What to do Wereld

EVER EVOLVING TALKS by CALIK DENIM schijnt voor tweede maal een licht op de toekomst

Met meer dan 350 bezoekers vanuit de hele wereld, was de 2019 editie van het jaarlijkse Ever Evolving Talks by Calik Denim een groot succes. Gedurende een dag kwam de mode- industrie dinsdag 22 oktober 2019 samen in Theater Amsterdam om onderwerpen als transparantie, blockchain, de GEN Z consument, klimaatverandering en duurzame mode te bespreken en te evalueren hoe deze onderwerpen zowel de industrie als de wereld kunnen veranderen.

Ontworpen als een live platform voor gedachten en ideeën en een podium voor toekomstige inzichten, is Ever Evolving Talks by Calik Denim snel uitgegroeid tot een bolwerk van originele ideeën. Een culturele smeltkroes die niet alleen een impact heeft op de mode-industrie, maar ook andere industrieën die op zoek zijn naar originele ideeën en innovaties om een ​​duurzame toekomst te bouwen, voor iedereen. Met de tweede editie is Ever Evolving Talks by Calik Denim echt een baken geworden dat vandaag al een licht werpt op morgen.

Moderator BJ Cunningham presenteerde gedurende de dag diverse lezingen, waar onder die van Matt Britton, die de verbinding maakte tussen de consumentencultuur van de Millenial- en GEN Z-generatie, en zakelijke trends van morgen. “Grote bedrijven verhuizen naar steden om dichter bij hun consumenten te staan ​​en de jonge consumenten willen de CEO van zichzelf zijn”, aldus Britton. “GEN Z heeft alles wat GEN Y had en meer, ze zijn de meest geavanceerde consument ooit. TV is voor hen eigenlijk een gigantische iPad aan je muur.”

Jessi Baker, oprichter en CEO van Provenance, legde uit hoe blockchain transparantie in de leveringsketen kan revolutioneren. “Wij geloven dat elk product voorzien moet zijn van toegankelijke en betrouwbare informatie over de oorsprong, de reis die het heeft gemaakt en de impact die het heeft gemaakt. Technologie kan een geweldig merk in staat stellen om met integriteit hun toeleveringsketen volledig transparant te maken. Als materialen onbekend zijn en niet gewaardeerd worden, gaat hun impact verloren.”

Nathan Gilbert en Bert van Son vertelden hoe zaken doen over zoveel meer kan en moet gaan dan alleen geld verdienen. Over zijn bedrijf Mud Jeans vertelde Van Son: “We hebben een bedrijfscultuur gebouwd waarin we bij alles continu proberen het een stapje beter te doen. Sinds een maand leveren we onze denim bijvoorbeeld met fietskoeriers. We hebben slechts één leverancier voor de jeans en één leverancier voor de denim. We bewijzen aan grotere bedrijven dat het mogelijk is. Daarom is transparantie in een toeleveringsketen zo belangrijk. Voel je vrij om ons te kopiëren!”

Tamsin Blanchard, Priya Ahluwalia, Bethany Williams en Imogen Wright bediscussieerden verantwoordelijk vrouwelijk leiderschap. “Iedereen kan zijn eigen manier vinden om sterk te zijn, maar ik denk dat de rol en de kracht van vrouwen steeds sterker wordt in het bedrijfsleven”, aldus Imogen Wright. “Zo zie je tegenwoordig bijvoorbeeld veel meer vrouwelijke CEO’s. De uitdaging is nu om sterk en gestaag te groeien.” Bethany Williams noemt onderwijl de term ‘duurzaamheid’ in combinatie met zakendoen saai. “Het moet geen doel op zich zijn, het moet gewoon zo zijn. Ik praat eerder over mijn ontwerpen en technieken, dan dat ik dat woord gebruik.” Priya Ahluwalia: “Ik wil kleding maken die mensen nog niet eerder hebben gezien, verder kijken dan een t-shirt van bamboe. Ik maak vooruitstrevende kleding, door terug te kijken.”

Voormalig NFL speler en NASA astronaut Leland Devon Melvin nam zowel moderator Dio Kurazawa als het publiek mee de ruimte in om hen te laten zien hoe klimaatverandering effect op onze wereld heeft en hoe we na zouden moeten denken over hoe we met producten om moeten gaan. “Ik vraag mezelf continu af wat mijn rol is in het inspireren van komende generaties. Mijn beide ouders waren leraar en ik zag van dichtbij hoe zij de gemeenschap om hen heen hebben veranderd. Wat je uitstraalt door hoe je jezelf presenteert is belangrijk. Dit pak heb ik al sinds 1988. Soms ruikt het en beetje vreemd, maar het doet zijn werk nog altijd. Bij NASA zijn we voortdurend bezig met het hergebruiken van spullen. Na elke missie wordt het astronautenpak verbeterd op basis van onze ervaringen. Op deze manier blijven we innoveren.”

Over het evenement stelt Calik Denim CEO Fatih Dogan: “Nu in het tweede jaar, is Ever Evolving Talks van Calik Denim uitgegroeid tot een platform waar we verschillende standpunten, ervaringen en de toekomst samenbrengen in een snelkookpan van ideeën en gedurende een inspirerende en tot nadenken stemmende dag presenteren. We raken daarbij veel verschillende gebieden; de toekomst, onze planeet, innovatie, nieuwe technologieën en duurzaamheid, en houden focus op nieuwe generaties en consumentengedrag, wereldwijde trends en samenwerkingen. Het evenement verwelkomt publiek uit zowel de denimwereld als andere internationale sectoren. Iedereen die deel uitmaakt van de modewereld – of die daar zijdelings mee te maken heeft – kan deelnemen. Merken, kledingfabrikanten, leveranciers, de pers, academici en studenten… Door die breedte geloven wij in het belang van dit evenement. De gezamenlijke waarden en ideeën van al die mensen, zullen zowel de sector als de wereld waarin we leven ten goede komen.”

Ever Evolving Talks by Calik Denim keert terug in 2020. De derde editie van het jaarlijkse evenement vindt plaats op 20 oktober 2020 in Amsterdam. Meer informatie over de 2020-editie en een sfeerimpressie van de 2019-editie in beeld en geluid, is te vinden op www.everevolvingtalks.com.

Over Calik Denim:
Calik Denim is een premium denimproducent die in Turkije zijn basis heeft. Calik Denim werkt met merken en bedrijven als PVH, Diesel, Armani, Acne, H&M, Zara, Jack & Jones, Calvin Klein, 7 for All Mankind, Parker Smith, Pepe Jeans, Topshop, River Island, M&S, Citizen of Humanity, Guess en meer.

No Comments

    Leave a Reply