AMSTERDAM Do Eat Slider

Het ABC van het perfecte (huis)feestje heeft eigenlijk maar drie letters

Feest

(Foto: Colourful Rebel)

Het is niet makkelijk wanneer je in de feestcommissie zit van een bedrijf als Colourful Rebel. Van bingoavonden met drag queens tot elkaar sportief afmaken tijdens een potje airsoft spelen. Dit laatste bleek iets te pijnlijk voor veel mensen (wij kijken onszelf aan) en de legendarische bingoavond is een blijvende herinnering die je gewoonweg niet kunt herhalen. Tijd om ons ABC uit de kast te halen voor gegarandeerd een goede avond! Wij hadden laatst een mijlpaal te vieren en dat doe je niet met een gewone, ordinaire vrijmibo. Nee hier moet iets speciaals gebeuren. Nu denken mensen bij speciaal altijd dat er mega veel geld tegenaan gesmeten moet worden, maar wij laten middels ons ‘gegarandeerd feest ABC’ zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn.

P – van Pizza

Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je minister president bent van Nederland of werkeloos op de bank zit: iedereen wordt blij van een goede pizza. Met ananas (zonder dus smeerpijp), gekke toppings, op een dunne of juist op een dikke bodem. Een dubbelgevouwen pizza of gewoon een pizza met alleen maar tomatensaus. Voor iedereen bestaat er wel een lekkere slice in de wereld en daarom besloten wij ons feest af te trappen met het grootste pizzafeest in de wereld. Althans, in ieder geval in Amsterdam-Oost, want daar staat ons hoofdkantoor. Domino’s moest maar liefst twee bezorgers inzetten om de stapel pizzadozen op tijd hier te krijgen, wat meteen ook de kracht van dit fijne restaurant benadrukt.

Domino's Domino's Domino's Domino's

Hoewel je in Amsterdam ongeveer honderd pizzeria’s hebt (van slecht tot heel goed), merken wij dat we toch vaak uitkomen bij Domino’s. Niet alleen omdat je altijd kan rekenen op een snelle bezorging, ook omdat er een aantal creatieve pizzabakkers in de keuken staan. Zo is het haast traditie geworden om regelmatig te checken ‘wat ze nu weer bedacht hebben’ en dat was voor onze XXL vrijmibo een smakelijke verrassing. Domino’s heeft namelijk voor de wintermaanden een aantal ‘winterklassiekers’ aan het menu toegevoegd. Nu moeten wij eerlijk bekennen dat de pizza ‘boerenkool & worst’ op papier ons niet heel smakelijk leek, maar wij zijn blij dat we al onze stoute karaoke schoenen (zie punt K) aanhadden en gewoon een flink aantal van deze pizza’s besteld hebben. Wat bleek? Iedereen wilde deze pizza. De combi van de zoetzure tomatensaus, samen met de zoutige worst en de licht scherpe mosterdsaus lijkt een match made in heaven. Kijk, ook voor dit soort geniale – en gedurfde – combi’s moet je bij Domino’s wezen.

Domino's

K – van Karaoke

Wat doe je als je een kantoor hebt vol jonge mensen die ieder weekend in de lampen hangen? Die van een potje airsoft spelen niet meer opkijken? Dan kom je terug bij de activiteit waarvan zelfs de koningin nog uit haar keurslijf zou springen: KA-RA-O-KEEE! Sorry voor de capslock, maar dat somt in ieder geval onze twee uur in de waanzinnig booth van Duke of Tokyo op. Alleen maar zingen, dansen, even pauze nemen met een paar shotjes om vervolgens weer de longen uit je lijf te zingen. Het is altijd even spannend van te voren of het tijdens zo’n karaokeavond dan een beetje los gaat. Het is voor veel mensen toch spannend om die microfoon te pakken en uit volle borst Ignition (remix) te zingen. Dit klopt vaak wel, maar deze vlieger gaat niet op bij Duke of Tokyo.

Duke of Tokyo

Duke of Tokyo

Duke of Tokyo

Duke of Tokyo

Wanneer je hier namelijk binnenstapt (op de altijd gezellige Reguliers), waan je jezelf ook echt direct even in het kleurrijke Tokio. Je duikt met je gezelschap je eigen privé booth in (wij hadden de grootste kamer – met eigen tap!), en met alle toffe aankleding merk je dat alle remmen los gelaten kunnen worden. Dat het daarnaast gezellig donker is in de kamer en je via een tablet drankjes kunt laten bezorgen zorgt er alleen maar voor dat iedereen vanaf minuut één meedoet. De twee uur in de booth vlogen echt voorbij, waarbij het vaak dringen was om de twee microfoons. Als we dan toch een hoogtepunt moesten kiezen? Dat was toch wel toen de drie Colourful Rebels met roots in het Zuiden Guus Meeuwis (Brabant) gingen zingen. Als je iets aan het plannen bent waarbij je even een kickstart nodig hebt van je avond, dan moet je echt naar Duke of Tokyo, want hierna loop je naar buiten met energie (en verhalen) voor tien. Dit hele verhaal over hoe leuk de Duke is konden wij trouwens overslaan, want er is ook videomateriaal van ons opgeduikeld uit de groepsapp. We zien een paar – zeer dappere collega’s – een van de moeilijkste nummers in karaokeland proberen (Scatman (ski-ba-bop-ba-dop-bop) en er komt nog een Nederlandse topper voorbij. Deze sfeer krijg je alleen in de Duke.

Karaokebar Duke of Tokyo | website
Reguliersdwarsstraat 37

PS Let niet op de kwaliteit, want de cameravrouw kon van enthousiasme niet stil blijven staan:

 

B – voor Backup plan (voor de nacht)

Maar daar sta je dan met die berg energie, op de Reguliers. What to do?! Daarom moet je altijd een Plan B hebben, want dat momentum van gierende (stem)banden moet je doorpakken. Het klinkt vrij simpel, maar check van te voren al even waar die leuke kroeg in de buurt zit en waar dat leuke feestje in de nacht is. Er is niets zo vervelend als een groep van 25 uitgelaten mensen die net 2 uur de performance van hun leven hebben gegeven en niemand weet wat de volgende stap is. Wij gaan er even vanuit dat jullie na het lezen van dit stuk ook naar Duke of Tokyo gaan en kan het niet anders dat jullie daarna even gaan aftoppen bij de Korte Reguliersdwarsstraat 12. Daar vind je namelijk een van de leukste (en oudste?) feestcafés van de stad: Feestcafé Knalle Bij Rich!!!

Feestcafé Knalle Bij Rich

(Foto: Feestcafé Knalle Bij Rich)

Ok en hier nog eentje uit de eigenlijk besloten groepsapp, sorry collega’s (<3):

Nee die uitroeptekens hebben wij niet zelf bedacht, die horen echt bij de officiële naam en dan weet je dat het goed zit. Alles bij ome Rich gaat namelijk op standje 10 en dat is de perfecte plek, wanneer je net uit het kleurrijke ‘Tokio’ komt. Even nog met zijn allen daar meeblèren, terwijl er een doosje flugel voorbij gaat. Zit de stemming er nu écht goed in? Dan is het tijd om de avond te eindigen met wat dansjes en een hapje. Yes eten, want onze groep splitste zich op in tweeën. De ene helft ging alvast naar de Disco Dolly (en daarna de Social Club) en de andere helft ging ‘opladen’ (lees: biefstuk eten) bij de Cannibale Royale, om vervolgens ook weer aan te sluiten. Ziehier: het ABC voor gegarandeerd feest!

Feest party

No Comments

    Leave a Reply