What to do Wereld

Forever Grunge

Terwijl 90’s mode wereldwijd weer helemaal opbloeit, viert Vagabond Shoemakers het gewaagde ontwerp en het individuele expressionisme uit de vroege jaren negentig met hun nieuwe herfst-winter collectie. Gebaseerd op werk uit de eigen archieven, vangt Vagabond met deze collectie de onmiskenbare grungestijl, die een verrassende hedendaagse urgentie heeft gekregen.

In de herfst-winter collectie van 2019, heeft Vagabond Shoemakers nieuwe interpretaties aan het thema vrijheid gegeven. De creatieve inspiratie hiervoor is geput uit de rauwe, ingenieuze en onmiskenbaar persoonlijke ethos van het grungetijdperk. De impact die de grungestroming begin jaren negentig heeft gemaakt, dreunt namelijk nog altijd na in de wereld van Vagabond, waar de schoonheid die in imperfectie schuilt wordt geaccentueerd, het unieke individu centraal staat en ‘het niet kunnen schelen wat anderen van je denken’ wordt toegejuicht. De collectie heeft kwaliteit en eigentijds design als uitgangspunt en combineert typische mode-invloeden op innovatieve wijze met klassieke silhouetten.

Vagabond Shoemakers draait al sinds het begin van de jaren negentig mee in de internationale schoenenwereld en heeft voor het ontwerp van de nieuwe Cosmo 2.0-lijn de eigen archieven geopend. Deze collectie bestaat uit een aantal op stoere wandelschoenen geïnspireerde modellen en geeft diverse andere klassiekers een hedendaags jasje; van opvallende Chelsea’s tot gewaagde laarzen. Cosmo 2.0 is verkrijgbaar in zes verschillende modellen, gemaakt van soepel leer en zacht nubuck, die stuk voor stuk het maken van een individualistisch modestatement vergemakkelijken. Deze in het oog springende modellen tillen iedere alledaagse outfit direct naar een hoger niveau. Vagabond introduceert daarnaast de nieuwe schoenen- en laarzenlijn Tara. Deze kenmerkt zich door platte zolen, robuuste silhouetten en een productie van fijn leer met prachtige details. De Tara collectie bestaat uit vijf verschillende modellen, variërend van halfhoge veterlaarzen tot hippe Chelsea’s en op avontuurlijke wandeltochten geïnspireerde modellen.

Cosmo 2.0- en Tara-modellen, €110 en €160, zijn verkrijgbaar via geselecteerde winkels, Vagabond Stores en online op www.vagabond.com.

No Comments

    Leave a Reply