Entertainment Series

Halloween is nog niet voorbij met deze horror series op Netflix

The Mist

Foto: Spike

Het mag dan wel alweer half november zijn en wij zijn al fanatiek bezig met het verzamelen van alle kerstfilms. November is zo’n maand dat je er een beetje tussenin zit. Oktober is voorbij, maar het is ook nog geen december. Terwijl wij al fanatiek het kantoor aan het versieren zijn met de nodige kerstlampjes en nepsneeuw, wisselen wij graag de vrolijke kerstfilms af met wat lugubers. Het is natuurlijk ook net 31 oktober geweest. De Halloweenattributen zijn door velen alweer weggestopt in de kast en ingeruild voor felgekleurde zuurstokken. En daar zijn wij ook schuldig aan, máár een spannende serie hoef je niet weg te stoppen. Daar hoef je alleen je laptop voor te openen. En met de drukke agenda’s hebben wij nog niet alles afgekeken waar wij aan begonnen zijn (erg veel).

Blijf jij liever in de kerstsferen met deze films, lees dan vooral niet verder, want van deze series ga jij goed huiveren en wie weet durf jij niet meer met het licht uit te slapen.

American Horror Story

In zo een spannend lijstje als deze mag deze serie absoluut niet gemist worden. De naam van deze serie past er dan ook perfect bij. American Horror Story bestaat uit zeven seizoenen waar in ieder seizoen een nieuw verhaal afspeelt. De ene keer in een huis met een moorddadig verleden, een asiel, een hotel of een bezeten boerderij. De eerste twee seizoenen zijn te zien op Netflix.

 

Artikel gaat hieronder verder

The Haunting of Hill House

We hebben er al een paar keer over geschreven, dus deze kon natuurlijk niet in het lijstje missen. Deze serie gaat over een groep broers en zussen die als kinderen zijn opgegroeid in een huis dat later het meest beroemde spookhuis van het land werd. Heerlijk griezelen dus.

 

Scream

De vier delen aan films kennen we allemaal wel. Misschien heb jij er (als je het durft) wel een gezien. Het laatste deel kwam uit in 2011 en in 2015 was daar ineens een sequel-serie. De serie start met een cyber-pestincident. Het gevolg hiervan is een brute moord. Hierna wordt een groep tieners het hoofddoel van een seriemoordenaar en deze acties lijken erg veel op de daden die 20 jaar geleden in deze stad gebeurden.

 

The Mist

Je moet het durven. Na het boek van Stephen King (ook wel bekend van The Shining en It) en de soortgelijke film The Mist uit 2007 komt er nu een serie uit. Een onverklaarbare mist omringt langzaam de stad Bridgeville, Maine. De mist is zo heftig, dat er bijna niks valt te zien. Maar dit is niet zomaar een mist. Deze mist brengt iets met zich mee. Uiteindelijk beginnen mensen verschijningen in de mist te zien aan hun verleden, angsten of schuldgevoelens die hen helpen of doden, afhankelijk van hoe zij reageren.

 

Slasher

Ook Slasher heeft meerdere seizoen met losstaande verhalen van elkaar. Netflix heeft seizoen één er niet opstaan en begint meteen met het verhaal van seizoen 2. In dit seizoen keren vijf kampbegeleiders midden in de winter terug naar het vakantiekamp waar zij een reünie houden. De reden dat deze reünie plaatsvindt is eigenlijk om het zesde kamplid op te graven, de persoon die zij vijf jaar geleden hebben vermoord.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram