Cars & Bikes Slider Travel

We hebben de zomer gevierd met een aantal van de vetste cabrio’s van Nederland

Hoe doe je dat eigenlijk, de zomer vieren? Wij denken dan als eerste aan een flinke fles wijn en een stel goede vrienden, bovenop een prachtig dakterras in de zon. Maar wanneer jij als bedrijf meerdere toffe automerk onder je naam hebt staan, dan wordt dat dakterras toch wat lastiger. Maar dan kennen jullie FCA (Fiat Chrysler Automobiles) nog niet, want hoe zij de zomer vieren, zo zouden we het eigenlijk allemaal moeten doen.

 

Even een korte introductie, FCA is een verzameling van onder andere de volgende automerken: Fiat, Chrysler (joh), Jeep, Abarth, Alfa Romeo, Ferrari en nog veel meer om op te noemen. Nu hebben deze leukerds ons onlangs op sleeptouw genomen met een aantal van hun mooiste cabrio’s uit de collectie. Waarom? Om de zomer te vieren natuurlijk! En dat dakterras met wijn en leuke mensen? Dat hebben ze ook gewoon geregeld, maar daarover later meer. Eerst maar eens even de knappe cabrio’s voorstellen.

We beginnen de hele tour in de prachtige Fiat 124 Spider, een cabrio zoals wij vroeger als kind een cabrio zouden tekenen: een lange neus en een prachtige strakke kont. Maar wat we nog niet weten wanneer we in de ‘gewone’ 124 Spider rijden, is dat hij nog een veel stoerdere broer heeft.

Artikel gaat hieronder verder

 

Het stoerdere broertje, de Fiat Abarth 124 Spider:

Kiezen tussen deze cabrio’s moet een beetje voelen wanneer je moet kiezen tussen je eigen kinderen. Maar fuck it we doen het toch: geef ons maar de Abarth versie, want allememachies wat maakt deze auto een heerlijk geluid zeg. Wat een verschil met de ‘gewone’ Spider uitvoering, prachtig! Begrijp ons niet verkeerd, het eerste ritje in de Spider gaan we nooit vergeten, het is alles wat je van een sportauto wil. Maar in de Abarth voelt het alsof je ‘harder moet werken’ en dat vinden we deze dag wel lekker. Dat ‘harde werken’ brengt ons gelijk bij het absolute beest van de dag, de Alfa Romeo 4C:

Wij hebben een tijdje terug al kennis mogen maken met de 4C en hoewel dit in onze top-10 staat van vetste dingen die we gedaan hebben in ons leven, was er toch een smetje op de verder perfecte middag: het regende pijpenstelen. Doe je niks aan in Nederland natuurlijk, maar de combinatie van zoveel pk’s voor het eerst ervaren én niet dat dak open kunnen doen door de gietende regen, was toch een klein beetje jammerjammer. Maar hoe anders waren de weergoden ons nu gezind met deze trip, alléén maar zonnestralen en dan merk je pas hoe tof het is om cabrio te rijden. Geen radio aan, geen verwarming, nee gewoon de wind door je haren en de zon op je wangen. Potverdomme wat geeft dit een fijn en vrij gevoel. De 4C heeft geen stuurbekrachtiging, je moet je hele nek draaien wanneer je een bocht neemt en het geluid is oorverdovend als je gas geeft, oftewel: wat een droomauto!

Via een pitstop bij de Plantage in Vogelenzang, binnendoor naar Bernie’s Beach Club op Zandvoort. Zoveel mooi plekjes heeft Nederland eigenlijk, daarvoor hoef je helemaal niet de grens voor over. Ok misschien leek alles ook wel wat leuker, omdat we in een aantal belachelijk vette cabrio’s reden en je hierdoor sowieso een glimlach op je gezicht krijgt. En na elke pitstop die we maken komt weer hetzelfde luxeprobleem: welke cabrio kiezen we nu?! Met een kleine truc krijgen we het voor elkaar om nog een stuk in de 4C te rijden, maar karma komt ons al snel inhalen: file! Voor de Coentunnel in de files staan met een dikke sportauto is natuurlijk niet heel erg leuk, maar wat wel leuk is zijn al die goedkeurende blikken en duimpjes omhoog van je medeweggebruikers. Fileflirten ging nog nooit zo makkelijk.

Eigenlijk ondergeschikt aan alle auto’s, maar om bij te komen van alle indrukken, gaan we met z’n allen slapen in het Sir Adam hotel. Nu hebben wij een niet-zo-geheime crush op de oever aan het IJ, met het prachtige Eye museum, de Tolhuistuin en ook de A’dam toren. Dat we hier dus een keertje mogen slapen vonden wij dus behoorlijk fantastisch en dat was het ook. De kamers zijn vergelijkbaar met die van Sir Albert (lees ons verslag daarover hier), alleen hier heb je een belachelijk vet uitzicht over het IJ en omdat je lekker hoog zit eigenlijk over heel Amsterdam. Een dikke aanrader, zelfs als je zoals ons gewoon op 20 minuten fietsen woont. De mensen achter de Sir-hotels hebben trouwens (naast drie in Amsterdam) onlangs ook nog een vestiging op Ibiza geopend en dat ziet er allemaal top uit.

Maar als we heel eerlijk zijn maakt het hotel ons voor deze keer niet heel veel uit, we willen dat de nacht snel voorbij gaat, want we weten dat we in de ochtend nog één ritje te goed hebben. En dat wordt nogmaals de Spider Abarth, want potverdomme wat is dit een sexy wagen zeg. Na het filerijden met de 4C willen we geen risico lopen en kiezen daarom voor Spider Abarth. Maar mogen we hier een kleine bekentenis doen? Natuurlijk zouden we het liefst een 4C hier in Amsterdam-West voor de deur hebben staan, of een Spider, maar da’s – voor nu in ieder geval – nog niet praktisch. Stiekem zijn we toch ook wel erg gecharmeerd van deze kleine opdonder, de Fiat 500 Riva:

En haar opgevoerde broertje:

Dat komt misschien omdat we er een keer mee van Amsterdam naar Parijs zijn gegaan, maar het komt vooral omdat we de 500-familie zo tof vinden. De auto valt op in de stad, het is een lekker pittig ding en – oppervlakkig of niet – van de looks krijgen we geen genoeg. Dus hoewel we vanavond waarschijnlijk nog gaan dromen over de 4C en de Spiders, gaat vooral die eigenwijze Fiat 500 Riva ons het meest bijblijven.

Dus als wij een tip mogen meegeven: auto kopen? Vraag dan ook even een proefrit aan met een van deze cabrio’s en we garanderen je dat je in ieder geval heel erg gaat twijfelen. Het voelde voor ons echt als een hele nieuwe ervaring met autorijden! Geen budget voor een supercar cabrio? Check dan voor de gein eens de 500-familie, de cabrio’s daarvan zijn erg betaalbaar.

Meer informatie?
Fiat
Alfa Romeo
Abarth
Jeep
Met veel dank aan FCA voor deze te gekke dag.

    Instagram