Eat Slider Where to eat Amsterdam

G’s: de enige echte brunch boat ter wereld ligt in Amsterdam

Bron : Colourful Rebel

Afgelopen weekend kwam dan eindelijk het zonnetje kijken en dat maakt ons ongelofelijk gelukkig, wat ons nog gelukkiger maakt is eten! Als je die twee samenvoegt heb je de perfecte combinatie als je het ons vraagt. Wij gingen gisteren brunchen, en laat ons duidelijk zijn, it’s not your average brunch. Maar wel zeker weten een van de leukste die je ooit gaat doen! Want deze brunch is namelijk op een boot, de enige brunchboot ter wereld. Wij stonden gisteren te wachten in het zonnetje aan de Keizergracht, de boot meert aan, je stapt binnen en hebt meteen het gevoel dat je in een restaurant binnenstapt (en niet in een of andere typische toeristenboot). Ze hebben ook een vestiging in de Jordaan & een in de Pijp, maar eentje zoals deze vind je geen twee keer. 

 

Bron : Colourful Rebel

We werden met open armen ontvangen door G’s Brunchboat, en de sfeer zit direct goed. Hoogstwaarschijnlijk ook door de goed uitgekozen muziek, Alicia Keys is namelijk altijd een van onze favorieten geweest, maar de R&B, hiphop en soul die ze draaien past heerlijk in het concept. Het menu wordt dan ook gepresenteerd op een vinylplaat, wat het ‘plaatje’ compleet maakt. Maar nu het beste deel: het eten en drinken. De eerste vraag die we krijgen is wat we willen drinken, na het zien van de heerlijke mimosa’s, bloody mary’s en homemade lemonades, kiezen we toch maar voor een Bloody Mary, het is tenslotte zondagochtend. En we kunnen je verzekeren, ze zijn heerlijk, het is dan ook een specialiteit en een echte aanrader.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Ondertussen dat we gezellig een paar heuse slokken van onze Bloody Mary sippen, varen we door de grachten van Amsterdam. De boot vaart langs de grachten en rond de stad, ze hebben geen vaste route, maar gaan gewoon lekker met de stroom mee. Het zonnetje schijnt en iedereen op de boot heeft het heerlijk naar zijn zin. Een keuze maken tussen alle brunch gerechtjes is niet makkelijk, ze zien er namelijk allemaal lekker uit. Letterlijk elk bord dat we voorbij zagen komen zag er heerlijk uit! Wij gingen uiteindelijk voor de Healthy Benny en de Eggs Benedict. Maar voor de zoetebekken, de waffles zagen er top uit! Een biertje en wat zonnestralen verder, krijgen we nog een lekker koffietje aangeboden en enkele kleine stroopwafeltjes, iets typisch Nederlands dat niet kan ontbreken natuurlijk.

 

Bron : Colourful Rebel

Wat ons opvalt is dat de boot toegankelijk is voor elke leeftijd, zo zag je een crazy kiddo met een paardenmasker zitten, maar ook ‘opa en oma’, een groep vriendinnen en enkele eenzame toeristen die met elkaar aan de praat raken. De combinatie van verschillende mensen maakte het nog interessanter. De sfeer is lekker ongedwongen en ‘chill’ is het juiste woord om onze brunch te beschrijven. Voor 42,50 euro kan je 1 uur en 35 minuten brunchen, krijg je een tipsy drink, een sober drink, een koffie of thee en een heerlijk brunch-gerecht. Heb jij daarna nog honger en dorst bij bestellen is altijd mogelijk natuurlijk. Zo zou elke zondagochtend er uit mogen zien!

 

Bron : Colourful Rebel

 

Website | Facebook | Instagram
Pick-up adres: tegenover het homomonument aan de keizersgracht 177
Winter: zaterdag en zondag
Zomer: vrijdag, zaterdag en zondag (meerdere keren per dag 10u-12u-14u)

No Comments

    Leave a Reply