, come to our bellies🤰🏼. This one is a biggie, perfect for sharing👫. We can hear you thinking… #Tinderdate #Pescaandchill #redfish

Een bericht gedeeld door Pesca Amsterdam (@pesca.restaurant) op

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Nadat je hebt gekozen wat je gaat eten, loop je door langs de bar om daar door de uiterst vrolijke barman geholpen te worden. Samen zoek je de perfecte fles wijn, biertjes of lekker wat fris bij je gerechten uit. De flessen krijg je mee in een leuke emmer vol met ijs, die je bij je eigen tafel kunt ophangen. Ook dit is net wat anders dan normaal, maar op de een of andere manier zorgen deze interacties ervoor dat de sfeer er direct in zit. Verder vinden wij het ook tof dat je veel meer doorhebt wat er op je bord verschijnt, want je hebt net hoogstpersoonlijk dat vissie uitgekozen.

Perfect verlicht = first date material

Dat brengt ons direct bij het volgende punt, want als je het ons vraagt is Pesca het perfecte ‘first date’ restaurant. Door al die leuke hierboven beschreven interacties is het ijs met je date direct gebroken (romantisch samen een vis uitzoeken: werkt altijd goed) en daarbij komt ook nog eens dat de zaak perfect verlicht is. Dat wil zeggen, lekker gedimd, waardoor het een romantische bedoeling krijgt. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar wij kennen genoeg (goede) restaurants in Amsterdam, waar het vaak lijkt alsof je onder een bouwlamp zit. En dat werkt nooit sfeerverhogend.

Pesca

Terugkomen

Pesca is net even anders dan je standaard restaurant en dat vinden wij leuk. Het hangt een beetje tussen een ‘foodhal’ in, maar dan met de ambiance en vibe van een goed restaurant. Da’s eigenlijk precies wat wij leuk vinden, want een avondje in de Foodhallen hangen kan leuk zijn, maar da’s dan altijd weer net even te druk voor een goed gesprek. Wij hopen dat Pesca gaat opschieten met die flinke pot crowdfunded geld en snel een tweede zaak opent. Misschien eentje om de hoek bij ons kantoor in Oost?

PS Het menu van Pesca verandert haast wekelijks, wat je een goed excuus geeft om frequent binnen te wippen om te vragen naar de Catch of the Day!

Pesca | website
Rozengracht 133
T | +31 (0)20 334 5136

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram