Do

FLUÈRE; alcoholvrije spirits voor de totale smaakbeleving in luxe cocktails

Fluère, pionier in non-alcoholische dranken, breidt het assortiment uit met twee luxueuze dranken. Met de smaken Spiced Cane Dark Roast en Raspberry, lanceert Fluère non-alcoholische spirits voor de smaakbewuste drinkers van nu.

Het merk staat voor bewust en mindful genieten, zonder dat er aan de smaak van de spirits wordt onder gedaan. De smaken worden uit de pitten, schillen en bladen via een special hydro-stoomdistillatie geblend en zorgen voor een alcoholvrije alternatief van de spirits.

Volgens Fluère-oprichter Léon Meijers zorgen de twee nieuwe spirits voor “een smaakbeleving van alchohol, maar dan zonder de alcohol”. De amberkleurige Spiced Cane Dark wordt gedistilleerd van Domincaans suikerriet en heeft tonen van gebrande koffiebonen, toffee en zoethout, waardoor de smaak doet denken aan bruine rum of bourbon. De Raspberry staat daar haaks tegenover met lichtboete en frisse smaken die bestaan uit frambozen en botanicals.

De nieuwe alcoholvrije spirits van Fluère worden geschonken in verschillende cocktailbars en zijn ook te koop bij Gall & Gall en onafhankelijke slijterijen voor €22,99.

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een weekend met vriendinnen tijdens deze Dry January? Hieronder vind je de recepten voor de signature cocktails van Fluère. Uiteraard gemixt met de nieuwe smaken Spiced Cane Dark Roast en Raspberry.

FLUÈRE OLD FASHIONED

  • 60ml FLUÈRE Spiced Cane Dark Roast
  • 2 bar spoons ‘Black strap’-melasse of suikersiroop
  • 4 scheutjes Orange Bitters

Stir de ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs, zo’n 5 – 10 seconden. Schenk uit en zeef in een tumblerglas gevuld met ijs. Garneer met een twist van sinaasappelschil en rasp pure chocolade over het glas.

FLUÈRE RASPBERRY COLLINS

  • 60ml FLUÈRE Raspberry
  • 25ml vers citroensap
  • 20ml suikersiroop
  • Top met sodawater (100 – 120ml)

Shake de ingrediënten (behalve sodawater) met een cocktailshaker gevuld met ijs. Zeef en schenk uit in een Collins-glas gevuld met ijs. Top af met sodawater, roer kort en garneer met verse munt en een verse framboos in het glas.

No Comments

    Leave a Reply