Cars & Bikes Slider

Nieuwe Jeep Renegade MY19 is een off road beest die zich tevens thuisvoelt in iedere wereldstad

Jeep Renegade MY19

(Foto’s: Colourful Rebel / Jeep)

Toen wij laatst met de Jeep Compass naar de grootste mijn van Europa reden (en verdwaalden) schreven we al over het iconische karakter van dit merk. Mensen willen nog weleens denken dat Jeep een type auto is, zoals je ook in ieder Nederlands café een ‘Spa rood’ bestelt wanneer je bruiswater wil. Wij snapten toen de verwarring van onze vriend best aardig, maar als hij het bij de Jeep Renegade had gezegd waren we helemaal niet met tegenargumenten gekomen. Dit is toch wel de beste vertaling van Jeep van het iconische Jeep-design, dat zelfs de grootste auto-n00b nog van ver moet herkennen. Google voor de gein eens op ‘classic Jeep Renegade’ en je ziet direct wat wij bedoelen.

(Dat doen wij natuurlijk graag even voor je):

Classic Jeep Renegade

(Foto: Sergey Kohl / Shutterstock.com)

Dan nu even fast forward naar 2018, want Jeep heeft de (vernieuwde) Renegade MY19 gelanceerd. Het feit dat de Renegade Jeep’s kleinste SUV in huis is, moet je niet laten denken dat hij niet waardig is. Het is juist dit formaat dat de Renegade ook erg geschikt maakt voor stadsmensen zoals wij, aangezien je niet anderhalve parkeerplek nodig hebt om even boodschappen te doen. De kleinste van Jeep heeft nu een complete make-over gekregen, met onder andere nieuwe motoren (3 en 4 cilinder) en hele slicke led-koplampen. Maar omdat je hier niet bij de Autovisie zit en je te maken hebt met autoliefhebbers die nog steeds niet precies weten waar de afkorting Nm voor staat, behandelen we deze nieuwe versie even als een first. Het is voor ons namelijk ook de eerste keer dat we de Renegade hebben gereden en dat was direct een feestje waarbij niet iedereen droog is gebleven.

 

Jeep Renegade MY19

Jeep Renegade MY19

Jeep Renegade MY19

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Klein?! Fijn bedoel je!

Hoewel wij stiekem best genieten van zo’n enorme Grand Cherokee op lange weekendtripjes naar België, weten wij realistisch gezien dat je daar in de stad niet superveel aan hebt. Daarom is het ook erg slim dat de Renegade dit ‘gat’ onderaan de SUV markt opvult, want hoewel de auto zeker de look & feel van een SUV heeft, het formaat maakt hem een stuk meer wendbaar in de steden.

Jeep Renegade MY19

Jeep Renegade MY19

Jeep Renegade MY19

Jeep Renegade MY19

Off road betekent in dit geval ook écht off road

Veel auto’s in de overvolle SUV-markt claimen wel ‘wat’ off road kwaliteiten te hebben, maar in de praktijk valt dit vaak vies tegen. Wanneer jij het design van je auto 1-op-1 afleidt van de oude Jeep Renegade, dan kun je niet met die off road kwaliteiten gaan sollen. Dit moet gewoon kloppen. Wij hebben op het Balocco circuit (nabij Milaan) ervaren dat het ook écht ergens voor staat bij de Renegade. 4×4 aandrijving die je heuvels laat opknallen met een helling van 67 procent, dwars door rivieren rijden, met twee wielen schuin over een wand van modder.

Je zet gewoon even de knopjes aan van de Selec-Terrain-tractieregelingen laat de Hill Start Assist z’n werk doen (en de Hill Descent voor de afdaling) en gaan met die banaan. Shit, nu zijn we toch met ingewikkelde termen aan het strooien, maar ons punt is: het maakt voor de Renegade geen fluit uit, die doet het gewoon. Onmogelijke heuvel op, heuvel af, om vervolgens weer als een zonnetje automatisch ergens in de stad in te parkeren.

De perfecte ‘best of both’ world auto

Overal thuisvoelen

Wij zien de Renagade wel als de perfecte ‘best of both’ world auto. Je hebt de look & feel van een SUV, de off road kwaliteiten om een weekend los te gaan in de Ardennen met vrienden en het comfort en kwaliteit van een echte stadsauto. Uconnect, Lane Departure Warning, noodstopassistentie, een dikke MultiJet II-turbodiesel. Noem maar op en de Renegade heeft het. Het is die combi van factoren die het in onze ogen zo’n fijne auto maakt. De kleinste uit de selectie, die zich overal thuis voelt.

Meer informatie | Jeep Renegade

Jeep Renegade MY19

Jeep Renegade MY19

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram