Do Hotspots Slider What to do Amsterdam

De fijnste flexwerkplekken van Amsterdam

Werken laptop cafe

(Foto: Shutterstock)

Als ZZP’er is de zoektocht naar ideale flexwerkplekken soms al een dagtaak op zich. Waar de één behoefte heeft aan warmte en gezelligheid zoekt de ander juist naar een oase van rust. Van flexwerkplekken waar je de hele dag wilt werken tot ideale locaties voor brainstormsessies & meetings; voor alle ZZP’ers en kleine start-ups zetten we de meest ideale werkplekken van Amsterdam op een rij:

Flexwerkplekken genoeg in Amsterdam

Centrale hotspotKitchen & Bar Van Rijn

Deze culinaire spot in hartje Amsterdam is eigenlijk niet te missen. Door de centrale locatie is het zowel de ideale locatie om je zakenlunch te plannen of om even tussen afspraken door voor jezelf te werken. De grote, maar toch intieme ruimte en gemeenschappelijke leestafel maakt Van Rijn ook erg geschikt voor zakelijke lunches en om te flexwerken. Niks is fijner dan een goede centrale locatie weten waar je altijd terecht kan.

Van Rijn Amsterdam flexwerkplekken

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Groene oaseMama Makan

Dit Indonesische restaurant in het Hyatt hotel in Amsterdam Oost is dé plek om helemaal zen te werken; door het vele groen en de open ruimte is dit een oase van rust waar je full focus aan de slag kan. Ook heeft Mama Makan een speciale flexwerk deal. Zo kan je voor 20,- euro lunchen en tegen het eind van je werkdag gebruik maken van hun gym – met netflix – waarna je nog even kan genieten van een afternoon snack voor je weer richting huis fietst.

Mama Makan flexwerkplekken

Écht co-working op de grachtenStartdock

Locatie, locatie, locatie. Als jij in Amsterdam op lekker wil flexwerken, dan kan dit net zo goed op een werkelijk prachtige locatie, niet? Dat zit wel snor bij de fijne flexwerkplekken van Startdock, want je vindt hun twee locaties pal op de Herengracht én Keizersgracht. StartDock biedt werkplekken, vergaderruimtes en een veilige omgeving voor verschillende soorten ondernemers. StartDock werkt met een ‘non-concurrentiebeleid’ en échte co-working is de verbindende factor. Oh en niet te vergeten: er is heerlijke koffie aanwezig!

Startdock

(Foto: Startdock)

Serious business birdsKanarie Club

Kanarie Club staat bij menigeen bekend om de wisselde menukaart bestaande uit allerlei fotogenieke en lichte gerechten, het maandelijks evenement Business Birds en niet te vergeten de Poolbar. Maar ook voor een dagje flexwerken ben je bij Kanarie Club aan het juiste adres. Waan je in een kleurrijke en bruisende werkomgeving waar je menig flexwerk collega tegen zal komen en dus jouw ultieme plek om te netwerken, kennis te vergaren en inspiratie op te doen.

Kanarie club flexwerkplekken

Sunny hideawayEscobar

Binnenlopen bij gastro-tapasbar ESCOBAR (waar wij eerder het eten hebben getest) is alsof je Nederland even achter je laat. Neem plaats aan een van de grote houten tafels of op het ‘dakterras’. Wanneer het zonlicht door de grote deuren op de terracotta vloer valt waan je je op workholiday. Snack van de kleine gerechtjes of kies voor een Spaans bammetje als lunch. Escobar is ideaal voor die dagen dat je inspiratieloos bent of wat warmte nodig hebt om door je to-do list te knallen.

Escobar Amsterdam

De Meeting locatieSpingaren

Soms is een tafeltje niet genoeg omdat je een workshop geeft, een netwerkborrel organiseert of een productpresentatie houdt. Restaurant Spingaren biedt verschillende ruimtes en opties vanaf 20 personen. Het interieur van Spingaren heeft zo’n 250 couverts opgedeeld over verschillende ruimtes waarbij het open en Scandinavische karakter overkoepelend is voor de zaak door het vele groen, de grijstinten en de onafgewerkte muren.

Spingaren Amsterdam

Centraal Flexwerken – Wyers Bar | Restaurant

Op zoek naar fijn plekje vlakbij Centraal Station waar wij eerder al de meest fijne hamburgers aten? Dan zit je meer dan comfortabel bij restaurant Wyers in het mooie Kimpton de Witt hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Dit restaurant is van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend en de menukaart staat vol met heerlijk comfort food. Even verandering van omgeving? Zak dan weg in de heerlijke banken in de stijlvolle lobby of trakteer jezelf op een fijne cocktail bij House Bar.

Wyers Bar • Restaurant

2 Comments

 • Reply
  Anna M.
  9 april 2020 at 15:21

  Bedankt voor deze geweldige lijst! En Kanarie Club het is een fantastische plek…

 • Reply
  Anneke
  26 februari 2020 at 12:58

  Bedankt voor het beoordelen van flexwerkplekken in Amsterdam. Op dit moment is het erg belangrijk, omdat hij het aantal freelancers en externe werknemers wereldwijd blijft vergroten

Leave a Reply