amsterdam Eat

Gelderlandplein bestaat 50 jaar en viert dat met spectaculaire attractie: de GoldGrabber

Gelderlandplein(

(Foto: Gelderlandplein)

Winkelcentrum Gelderlandplein in de Amsterdamse wijk Buitenveldert bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat van 27 t/m 31 maart groots: alle aankopen in het winkelcentrum (vanaf 15 euro) worden beloond met een ‘gouden’ munt die verzilverd kan worden in een spectaculaire attractie, de GoldGrabber. Per munt mag er een poging gewaagd worden om met een gigantische grijpmachine een van de mooie prijzen van het plein, te grijpen. Daarnaast is er voor kinderen ook van alles te beleven. Zij kunnen meedoen aan de Kids Icons speurtocht en er is een grijpmachine met alleen speciale kinderprijzen. Het is het eerste feestelijke event dat in 2019 door het winkelcentrum georganiseerd zal worden ter ere van het 50-jarig bestaan.

De keuze is reuze
Het Gelderlandplein opende in december 1968 als een klein kluster winkels aan de rand van de Amsterdamse binnenstad en breidde zich in de loop der jaren steeds verder uit.
In de jaren ‘90 werd het winkelcentrum deels overdekten werden er appartementen toegevoegd. In 2016 werd de laatste herontwikkeling van Gelderlandplein afgerond met toevoeging van extra winkels en een hotel. Daarmee werd het het eigentijdse winkelcentrum dat het vandaag is: de ultieme one-stop-shop voor zowel dagelijkse als luxegoederen. In het centrum verzamelden zich nationale en internationale retailers, restaurants, supermarkten en andere foodspots, van grote ketens tot lokale ambachtslieden. Bijzonder is een aantal speciaalzaken dat al generaties lang gevestigd is op Gelderlandplein: tabakszaak Van Lookeren, Rick Moorman House of Men voor maatpakken, La Valise voor luxe tassen en koffers, Zwartjes van 1883 voor een luxe schoenencollectie en Bröring voor slaapcomfort. Dit aanbod is aangevuld met de Japans-Koreaanse supermarkt Shilla, groentespeciaalzaak La Fourchette, ambachtelijke stadsbakker Jongejans,
KAAS en ZO en vishandel Kroon. Maar ook de bekende winkels als Albert Heijn, drogisterij Etos, parfumerie Douglas en Eye Wish Opticiens. Voor modeliefhebbers zijn er Modehuis Blok, Bronwasser woman, Rogge en Pauw met merken als Hugo Boss, Marc Cain, Armani, Woolrich, Max Mara, Ted Baker, Mochino en Tod’s. Naast dit enorme aanbod staat Gelderlandplein bekend om haar schone uitstraling: stadskrant Het Parool bekroonde dit zelfs met de titel ‘Het schoonste winkelcentrum van Nederland’. Om de totaalbeleving compleet te maken staan er verschillende werken van internationale kunstenaars als KAWS, Joel Morrison en Donald Beachler tentoongesteld door het Gelderlandplein.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

GoldGrabber
Tussen 27 en 31 maart krijgt het winkelende publiek bij iedere besteding van minimaal € 15,- een gouden GP50 munt. Deze munt kan verzilverd worden bij de GoldGrabber op het centrale plein, waar men een gokje kan wagen om een capsule te grijpen. In iedere capsule zit een voucher voor een prijs, beschikbaar gesteld door een van de winkeliers waaronder een op maat gemaakt shirt, een beauty set, een minuut gratis winkelen bij AH XL en een varia aan cadeaubonnen. Alle vouchers kunnen direct ingewisseld worden bij de betreffende winkel en shoptegoeden mogen de hele maand besteed worden.

Openingstijden winkels:
Maandag: 12.00 – 19.00 uur, Dinsdag t/m vrijdag 09.30 – 19.00 uur, Zaterdag 09.30 – 18.00 uur, Zondag 12.00 – 17.00 uur.
Supermarkten en horeca kunnen andere openingstijden hanteren

Gelderlandplein | website
Van Leijenberglaan 43

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram