Cars & Bikes Slider

De iconische Fiat 500 heeft een SUV versie en die is verdomde leuk

Fiat 500X

(Foto’s: Colourful Rebel)

Iconische auto (in de maak)

Sinds wij een roadtrip van 500 kilometer hebben gemaakt van Amsterdam naar Parijs met de Fiat 500-familie, zijn wij fan van dit wagentje. Als je het over iconische auto’s hebt, dan mag de 500 zeker niet in het overzicht ontbreken. Je herkent deze auto al van ver, door het knuffelbare bolle design waar zelfs de grootste autochagrijn vrolijk van wordt. Wij hebben eerder al eens een afgeleide van deze iconische auto meegekregen toen wij met de ronkende Abarth 695 XSR Yamaha cabrio naar Den Bosch knalden voor een culinair weekend. Van deze speciale en zeldzame Abarth ga je er waarschijnlijk niet veel van zien rondrijden, maar wij hebben zo’n vermoeden dat de 500X een succesnummer gaat worden.

(Onze roadtrip naar Parijs)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

XS naar X(L)

Hoewel je de oorspronkelijke (klassiek of de huidige editie) 500 nog het liefst wil optillen voor een knuffel, denk je daar bij de 500X wel anders over. Je ziet in één oogopslag dat de X het DNA heeft meegekregen van de 500, maar de auto is een flink stuk groter:

Alsof je naar de 500 kijkt, maar dan eentje die net even wat vaker naar de sportschool is geweest dan zijn wereldberoemde broertje. Die spierballen vind je trouwens niet alleen terug in het uiterlijk van de X, ook onder de motorkap is het een feestje. Zo rijden de nieuwste X’s met een driecilinder motor met directe benzine-inspuiting, die (in onze versie) 120 PK oplevert. Het design van deze X is duidelijk geïnspireerd op de 500 en daar scoor je bij ons punten mee. Maar het meest verbaasd waren wij over de binnenkant. Wij zijn er nog steeds niet achter hoe de Italianen het voor elkaar hebben gekregen, maar de ruimte binnen is ongekend. Of je nu achter het stuur zit, of achterin op de achterbank ligt, het is overal een ruimtelijk feestje. Dit is een volwaardige SUV, alleen dan eentje die gemaakt lijkt te zijn voor de stad:

SUV voor de stad

Hoewel wij met veel liefde in de vetste SUV’s hebben gereden voor ons blog, blijven die enorme auto’s toch een crime om op zondagavond in Amsterdam Oud-West te parkeren. Het lukt uiteindelijk wel, maar de angst voor een dikke kras op je peperdure lak is iedere keer aanwezig. Daarnaast vinden wij de meeste SUV’s toch redelijke patserbakken, en dat gevoel is iets wat de 500X totaal niet oproept. De Italianen hebben knap het karakter van de welbekende Fiat 500 weten om te toveren naar een SUV versie, waar je het beste van twee werelden krijgt. Een auto met karakter en historie van een kleine bengel, maar dan omgetoverd naar een zee van ruimte in SUV-vorm.

Fiat 500X  Fiat 500X Fiat 500X

Geborgenheid en ruimte

Nee dit artikel is niet ineens veranderd in een contactadvertentie, maar ‘geborgenheid’ is wel wat wij voelden in de 500X. Om dan vervolgens ook met de term ‘ruimte’ te strooien lijkt wat tegenstrijdig, maar dat bollige karakter in combinatie met opvallend veel ruimte binnen geeft ons in ieder geval dit gevoel. Het is een gevoel dat lastig is uit te leggen, maar omdat alles binnen zo heerlijk ruim en ‘bol’ is heb je op iedere plek in de auto het gevoel alsof je in een truck zit. De Fiat 500X lijkt in eerste instantie als je kijkt ook helemaal niet op je typische bullebak SUV en misschien valt daarom die ruimte binnen ook nog eens extra op. Geweldig. Daarnaast werkt de aandacht dat besteed is aan het interieur ook mee aan het feit dat alles veilig en kwalitatief hoogstaand voelt. Leuk detail aan de buitenkant (los van het hele design) vinden wij trouwens het binnenste van de achterlichten. Dit wordt bij iedere nieuwe 500X gemaakt in de kleur van de carrosserie. Niet zomaar een gimmick vinden wij, want de achterlichten spatten er op deze manier echt uit. Net zoals toen bij die ronkende Abarth trouwens.

Fiat 500X Fiat 500X

Fiat 500X

Perfecte vergroting, maar toch eigen

We houden hier bij Colourful Rebel niet echt van blijven hangen in het verleden, maar toch willen wij heel even de Fiat 500L aanstippen. Fiat wilde met deze uitvoering ook de klassieke 500 een flinke vergrootbeurt/opblaasbeurt geven (vermoeden wij), maar als je deze nu naast de 500X legt kunnen wij wel stellen dat die L niet echt gelukt is. Dingen lijken een beetje uit verhouding en het klopt gewoon niet helemaal. Hoe lekker werkt wel deze X uitvoering, waarvan je duidelijk ziet dat dit de grote broer is van de iconische 500, maar toch heeft deze big brother nog zijn eigen karakter en look & feel. Dat vinden wij behoorlijk knap werk van de Italianen. Wij hopen dat de 500X net zo’n succes wordt als de 500, want dat vrolijkt het grauwe SUV landschap behoorlijk op:

Fiat 500X

Strik erom en wegrijden

Je rijdt al een Fiat 5OOX 1.0 GSE (120) Urban Opening Edition voor 24.585,00 euro. De versie die wij reden kost je met alle extra’s een paar duizend (26.975,00 euro in totaal) euro extra. Dan rijd je wel rond in deze altijd sprankelende blauwe kleur (‘Azzuro Italia’ om precies te zijn), hoef je door keyless entry nooit meer te kloten met sleutels in het donker en zit je comfortabeler dan ooit met het uitvoerige ‘comfy pack’. Dit laatste moeten jij en je billen maar snel zelf testen met een proefritje.

Meer informatie | Fiat 500X

No Comments

    Leave a Reply