Entertainment Home

Feestdagen ready | met de tips van deze Rummikub kampioen win je altijd

rummikub

De winterjas is weer uit de mottenballen, wij hebben onszelf alweer doodziek en misselijk gegeten aan de pepernoten en het is donker om een uurtje of 16:00. Ons hoor je overigens niet klagen, want dit betekent óók dat thuis de kaarsen weer aankunnen én dat de spelletjes weer uit de kast gehaald kunnen worden. Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, maar in de meeste huishoudens – groot of klein – betekent het vaak ook best wat stress en geschreeuw. Dan wint die vervelende lover van je weer voor die vijfde keer met Rummikub en moet jij wéér de hele week de afwas doen. Dit spelletjesseizoen doen we het anders, want wij hebben Rummikub tips voor jullie van niemand minder dan huidig Nederlands kampioen Matthijs Delvers (38).

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Met zijn eerste mondiale overwinning in 2012 won hij naast de ‘Rummikub World Cup’ ook twee vliegtickets voor een wereldreis. Dit jaar staat er naast de beker €6500 op het spel. Zijn tactiek is gebaseerd op inzicht, snelheid en het vasthouden van cruciale stenen. Ook belangrijk is vingervlugheid. Matthijs:

“Werk met twee handen in plaats van een. Dat scheelt tijd. Maar leg niet te snel uit. Elke steen die je neerlegt kan worden gebruikt door de andere spelers en (per ongeluk) een steen dubbel neerleggen kan heel vervelend uitpakken omdat je dan niet kunt combineren.”

Je tegenstander goed in de gaten houden, zoals bij poker, is essentieel:

“Het is eigenlijk net pokeren. Tegenstanders verraden heel veel met hun gedrag. Je moet een inschatting hebben hoeveel stenen elke speler over heeft en daarop je tactiek aanpassen”,

aldus de kampioen. Daarnaast is door aanscherping van de regels volgens Matthijs de geluksfactor iets groter geworden, maar hij heeft al intensief geoefend met de nieuwe spelregels en zal zijn huid duur verkopen.

Nederland = Rummikub land

Van 9 tot 12 november vindt in Jeruzalem het tiende Wereldkampioenschap Rummikub plaats en Nederland is een van de drieëndertig deelnemende landen. Nederlands kampioen en afgevaardigde Matthijs Delvers won het kampioenschap al eens in 2012. Mocht hij ook komend weekend als winnaar naar huis keren zou dat de vijfde keer zijn dat Nederland de titel wereldkampioen Rummikub houdt.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram