Do Eat

Even een keer buiten de ring: Streetfood en cocktails bij het nieuwe REX

REX

Paraderend over de Groest op zoek naar een fijn terras, een goede kop koffie of smaakvol diner; REX is al 10 jaar Hilversums favoriet. Na een decennium vol wijn en gegrild vlees vond eigenaar Marco van Velthooven (o.a. MEDDENS, Fat Joe’s | Pasta & Wine en Café Burger) het tijd voor wat nieuws. Hij gooide bij REX alles om – van diner tot design – en behield de lunchklassiekers en cocktails. Vandaag zwaaien de deuren van de Gooische hotspot weer open met een dinermenu vol streetfood favorieten en een gloednieuw kleurrijk interieur door Le Ban.

“REX is al 10 jaar de plek waar Hilversum zich thuis voelt – en met het nieuwe eigentijdse concept en interieur komen onze gasten en REX nog dichterbij elkaar. Het blijft een plek voor lekker eten, een goede kop koffie of cocktail maar dan in een frisse nieuwe stijl.” – Marco van Velthooven, eigenaar Rex

Artikel gaat hieronder verder

Streetfood favorieten

Het nieuwe streetfoodmenu van REX vliegt wereldse smaken over naar Het Gooi. REX brengt gasten van de Verenigde Staten naar Japan en via Mexico en Indonesië weer terug naar Hilversum met gerechten als crab cakes, dim sum, taco’s en patatje rendang. Door de kleine bordjes – formaatje tussengerecht – is keuzestress onnodig. De gerechten, bedoeld om te delen, laten elke tafelgenoot een vorkje mee prikken. Tijdens de lunch kent REX zijn klassiekers en keren onder andere de steak tartare, salade met kip en truffel en Philly steak sandwich gewoon weer terug.

Wanneer de avond valt neemt de DJ zijn positie in en vult de ruimte zich met old school R&B en hiphop. REX blijft een vertrouwde plek waar Hilversum en omstreken het weekend inproost met bekende cocktails als de Passionfruit Mojito, Vesper Martini of Solero. Het geliefde cocktailmenu verhuist dan ook – op verzoek van velen – onveranderd mee.

REX
Art deco met een vleugje Miami

Het iconische bioscoopgebouw brengt al sinds 1935 een vleugje glamour naar de Groest. Waar toen de locals zich verzamelden voor feestelijke filmpremières, staan nu cocktailliefhebbers rond de U-vormige bar te deinen op de urban beats. De Hollywood glam krijgt bij REX een moderne twist. Het nieuwe design door Le Ban combineert Art deco met een vleugje Miami; kleuren als oudroze, diepgroen en donkerrood worden vergezeld door geometrische vormen en weelderige bloemenprints. Hoge tafels met groene krukken wisselen af met marmeren tafels en fluwelen zetels met ronde vormen. Messingkleurige hekjes in klassiek Art deco lijnenspel verdelen de ruimte in afzonderlijke delen – van een intiem hoekje voor de ideale Tinder-date tot een plekje aan de bar in het midden van alle cocktail-shakende actie.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram