Cars & Bikes

Evelin Dorssers | Geeft mannen uit de autowereld het nakijken

(Foto Odiel Mennink)

Dat wij hier op de blog gek zijn op mooie auto`s mag duidelijk zijn, hoe glimmender en meer pk`s hoe beter. Maar veel verder dan mooie plaatjes en een paar details plaatsen van supercars komen we niet. Gelukkig zijn daar mensen als Evelin voor, die met zoveel passie over auto’s kunnen praten en schrijven, daar zou je spontaan een auto van gaan kopen.

Wij kwamen de heerlijk spontane Evelin Dorssers tegen tijdens een persreis naar Monaco waarbij we al snel doorhadden dat ze een echte auto gekkie -en dat bedoelen we superpositief- is. Dit werd nog eventjes superduidelijk toen we voor een workshop een band moesten verwisselen en wij met onze handen in het haar stonden terwijl Evelin dat ding er met twee vingers af- en opdraaide.

Het leek ons daarom ook perfect om haar voor de Rebels of Industry te interviewen want niet alleen schrijft ze voor het online automagazine Femme Frontaal –gerund door vrouwen – ook organiseert ze met haar eigen bedrijf Autolicious Drift & Lippenstift Events. Dit zijn ladies only events waarbij vrouwen in de ochtend leren om te gaan met noodsituaties in het verkeer en in de middag nog meer gaan stralen tijdens een make-up workshop. Wij zijn fan van deze stoere vrouw en hebben haar voor jullie wat vragen gesteld!

(foto Lars Oosterveen)

Een vrouwelijke kijk op auto`s, wat heerlijk verfrissend zeg! Merk je dat je extra je best moet doen om serieus genomen te worden door de rest van de autopers (of jullie lezers) omdat jullie vrouwen zijn?
Bij ons krijg je geen verhalen over ingewikkelde technieken of alleen pk-jargon, maar verhalen en rij-belevingen van vrouwen met liefde voor auto’s en een schoenenkast vol pumps. What you see is what you get. We zijn gewoon onszelf.

Zijn de lezers op Femme Frontaal nou overwegend vrouw of merk je dat mannen het ook leuk vinden om te lezen?
Ongeveer 60% is vrouw, de rest dus man. Deze verdeling zie je ook terug in bijvoorbeeld de reacties op Facebook die wij onder geplaatste berichten krijgen. Kennelijk is niet elke man puur geïnteresseerd in het pk jargon wat je op de reguliere autosites wel leest.

Wat vind jij nou zo tof aan het racen op een circuit?
De competitie op de baan tijdens een race, het verleggen van mij eigen grenzen door mijn rondetijden te verbeteren en het gelukzalige gevoel van winnen met het team.

(foto Robin Geherls)

Ik ben een leek als het aankomt op auto`s, leg nou eens uit wat het leuke is aan al die pk`s en glimmende uitlaten?
Het gevoel wat ik krijg als mijn rechtervoet het gaspedaal vloert, het gebulder uit de uitlaat wat daarmee gepaard gaat en de kracht waarmee ik in de bestuurdersstoel word geduwd zijn verslavend. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid.

Waar komt deze passie bij jou vandaan?
Bij ons thuis werd autosport op de voet gevolgd door mijn vader, ik zat dus al jong voor de tv gefascineerd naar snelle bulderende racewagens te kijken. Bovendien stond er regelmatig weer een andere auto voor de deur en lag de garage vol met auto onderdelen. Dat triggerde wel iets in mij ja.

Vrouw achter het stuur bloed aan de… waar komt dat negatieve rij imago van vrouwen toch vandaan?
Over stereotypering! gesproken: er is zelfs een goedkopere autoverzekering voor vrouwen omdat ze zo weinig schade veroorzaken. Vrouwen rijden over het algemeen gewoon wat voorzichtiger, nemen minder risico’s in het verkeer.

Tijdens onze trip voor Bridgestone moesten we ook een band verwisselen, ik keek toe (geen idee hoe dit moest) terwijl jij dat ding er in recordtijd opgooide, van wie heb je die skills?
Mijn ouders leerden mij al vroeg voor mijzelf te zorgen. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid en hopeloos langs de kant van de weg staan omdat een autoband lek is paste daar niet bij. En dus leerde mijn vader mij banden wisselen.

Het Drift & Lippenstift Event komt er aan op 2 april. Het evenement is opgedeeld in twee gedeeltes, slippen en make-uppen, vanwaar deze combi?
In deze maatschappij wordt er veel van vrouwen verwacht en wij leggen onszelf ook veel op. De druk om alles goed te doen is soms best hoog. Dit event moet echt een cadeautje zijn voor de dames, een dag Fun! Het spannende (rijvaardigheid verhogen) combineren met ontspanning (make-up workshop).

Wat vind jij het meest irritante aan de Nederlandse weggebruiker?
Dat soms elk spoortje van verkeersinzicht ontbreekt. Het regent, dus we veranderen in angsthazen, of situaties waarbij iemand zijn auto vlak voor de mijne gooit om zo nodig iemand in te halen.

Je favoriete autoland?
Italië. Om de auto’s die daar gemaakt worden en de inwoners die de passie voor diezelfde auto’s hartstochtelijk delen.

Nooit meer autorijden of nooit meer seks
Is dat een retorische vraag? Racen is het beste wat je kan doen met kleren aan, ik denk dat dat de lading wel dekt.

Zou jij een volledig elektrische auto kunnen rijden? Dus geen gebrom meer in die motorkap

Het geluid uit de uitlaat zal altijd een belangrijk deel van de rijbeleving zijn. Maar de realiteit is dat steeds meer autofabrikanten aan de stekker gaan. Het voordeel van elektrische auto’s is wel dat ze heel snel optrekken. Bovendien heeft Tesla de Model S P90D Ludicrous waarmee je met een warpspeed van 3 seconden op de 100 km/u zit. En dat monster zou ik wel willen rijden!

Als je voor een dag even met lichaam kon verwisselen van een coureur, van wie zou dit dan zijn?

Als ik een tijdmachine had dan graag een dag met de nog levende Ayrton Senna (overleden in 1994). Zijn concentratie en wagenbeheersing zijn fenomenaal. Als ik daar toch ook maar iets van mee kon krijgen..

Bedankt voor het interview Evelin! Voor wie nou eens wat meer wilt lezen over auto`s dan die paar plaatjes bij ons moet zeker even Femme Frontaal gaan lezen, wij doen niet anders meer. Voor de dames die wel wat meer skills op de weg willen krijgen houdt de website van Autolicious in de gaten, eindelijk eens een origineel cadeautje voor je vriendinnetje ook!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram