Cars & Bikes Slider

Harley Davidson onthult eerste elektrisch motor en fans zijn niet blij

Harley Davidson

(Foto: Harley Davidson)

Terwijl de autowereld lekker aan het innoveren is op het gebied van elektrisch rijden (thanks hè Elon Musk!), blijft de motorwereld nog een beetje achter. Daar gaat nu misschien verandering in komen, want een van de meest iconische merken ter wereld heeft zijn eerste volledig elektrische motor onthult. Harley Davidson en de LiveWire. Het ding gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,5 seconden en kan op een volle batterij 177 kilometer rijden. Daar heb je trouwens gelijk het probleem, want dat is bar weinig en daar klagen fans ook over:

 

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Het ding is dus eigenlijk bedoeld om lekker in de stad mee te rijden. De reacties zijn niet echt positief op de motor, waarbij vooral terugkomt dat ‘de ziel van Harley’ weg is. Harley kopers willen namelijk die ronkende motor horen en de benzinedampen opsnuiven als ze een mooie bocht aansnijden. Daarnaast is de prijs best pittig (30.000 euro), als je het vergelijkt met de marktleider van elektrische motoren: de Zero S (12.500 euro). Los van de prijs, vinden wij de Zero S er trouwens ook net even wat mooier uitzien:

 

(Foto: Zero S)

Toch moet je als merk wel innoveren en wie weet blijkt dit model van Harley als we erop terugkijken over 5 jaar wel een enorm succes. Laten wij het hopen! Braaaaaop, of nee zzzzoooeeef:

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram