Food & Health

Foodhallen lanceert exclusief pompoenbier met Brouwerij de Prael

(Foto: amsterdamnow.com)

Na voorjaarsbiertje Munchies lanceert De Foodhallen op 27 oktober haar tweede exclusieve speciaalbier. In samenwerking met Brouwerij De Prael ontwikkelde de indoor food market winter ale Zopie. Het gerstenat met de smaak van geroosterde pompoen is exclusief bij De Foodhallen en Brouwerij De Prael te bestellen. Ook zonder koek.‘Het idee voor een exclusief biertje voor De Foodhallen zat al langer in het vat. Vrij letterlijk! Zopie is de tegenhanger van de eerste, zomerse special van de indoor food market. Een tikje zoet met de rokerige tonen van geroosterde pompoen. Die smaak is heel subtiel aanwezig. Je moet wel het bier blijven proeven’, vertelt Pepijn, accountmanager Brouwerij de Prael

(Foto: mokummagazine.nl)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Zopie
Brouwerij de Prael baseerde Zopie (5,5%) op hun bekende Pale Ale. De amberkleurige winter ale volgt een traditioneel recept, maar combineert die met geroosterde pompoen. Zopie is hiermee de perfecte dorstlesser voor een Amsterdamse winter.

Brouwerij de Prael

Bier brengt mensen bij elkaar. Voor Brouwerij de Prael betekent dat meer dan enkel een rondje geven in de kroeg. Als sociale onderneming werkt de brouwerij met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben opgelopen. De Prael helpt ze uit hun sociale isolement te komen, ervaring op te doen en – in sommige gevallen – door te stromen naar andere banen. Binnen de brouwerij of daarbuiten.

Elfstedentocht of niet, deze winter is er (koek &) Zopie in De Foodhallen. Zopie wordt op vrijdag 27 oktober tijdens het ‘Haunted Ball’ van De Foodhallen gelanceerd. Daarna is het pompoenbiertje exclusief bij De Foodhallen en Brouwerij de Prael te proeven.

    Instagram