Food & Health Home

Gebroken hart: met deze 6 apps ben je er in no time weer bovenop!

hart

Bron : Shutterstock

 

Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt een gebroken hart. Maar natuurlijk zijn wij er met de ideale oplossing. Technologie slaat op hol en er zijn tegenwoordig apps om al je problemen op te lossen… zo ook om je liefdesverdriet op te lossen. En sommige mensen hebben dit zo hard nodig, denk maar aan al die zeurende vriendinnen die op een zatte avond in tranen uitbarsten. Of die vriend die elke keer nog eens wilt ‘praten’. Ja hoor, been there done that! Maar dat is dus niet langer aan de orde, gelukkig. (En therapie is tegenwoordig duur joh!)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

Mend: Self care for breakups

De app Mend geeft dagelijkse trainingen die jouw ‘mental breakdown’ voorkomen, ze helpen je om verder te gaan met je leven. Je laat hierbij je gedachten en gevoelens horen (zonder je Iphone kapot te gooien of course). Het is een app die je inspireert en motiveert. De app deelt zich ook op in specifieke categorieën, zo heb je de categorie ‘liefdesverdriet’, maar ook ‘exes’.

Rx Breakup

Rx Breakup is een app die aanvoelt alsof je er een vriend bij hebt met wie je over alles kan praten… het is een 30-dagen programma dat je terug op de rails krijgt! Je kunt hiermee rode vlaggen identificeren in je vorige relatie, dus dan weet je meteen waar de fout ligt natuurlijk (een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar jawel dat doen we wel).

 

Bron : Shutterstock

 

Break-up Boss

Dit is eigenlijk de ideale app voor als we uitgaan want deze app heeft een functie waarmee je zogezegde app’jes kan typen naar je vriend (die natuurlijk nooit aankomen). Zo kan je je frustratie lekker neerpennen. Het is ook een app die je advies geeft in allemaal verschillende situaties. Dus: Break-up like a boss!

Headspace

De meest gedownloade mindfulness-app ter wereld, mediteren als een pro. Nee grapje, niet als een pro. Maar deze app is effectief want headspace  begeleid je in korte meditatiesessies. Dat klinkt wat zweverig, maar dat is absoluut niet het geval. Het idee is namelijk dat je voor een korte periode je focus volledig op je ademhaling legt zodat je hoofd tot rust komt. Minder stress dus en beter slapen. Handig voor als je je elke avond in slaap zit te janken.

 

Bron : Shutterstock

Meetup

Deze app dwingt je terug het huis uit te komen. Een app die nieuwe mensen samenbrengt, verschillende groepen waarin jij dingen kan gaan doen, ontdekken en onderwijzen. Geen reden dus om nog langer binnen te zitten, raap jezelf bij elkaar en de deur uit!

Tinder

Je voelde ‘m misschien al aankomen, maar dit is en blijft de leukste app om je gedachten te verzetten. Beetje cliché, we know. Maar wie waagt, die wint. Nu ja de liefde van je leven ga je misschien net niet tegenkomen, maar daar installeer je natuurlijk ook geen Tinder voor hé!

No Comments

    Leave a Reply